![]() |
|
![]() |
#3961 |
/
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Yanlış hatırlamıyosam 1 ay kadar sürdü canımın tutması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Evet kolay kök salıyor mum çiçeği. Ancak kökleri bulunduğu saksıyı sarmadan çiçek açmıyor. Bu yüzden küçük saksılarda yetişenler daha çabuk çiçek verebiliyor. Umarım çiçek açtığını da görürsünüz sevgili küçük çiçekçi. Biz de bu değerli bitkiye sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
mum çiçeği
çok sevdiğim mum çiçeklerim ,çoğu insana bahsettiğimde bilmiyorlar bile ben herkese anlatıyorum bayılıyorum onlara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-09-2008
|
çok güzel çokda sağlıklı bi çiçeğe benziyor.. Allah nazardan saklasın daha bol bol mis kokulu çiçekler versin size..ben bir yıldır yoğun arama çalışması içerisindeydim ki bütün arkadaşlar komşular hepsi haberdardı.komşuma geçen gün yine resimlerini gösteriyordum mum çiçeği nin birden demesinmi çiiçeği buldum diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2007
|
bende mum çiçeği bakıyorum çiçek açıyor ama kokmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
artık benim de bir hoyam var. Allah tarafından hiç beklemediğim bir anda kocaman bir hoya sahibi oldum. çoğaltma çalışmalarına da başladım ****** hemen ilerde isteyen arkadaşlara yardımcı olursam kendimi çok mutlu hissederim. işte hoyam ve yavru hoyalarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Sayın " Alıntı:
Bizim mum çiçeğimiz gece (21:00 den sonra) kokmaya başlıyor. Eğer bir perde arkasında duruyor ise gece gec saatlerde perdeyi aralayıp kokuyor mu diye bakın derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Yeni Üye
|
samarra geceleri kokuyor sende bak eminim seninkilerde kokuyordur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Yeni Üye
|
denizkedisi sakın kesme tamamen kurumuş olsa yapraklarda ölür biraz geçde olsa büyürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Ağaç Dostu
|
Sayın huzunperest bence de ters dikilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Yeni Üye
|
ters gibi ama solmamış büyür bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
İnşallah benimde olacak yolda. Merakla bekliyorum. Sizinkiler gibi yapmayı ve çiçek açmasını kaç yılda çiçek açar ki acaba. Çiçek açması kaç yıl sürüyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Yeni Üye
|
hiç elleme bence öylede büyür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Ağaç Dostu
|
'Apartmanın çatısı merdivene aydınlık sağlamak amacıyla şeffaf ondulinle kaplı. Hoyaları merdivene sıraladım. Nem ölçerli termometre de yanlarında. Kapalı ortam olduğu için dün ve bugün 38 dereceyi görmüş, nem de %70 lerde.'' ne kadar sıcaklık gerekiyor yaz ve kış için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
turuncu saksıdaki ters dikilmiş evet... önceki mesajlarda da vardı böyle ters dikilmiş bir mum çiçeği.. fakat uzamasının toprak altıda gerçekleşebileceği ihtimaline karşı çıkarıp düz dikmişti bir arkadaş. aslında sizde düzeltseniz diyorum bilemedimki şimdi gelişimi nasıl olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Yeni Üye
|
sıcaktan pek hoşlanmaz biraz sabah güneşini sever bana göre o sıcaklık iyi değil serin ve aydınlık bir yer daha iyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir yardım lütfen ![]() 1-Acaba çıkarıp orkide toprağına mı diksem? 2-Saplarından birini kestim,bayağı bir bölümü kurumuştu,nereden sürgün verecek? 3-Birini ters dikmişim ![]() 4-İstediği ideal sıcaklık nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
ben de bu şekilde diktim ama kurumadı. ne kadar zamanda kök verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Çok dertliyim dostlar.... Mum çiçekçiğim İzmir sıcağında kavrulmuş, anneme emanet edip gitmiştim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Gölge bir yere alayım hemen ve spreyliyeyim. Teşekkür ederim, Sayın Dkp. Prenses'i kendine getirebilirim inşallah. O çok kıymetli benim için. Hem o benim ilk mum çiçeğim hem de sadece bir mum çiçeği değil, aşk çiçeği o. Çok üzgünüm gerçekten, annecim işte. Bunu bize de yapardı çocukken. Kendi üşürse bizi giydirir biraz sıcaklansa üzerimizdekileri çıkarırdı. Şimdi de çiçeklere.... Ben birkaç ayım kaldı diye götürmek istememiştim Bursa'ya. Annem gençliğinde bakmış mum çiçeği, daha iyi bakar bir süre için diye düşünmüştüm halbuki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|