agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2012, 17:51   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Haftaya cumartesi günü Fuar'da eğitim toplantımız var. Oraya daha önce çeliklediğim hoya carnosalardan köklenmiş olan ikisini getireceğim.

Toplantı ayrıntıları Tohum üretimi, hasadı, tohum temizleme ve muhafaza,saklama konferansı (26 Mayıs 2012) - agaclar.net başlığında

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 22:24   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Sonunda ben de bir carnosa açtırabildim Merakla kokusunu bekliyorum. Özellikle sayın Pembegül'ün resimlerinden sonra pek bir sönük kalacak ama, resmini sizlerle paylaşmak istedim. ( Görmemişin hoyası çiçek açmış durumu var az biraz, itiraf edeyim )

Name:  Photo2775.jpg
Views: 1482
Size:  34.5 KB

Yanına tabure çektim, kokmasını bekliyorum şimdi Herkesin bu mutluluğu tadabilmesi dileğiyle...

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2012, 00:12   #3
Ağaç Dostu

kartol's Avatar

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Galeri: 5
Tebrikler sayın Elek
Süper bir mutluluk değil mi?
Bugün itibarı ile carnosamın halidir!

Eklenen Resimler

kartol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 13:46   #4
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
sayın kartol hoyanız çok güzel. bende benim hoyanın çiçekleneceği günü bekliyorum sabırla. ablamın ölen bitkisinin son anda farkedip kurtardığım yaklaşık 40 cm lik dalı 1 sene sonunda baya bir dallanıp budaklandı. bunda sabrın ve sıvı besinlerin etkisi yadsınamaz ancak çiçeklenmesi için umutla beklemeye devam..

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 16:38   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Galeri: 2
Olmaz, olmaz demeyin oluyormus. Ilk gelen h. carnosamin yapragi, kesinlikle gövdeden siyirilarak koparilmistir. Bir bucuk senedir degisik saksilara alip durdum. Düzensiz sulama yapildi. Sonuc kuvvetli bir filiz, yüzdesini bilemiycem ama yapraktan filiz veriyormus... Herkeze bol sans...

Eklenen Resimler

karalale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 16:47   #6
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Süpersin.

Benimde 2 saksıda büyük çiçeklilerden bir sürü yaprağım var, 1 yıldır diatomitte. Umutlanabilirim o zaman.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2012, 00:01   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Yakın zamanda açacak olan mum çiiçeğim

Sevgili Ayfer55 e bu çiçeğimin çeliğinden yollamıştım ve rengini hiç bilmiyorum.
Net türü hakkında da bilgim yok.Sabırla minik süprizleri bekliyorum.

Eklenen Resimler

darla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 10:38   #8
Ağaç Dostu

münevver's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2009
Carnosa neden büyümez?

Gölgede( aydınlık bir yerde) duruyor, toprağı nemli, bolca organik gübresi + zengardendan alınan yavaş salınımlı gübresi var.Yaklaşık 8 aydan beri sadece 1 yaprakçık çıkarabildi.

Bu çiçeğin derdi nedir neden büyümez?

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 11:16   #9
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Saksınız hangi boy?

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:23   #10
Ağaç Dostu

münevver's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı Mesajı Göster
Saksınız hangi boy?
3litrelik bir saksıda..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 12:07   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2011
Merhabalar ;

Yeni üye oldum. Çok güzel bir site. Çiçek severler için.... Benimde bir mum çiçeğim var evde cocukluğumdan kalma. Yanlız yıllardır ne boy atıyor ne de çiçek açıyor. Oysaki çok güzel açardı eskiden. Kokusu bütün evi sarardı. Rahmetli babamın sevdiği tek çiçekti Dalların ucu zaman içinde kuruyor. bu yüzdende hep aynı boyda kalıyor. Bu hafta sonu toprağını değiştirdim. Bir değişiklik olacak mı bilemiyorum. Annem çiçeğin küstüğünü söylüyor. Yeni bir fide mi diksem ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

dudu2011 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 16:43   #12
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dudu2011 Mesajı Göster
Merhabalar ;

