![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2016
|
Merhabalar ,iki çeşit Hoyam var ,küçük boyuttaki lav taşındaydı baktım koku geliyor ,köklerden çürüme yapmaya başlamış,ben de çıkarıp çürük yerini kestim kuruttum,şimdi suda köklendirme yapmak istiyorum diğer seçeneklere şu an ulaşamıyorum maalesef.çelikleri suya koyup bekleyecek miyim sadece ,yapmam gereken başka bişi var mı?yaprakları da eski canlılığını kaybetti ne yazık ki. Tavsiyelerinizi bekliyorum ,teşekkür ederim . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Süre hep aynı olmamakla birlikte, birkaç haftada epey köklenir... Çıkan beyaz renkli köklerin 10 santim kadar uzunluğa ulaşmasını bekleseniz daha iyi olur... Toprak için, yapı marketlerde geniş yapraklı tropik salon bitkileri için satılan hazır topraklar gayet uygun olur... Hatta ben A101, Şok falan gibi normal marketlerde denk geldiğimde oralardan alıyorum, çok daha ucuz oluyor... Bol şans diliyorum... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Alıntı:
Merhaba Mesut Bey, diktiğiniz hoya yaprakları sürgün verdi mi? bilgilendirirseniz çok sevinirim. Suya yaprak koydum az önce. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
En azından hoya carnosa için, yapraktan köklenme gayet mümkün, ancak sürgün verebilmesi ancak yaprak koparken gövde dokusundan en az bir kısmının da kopup yaprak sapıyla birlikte köklenmesiyle mümkün oluyor anladığım kadarıyla... Ancak yukarıdaki mesajda Mahmut Bey'in de dediği gibi daldan çelik alıp yetiştirmek lazım, yaprakla uğraşmak boşa çaba... Zaten hoya'lar çok fazla dal veren bitkiler, sık sık budamak bile gerekiyor büyüdüğünde... Daldan tutturup yeni sağlıklı bitki etmek hem çok kolay hem de neredeyse yüzde yüz garanti bir yöntem diyebilirim.. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen moso : 22-03-2023 saat 11:09 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
1 Gün suda durdu, ertesi günü toprağa diktim. Dayanamadım baktım az önce saçak çıkarmış Gelişmeleri fotoğrafla toplu olarak özet geçerim. |
|
|
|
![]() |
|
|