agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni34Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2012, 11:37   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Sizin tarifinizden anlaşılan; Erik ağacınızdaki zararlının adı Erik İç Kurdu (Cydia Funebrana) benziyor
Sayın Nuri Mürvet,

Bahçemde, bizim çocukluğumuzda(tarih öncesi değil 60 yıl evvel) bardacık denen, buradaki arkadaşlar tarafından mürdüm, katonya diye adlandırılan erik ağacımda bu yıl beklenenden çok fazla verim görüldü. Ancak hiç kimyasal ilaç kullanmadığım(bordo bulamacı hariç) için oldukça irileşen meyveleri hasad ettiğimde hemen hemen hepsinde iç kurdu gördük. Ben kurtlarla paylaşarak bir kısmını yedim ama ailemin diğer üyelerine tam organik olduğunu anlatmak biraz zor oldu

Şaka bir tarafa bu zararlıdan kurtulmanın iyi tarım ilkelerine uygun yolunu sizden öğrenmek isterim. Bahçemde bu dahil 4 çeşit erik mevcut. Hepsininde aynı dertden muzdarip olduğunu söylemeliyim.

İyi tarım ilkelerine uygun ilacı ve uygulama dönemlerini özelden veya tercihen diğer arkadaşlarımın da yararlanması için buradan yazarsanız size çok teşekkür ederim.

Herşey gönlünce olsun.

mrduran beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 22:00   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Nuri Mürvet,

....bu zararlıdan kurtulmanın iyi tarım ilkelerine uygun yolunu sizden öğrenmek isterim.

Merhaba sayın OSMAN45

Benim için cevabı verilmesi, en zor sorulardan biri...

Mesleğimiz gereği tarım ilkeleri konularına biraz uzak kalıyoruz fakat uygulamalarımız içersinde bulunan bahçelerdeki sorunları mümkün olduğunca doğal çevreye zarar vermeyen, organik tarımda kullanılması onaylanmış, zirai ilaçları kullanmaya özen gösteriyoruz.

Nisan sonu mayıs ayının ilk haftası kelebeklerin çıkmasıyla beraber Neem esaslı ilaçları kullanıma başlıyoruz. Zararlının yoğunluğuna göre 10-15 gün zaman aralığında haziranın sonuna, (hasata 10-15 gün kalana) kadar kullanıyoruz.

Çok iyi sonuçlar alıyoruz...

Saygı ve selamlarımla...

OSMAN45, mrduran ve Ahu_E beğendi.
Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
can erik, can erik hasta, erik, erik hastalıkları, yaprak biti, yaprak kıvrıklığı, zamklanma

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025