Yeni üye oldum. Çok güzel bir site. Çiçek severler için.... Benimde bir mum çiçeğim var evde cocukluğumdan kalma. Yanlız yıllardır ne boy atıyor ne de çiçek açıyor. Oysaki çok güzel açardı eskiden. Kokusu bütün evi sarardı. Rahmetli babamın sevdiği tek çiçekti Dalların ucu zaman içinde kuruyor. bu yüzdende hep aynı boyda kalıyor. Bu hafta sonu toprağını değiştirdim. Bir değişiklik olacak mı bilemiyorum. Annem çiçeğin küstüğünü söylüyor. Yeni bir fide mi diksem ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hoş geldiniz dudu hanım, Çiçeğinizden bir filiz alın başka bir saksıya toprağına bolca kum katın bulabilirseniz yarım çaybardağı kadar yanmış çiflik gübresi katın çiçeği dikin sulayın gölge biryerde birhafta bekletin sonra yavaş yavaş güneşe alıştırın bol ışık alan biryerde kalmasını sağlayın devamlı yeri orası olsun kolay gelsin ...

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:11   #13

memet's Avatar

Urla Bahçeli Botanik'de çiçekli hoya carnosalar var.

Eski 04-06-2012, 16:44   #14
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Herkese iyi günler. Özellikle mum çiçeği başlığını yıllardır takip etmeme rağmen ancak üye olup yazabiliyorum.Uzun aramalardan sonra geçen senenin ekim ayında iki tane mum çiçeği çeliği bulabilmiştim. şimdi gayet sağlıklılar ve halen büyüyorlar.

Derken 3 hafta önce olmayacak şey oldu ve pazarda yetişmiş, yedi ayrı sürgünü olan ve üzeri çiçekli bir hoya carnosa buldum.
Yine aynı zamanlar İzmir'den yeni saksılanmış "hoya lacunosa, hoya pubicalyx ve hoya shepherdii" çelikleri aldım
E-bay dan ise "Hoya javanica, Hoya praetorii, Hoya campanulata, Hoya compacta variegated insida, Hoya archboldiana pink" çeliklerini(köklenmiş halde) sipariş ettim (henüz elime ulaşmadı)
Son olarak da Garuda nın satışa sunduğu Hoya İmperialis çeliklerini sipariş ettim. her şey yolunda giderse (E-bay daki satıcı bir sorun çıkartmazsa) yakında 10 ayrı cins hoyam olacak.

Ancak kafama bir soru takıldı. Yakınımdaki bir yapı market e şık ve ucuz saksılar geldi ve hızla tükeniyorlar. Tüm hoyalarımı büyüdüklerinde bu saksılara taşımaya karar verdim.Bir tane denemek için aldım. aldığım saksı 201x240 mm boyutlarında ve 6 litrelik.

Hoyaların Küçük saksı sevdiklerini biliyorum ancak bu saksı çok mu küçük? hemen hemen aynı fiyata aynı saksının 250x235 mm boyutlarında ve 9 litre olanı var. Saksılar hoyalarımın nihai saksıları olacağı için sizlere danışmadan satın almak istemedim.

sonuç olarak aynı tip saksıların 6 litreliği yeterli midir? Yoksa 9 litrelik mi daha iyi olur?

Aşağıda satın aldığım 6 litrelik saksının fotografları var. Sizlerin yönlendirmesi ile 20 kadar saksı alacağım.

Eklenen Resimler

a.ayberk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 17:17   #15
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a.ayberk Mesajı Göster
Herkese iyi günler. Özellikle mum çiçeği başlığını yıllardır takip etmeme rağmen ancak üye olup yazabiliyorum.Uzun aramalardan sonra geçen senenin ekim ayında iki tane mum çiçeği çeliği bulabilmiştim. şimdi gayet sağlıklılar ve halen büyüyorlar.

