View Single Post
Eski 02-05-2013, 12:45   #147
ihbay
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-05-2013
buda benim sorunum arkadaşlar...

Merhaba arkadaşlar bahçemde 2 tane 7 yıllık erik ağacım var bu yıla kadar sorunsuz geldik, su ve ilaç bilgim dahilinde verildi, fakat çok üzüldüğüm bu sene yapraklar büzüştü hasta oldu ve benimde ihmalim sonucu resimlerdeki hale geldiler, erik ağacımın hemen bitişiğinde kaysı vardı aynı şekil onda da oldu ve bu kadar zaman zarfında kaysıdan sadece 1 sefer meyve alabildik, aynı bahçede kiraz, vişne ağaçlarımda var erikteki hastalık etkileşimi diğer meyve ağaçlarına ne kadar yapar, ufak bir bölümede domates salatalık ve biber vs ektim resimde mevcuttur, bunlar erikteki hastalıktan etkilenirlermi...Gittiğim ziraatçı arkadaş bana ANGEL 50 WP FUNGİSİT MANTAR İLACI ile MOSLIPAN 20 SP İNJEKTİSİT BÖCEK İLACI verdi bunları karıştırıp 10 gün arayla tüm bahçeye meyveler, çiçekler, asma üzüm, ceviz sebzeler dahil bilumum herşeye mutlak uygula dedi...Sorum : sizce erik ağacım neden böyle oldu, diğer ağaçlara geçermi ve ziraatçi arkadaşın verdikleri çözüm getirirmi veya sizlerin önerisi ne olabilir...

ihbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön