![]() |
|
![]() |
#4561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Hoya carnosamın (Asiyem)sonunda çiçeğini açıyor bu sayfayada eklemek istedim ![]() ![]() Yinede bu mutluluğumu Sizlernen paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Ağaç Dostu
|
Sayın betty saksınızın boyu çiçeğinizin yaprakları sağlıklı göründüğü için ve çiçek tomurcukları da verdiği için yeterli gibi görünüyor. Bunu bitkinizi takip ederek siz de karar verebilirsiniz bence. Gübre olarak da yapı marketlerde kaktüs türü bitkiler için satılan gübrelerden verebilirsiniz. Kolay gelsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Ağaç Dostu
|
Çok Teşekkür ederin Sayın Hydrosuccess, bu resim son hali 5 dakika önce çektim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş ve Tuya, güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim. Kokusuna bayılıyorum, inanınki yılların hasretini gideriyorum sadece akşamları kokuyor içime sindire sindire sizler içinde kokluyorum. Bal damlatmaya başladı biraz önce resimledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
önceki gün bir hastaya gittik mide ağrısı var arada gözüm duvara boydan boya tırmanmış bir çiçeğe takılıyor; benim sağa sola haber saldığım mum çiçeği orda duruyor. Hastayı muayene ettik tedavisini yaptık kızına ilaçları tarif ettim geçmiş olsun diyerek evden çıktık. Mum çiçeği orda durmaya devam etti ben de gözümün kuyruğuyla baktım son defa istemedim bir parçacık çelik, böyle birşey söylemem olmazdı söyleyemezdim de zaten kısmet başka zamana dedim, farklı şartlarda karşılaşırsak farklı şeyler yaşarız dedim,. Bir şey daha dedim artık ulaşılmaz değilsin tarihte kaybolmamışsın artık ulaşılmazım değilsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar herkeze; bu gün, bu saat itibariyle 175 sayfa ve 5226 yorumdan oluşan HOYA_ MUMÇİÇEĞİ romanınızı bitirmiş bulunmaktayım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Ağaç Dostu
|
2009 temmuzunda saolsun Huzunperest arkadaşım hoya cornasa çeliği göndermişti bana, şimdi mum çiçeğim salonumun cam kenarında hızla büyüyor fakat çiçek açmadı henüz. Sürekli büyümek istemesi yüzünden çiçek açmıyor olabilir mi acaba? Size fotosunu ekleyeceğim yarın. 1 sene içinde 2 yapraktan şimdiki halini alması biraz hızlı geldi bana ama sizin de yorumlarınızı almak istedim. Foto yarın geliyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Üzülerek söylemeliyim ki mum çiçeğimiz kurudu. Annemden çelik istedim. Yeniden evdeki yerini aldı küçük hoyamız. Çeliği anneme aldırdım ki kuru dal yeşeriyor elinde ![]() Yakında resim çeker eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
![]() Sevgili arkadaşlar, Mum çiçeği kardeşliğinden gelen mum çiçeğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çiçeklerini sabırsızlıkla beklediğimi itiraf etmeliyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
merhabalar benim iki tane mum çiçeğim var biri herkesin de bildiği gibi hoya carnosa durumu gayet iyi bir tanesi de kalp yapraklı fakatt durumu çok iyi değil ucundan yeni filiz vermek üzereydi aylardır bekliyorum hiç hareketlilik yok topu topu 4 tane yaprağı var ve yaprakları sararmaya başladı sanki buradan edindiğim bilgilere göre yetişiriyorum hafta da bir su veriyorum küçük bir saksı da ekili ve balkon da direk güneş almayan bir yer de duruyor sorun ne olabilir acaba fotoğrafını yarın eklemeye çalışacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2010
|
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Benim mum çiçeğim 13 yaşında ve daha bir kere bile açmadı.Hala bekliyorum belki açar diye...... ama yok bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Atmaya kıyamıyorum yaprakları çok sağlıklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinki çiçek açmadığına göre ışığı yetersiz olabilir mi ya da çok mu sulanıyor? Atmayı hiç düşünmeyin ama atarsanız taliplisi çok olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Ağaçsever
|
Mum çiçeğimde her türlü yöntemi denedim, balkona çıkardım acaba güneşmi istiyor diye? yıllardır o bana bakıyor ben ona ,hala çiçek açmış değil. bunun annesi çiçek açıyordu ama bunda yok. bir gün açarsa sanırım 13 yıllık emeğimin karşılığını alırım sanırım. ama ne zaman????????????? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