Derken 3 hafta önce olmayacak şey oldu ve pazarda yetişmiş, yedi ayrı sürgünü olan ve üzeri çiçekli bir hoya carnosa buldum.
Yine aynı zamanlar İzmir'den yeni saksılanmış "hoya lacunosa, hoya pubicalyx ve hoya shepherdii" çelikleri aldım
E-bay dan ise "Hoya javanica, Hoya praetorii, Hoya campanulata, Hoya compacta variegated insida, Hoya archboldiana pink" çeliklerini(köklenmiş halde) sipariş ettim (henüz elime ulaşmadı)
Son olarak da Garuda nın satışa sunduğu Hoya İmperialis çeliklerini sipariş ettim. her şey yolunda giderse (E-bay daki satıcı bir sorun çıkartmazsa) yakında 10 ayrı cins hoyam olacak.

Ancak kafama bir soru takıldı. Yakınımdaki bir yapı market e şık ve ucuz saksılar geldi ve hızla tükeniyorlar. Tüm hoyalarımı büyüdüklerinde bu saksılara taşımaya karar verdim.Bir tane denemek için aldım. aldığım saksı 201x240 mm boyutlarında ve 6 litrelik.

Hoyaların Küçük saksı sevdiklerini biliyorum ancak bu saksı çok mu küçük? hemen hemen aynı fiyata aynı saksının 250x235 mm boyutlarında ve 9 litre olanı var. Saksılar hoyalarımın nihai saksıları olacağı için sizlere danışmadan satın almak istemedim.

sonuç olarak aynı tip saksıların 6 litreliği yeterli midir? Yoksa 9 litrelik mi daha iyi olur?

Aşağıda satın aldığım 6 litrelik saksının fotografları var. Sizlerin yönlendirmesi ile 20 kadar saksı alacağım.

Ben 6 lt küçük mü olur derken onun bile fazla büyük olduğunu öğrendim sayenizde. aynı saksının 3 litreliğinden aldım ama bu da saksısını değitireceğim hoyanın saksısından baya küçük geldi. Artık 1-2 haftaya kadar saksısını değiştirirken belli olacak hangisini kullanacağım. Kökleri sığarsa 3 litreliğe, sığmazsa tam doldurmamak kaydıyla 6 litreliğe alacağım. aşağıda resmini ekliyorum. Hoyanın solundaki saksı 6 lt, sağındaki 3 lt.

Eklenen Resimler

Düzenleyen a.ayberk : 06-06-2012 saat 17:29 Neden: Fotograf düzeltme
Eski 06-06-2012, 22:40   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a.ayberk Mesajı Göster
Ben 6 lt küçük mü olur derken onun bile fazla büyük olduğunu öğrendim sayenizde. aynı saksının 3 litreliğinden aldım ama bu da saksısını değitireceğim hoyanın saksısından baya küçük geldi. Artık 1-2 haftaya kadar saksısını değiştirirken belli olacak hangisini kullanacağım. Kökleri sığarsa 3 litreliğe, sığmazsa tam doldurmamak kaydıyla 6 litreliğe alacağım. aşağıda resmini ekliyorum. Hoyanın solundaki saksı 6 lt, sağındaki 3 lt.
Bitkiniz epey yetişkinmiş, üstelik çiçeği de var. Bence hiç oynatmayın şimdilik. Siyah plastiğin görünümünden yana sıkınntınız varsa 6 ltlik saksının içine oturtun ya da forumda saksılara dekoratif uygulamalar diye bir başlık var; oraya bir göz atın.

Eski 07-06-2012, 00:09   #17
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Bitkiniz epey yetişkinmiş, üstelik çiçeği de var. Bence hiç oynatmayın şimdilik. Siyah plastiğin görünümünden yana sıkınntınız varsa 6 ltlik saksının içine oturtun ya da forumda saksılara dekoratif uygulamalar diye bir başlık var; oraya bir göz atın.

Saksı yüzünden değil de, çok biçimsiz sarıldığı ve çamurlu bir toprağa dikildiği için hem toprağını değiştiriceğim hem de adam akıllı bir düzeneğe sardıracağım.

Saksı değiştirmek için zaten tüm çiçek öbeklerinin solmasını bekliyorum. resimde görünen de dökülünce toprak değişimi ve sardırmaya hazır olur diye düşünüyorum.

Saksılara dekoratif uygulamalar başlığı için teşekkürler.

Eski 07-06-2012, 18:19   #18
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
sayın a.ayberk sizden ricam lütfen saksıyı değiştirmeyin, değiştireceğim diye çiçeğinizden olmayın hemde üstünde çiçek varken kıymayın ona. ablamında hoyası saksı değiştireyim derken sizlere ömür oldu. hem toprağını sevmişki böyle büyümüş vede çiçeklenmiş. dekoratif saksılar var onlardan birinin içine oturtsanınız olmaz mı? işinize karışmak gibi olmasın ama bitkiniz zedelenirse üzülürüm. hoya nın büyümesi bildiğiniz üzere çok zahmetli..

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:47   #19

memet's Avatar

Benim carnosa beş litrelik bir saksıda. Kışın toprak değiştirdim üç litrelik bir saksıya koysam da olurmuş. On yaşında.

Eski 04-06-2012, 16:49   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver Mesajı Göster
3litrelik bir saksıda..
Eğer bitkiniz küçük çeliktense 3 lt'lik saksı çok büyük (bu büyüme hızıyla giderse evladiyelik hatta ) Bir ihtimal köke çalışıyordur habire. Diğer olasılık dipten sürgün çıkartmaya uğraşıyordur. Bunların hiçbiri olmayıp da sadece bitkinin canı sıkılmış büyümeyi durdurmuş olabilir; bazıları arada yapıyor bunu... 1 sene hiç kımıldamadan duran hoyalarım oldu, o yüzden normaldir diyorum...

Düzenleyen elek : 04-06-2012 saat 16:50 Neden: Alıntı eklendi
Eski 04-06-2012, 17:24   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Hoyalarda saksılar kesinlikle küçük olmalı.Hoyanın boyutu nekadar büyük olursa olsun 2 lt lik bir saksıda düzenli çiçek açtırabilirsiniz.
Kendi yaşamış olduğum geçmişteki hatalarımdan birisi 13 yıl boyunca çiçek açsın diye beklediğim Hoyam heybetli görüntüsüne aldanıp büyük saksı ihtiyacı olacağını düşünmmüşüm.
Agaclar.net ten öğrenmiş olduğum, ilk hatam bunun olduğunu görüp saksını küçülttüğüm yıl çiçek açtı. 14. yılında hatamı telafi etmiş oldum

Saksılar kesinlikle küçük olmalı, çiçeklerini koklayabilme adına. Yok benim için yaprakları daha önemli derseniz. Büyük saksılara dikebilirsiniz.
Büyük saksıya Hoya dikmiş olanlar kolları sıvalaı geç kalmadan

Hoya carnosa (Pembegülüm) Mayıs 2010 yılında çelikten dikmiştim. Üzerindeki çiçekler ilk defa açtı, Toprak saksı boyutu ortalama 2 lt, hala açmak için büyüttüğü tomurcuklarda var.
Çok teşekkür ederim, Pembegül arkadaşım. Sayende böylesi çılgın bir hoya carnosam oldu
Resimler 30 Mayıs 2012 de çekildi...

Eklenen Resimler

Düzenleyen missmenas : 04-06-2012 saat 17:35 Neden: Resim ilavesi.
missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 19:52   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Mayıs 2010 yılında çelikten dikmiştim.
Vallahi anlamadım Fotoğraftaki bitki 2 yaşındaki mi? 14 yaşındaki mi?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 16:34   #23
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Hoya carnosa (Pembegülüm) Mayıs 2010 yılında çelikten dikmiştim. Üzerindeki çiçekler ilk defa açtı, Toprak saksı boyutu ortalama 2 lt, hala açmak için büyüttüğü tomurcuklarda var.
Çok teşekkür ederim, Pembegül arkadaşım. Sayende böylesi çılgın bir hoya carnosam oldu
Resimler 30 Mayıs 2012 de çekildi...[/QUOTE]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sevgili missmenas çok güzel olmuş maşaALLAH ellerine sağlık tıpkı benim karnosa gibi olmuş..