mum çiçeğinin saksısı büyükse yan gelip yatıyor, çiçek açması için strese girmesi gerekiyor, yani saksısının küçük olup köklerinin sıkışması gerekiyor, geçen yıl sayın radle'nin göndermiş olduğu çelik gelişimi çok güzeldi, ama baktım yaprak güzel çiçek yok, bendeki mum çiçeği ile ikisini küçük bir saksıya aldım, biraz kimyasal gübre takviyesi ile artık çiçek sürgünleri oluşmaya başladı, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Benim yaklaşık 2 buçuk metre boyunda bir mum çiçeğim var. Saksısını yeni değiştirdim. Fakat nereye sardırabileceğim hakkında fikir arıyorum. Saksısında yuvarlak bir tele sardırmayı düşündüm bir ara ama kararsız kaldım. Bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2011
|
merhaba arkadaslar bir tanidigimdan 3 tane mum cicegi celik halde geldi.celikleri suda kok salmis durumda saksiya dikicem ama 3 tane celigi bir saksiyami dikmeliyim yoksa ayri ayrimi?bir saksida 3 celik yetisirmi olurmu?birde diktikden sonra nerde muhafaza etmeliyim?sabah gunesi goren tul perdenin yaninami koymaliyim yoksa gunes gormeyen aydinlik bir yer olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
10 yıl felan diil ya kim uyduruyor bunları. boyu 1 m ye ulaştıktan sonra besleme koşullarına uydugunuz süre içinde her yıl mayıs ile ekim arasındasürekli çiçek verirmiş . siz netten nasıl çiçeklenire bi bakın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Ağaç Dostu
|
Benim H.carnosa variegata
Postada tamemen nemsiz 28 gün kaldı. Aldıktan sonra içme suyunda bir gece kalınca diriliğini geri kazandı. Postada kayıp olarak düşündüğüm için kavşunca çok mutlu oldum. Gelişmeye başlamasını dört gözle bekliyorum. Satıcı da bulundu haberini alınca çok mutlu oldu. ![]() ![]() hem hayatta, 24.11.2011 yola çıktı 20aralıkta elime geçti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, hoyaların böyle süprizleri olabiliyor maalesef ![]() ![]() Teşekkürler paylaşım için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın nobel7, Bana Hatice Hanım'dan 4 adet çelik gelmişti. Ben dördünü de aynı saksıya diktim. Sonradan en küçük çeliği çıkatıp topraksız ortamda yetiştirmeye başladım. Topraksız ortamdaki diğerlerinden daha fazla gelişim gösterdi. İsterseniz Hoyaların topraksız ortamda yetiştirilmesi başlığındaki mesajlara bir bakın. Ben sizin yerinizde olsam çeliklerden birini topraksız ortamda diğer ikisini de aynı saksıda yetiştirirdim. Hiç topraksız işine girmeyim derseniz üçüde aynı saksıda olabilir. Bu arada benimkiler pencerenin köşesindeki sehpanın üstünde duruyorlar. (tülün arkasında). Umarım sağlıklı hoyalarınız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Ağaç Dostu
|
sayın yedi karanfil; bitkiyi yakmayacak şekilde azot takviyesi yaparsanız, değişimi farkedeceksiniz, söylendiği gibi çiçek açması için uzun yıllar beklemenize gerek yok ikinci yıl çiçekleri görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Hoyalarının açmasını dört gözle bekleyenler için... http://www.youtube.com/watch?v=9uUi9aFQc3c Umarım böyle bir güzelliğe şahit olmak için çok fazla beklemeyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Öcelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu yaşlı çiçeğimin açması için yıllardır çok uğraş ve emek verdim ama azot'u hiç denemedim. yaşadığım yer bir ilçe. Ankara'dan buraya tayin geldiğimden beri aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum. Bahsettiğiniz Azotu nereden bulabileceğimi araştırıp hemen alıp deneyeceğim. İnşallah çiçeklerini görürüm. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Ağaç Dostu
|
sayın yedi karanfil; kimyasal gübrelerin tamamı azot katkılıdır. 20-20, 15-15 gibi aşırı olmamak kaydıyla, dilerseniz su içerisinde eritip verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
Hemen notumu aldım.bunu uygulayacağım. 15 günde bir versem sanırım aşırıya kaçmam. teşekkür ederim.(çiçek açarsa ilk işim fotosunu gururla bende göstermek istiyorum) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalarda ısının önemi
Isıtılmamış odada tuttuğun mum çiçeğimi 20-22 derece ısıtılan odaya aldım. Aşağıdaki iki fotoğrafı 2 gün arayla çektim. Mum çiçeğim birden gelişmeye başladı. 1. fotoğraf: (18.01.11) Isıtılmamış oda, güneşlik sürekli kapalı. 2. fotoğraf: (20.01.11) 20-22 derece sıcaklıkta oda, cam önü, tül perde arkasından güneş görüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
sevgili arkadaşlar aranıza yeni katıldım 13 tür hoya çeliği diktim yapraklarında sararma başladı 3 türünün bu konuda beni aydınlatıcak deneyimli arkaşların yardımını bekliyorum ne yapabilirm kurtarmak için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|