Arkadaşlar benim hoyanın resimleri bu başlıkta bolca var bakmak isterseniz beklerim ...

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post970845

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 20:29   #24
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
2 yaşında sevgili selis

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 21:25   #25
Ağaç Dostu

Bu 2 yaşındaysa diğeri kocaman bir ağaç olmalı

Eski 05-06-2012, 00:06   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Tam emin olmamakla beraber, sanırım saksı 5 ila 6 litre civarında. Daha küçük saksıya alamıyorum çünki saksısını havaya kaldıracak kadar yan yatabiliyor çözüm bulamadım.
İlk hatalı saksılama 10 litrelik saksıydı. Küçük saksıdayken 3 lt lik yani ilk çiçeklerini görmüştük, ama sürekli kazaya uğramaya başlayınca mecburen büyütmek zorunda kaldık yine, azda olsa yinede çiçeklerini görmek uzun yılların hasretini gidermenin tarifi yok neredeyse.
Ben diyorum 30 küsür, Rahmetli Asiye Teyzenin Oğlu ise aklım erdiğinden beridir bu Hoya hep Annemde vardı diyor. Belkide 50 sindedir kimbilebilirki, önemli olan birçok çeliği farklı Ülkelerde ve Türkiye'de birçok kişinin gönlünde Taht kurmuş olması
Hoya carnosa (Asiye'm benim)
Resimler Bugün çekildi. 10 tane çiçekten sadece 1 tanesi kaldı yakında yine açar...
Saksısı büyüdükçe çiçek görme şansı azalıyor. Bu yıl Bahar paylaşımı yapamadım alabildiğine dalları sarmaşdolaş oldu.
Sonbahar da budamayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 00:18   #27
Ağaç Dostu

Geçenlerde mum çiçeği ile ilgili geçmiş konulara bakıyordum.. Mum çiçeği anıları ve Gül Batur'un 50 yıllık mum çiçeğinin hikayesine rastlamıştım..

missmenas bir de sizin bitkiniz.. Derleseler şahane bir belgesel olur.. Muhteşem bir şey bu.. Çok şanslısınız..

Eski 06-06-2012, 14:03   #28
Ağaç Dostu

glcn06's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2012
benim de 5-6 yapraktan ibaret bir hoyam var. daha doğrusu bu siteye üye olna kadar ne olduğunu bilmiyordum.
iş yerindeki kat görevlisi 7-8 ay kadar önce sadece tek yaprağı olan ve aynı saksıya dikilmiş iki farklı çiçek verdi . bende masamın kenarına koydum ama çiçekte aylarca hiç bir kıpırtı olmadı. başka bir çiçek için büyük bir saksıya ihtiyacım vardı. hayoların saksını aldım ve onları küçücük bir saksıya diktim. sanki mucize gibi hoyalarım 1 ay çinde beş altı yaprak birden açtı ve hızla büyüyor. sanırım saksının küçültüğüm için hızla büyümeye başladı.

glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 17:27   #29
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Bunlar da sırası ile , Hoya Pubicalyx Red Button, Hoya Lacunosa ve Hoya Shepherdii çeliklerim.

Hoya Shepherdii ufacık bir sürgün verdi. Hoya Pubicalyx çıldırmıış sanki, küçücük boyuna bakmadan 5-6 ayrı sürgün vermiş. Hafta sonu fotograf makinem geldiğinde makro çekimlerini paylaşırım, telefon ile çekince resimleri pek belli olmuyor. Hoya Lacunosada ise pek bir hareketlilik görünmüyor. sanırım bekletecek uzun süre beni.

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2012, 21:10   #30
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Sayın hemşerim o yerinden ve toprağından memnun olmasaydı size belli ederdi. Sıcakların arttığı şu günlerde değişim daha da riskli olabilir.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025