![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
Armut Memeli Pas hastalığı
Bahçemde bir sıkıntı olduğu kesin. Daha önce hiç ilaçlama yapmadım. Ama doğru ilaçlama yapmak istiyorum. Aşağıdaki resimlerde göründüğü gibi bahçedeki armut, elma, erik ağaçlarının hepsinde resimlerde göründüğü gibi kahverengi lekeler mevcut. Bir kayısı ağacının gövdesinde ise diğer resimdeki gibi yapılar mevcut ne yapmam lazım acaba? Düzenleyen zharugba : 11-03-2015 saat 16:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bereketli ürünler, kolay gelsin.. Düzenleyen İsmail Kuzucu : 25-09-2014 saat 18:58 Neden: Ekleme yapıldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. Armutlardaki şekil bozukluklarından kara leke hastalığı olabilir peki aynı zamanda aşağıda linkini verdiğim gibi memeli pas da bulunma ihtimali olabilir mi? Armut Memeli Pas (Gymnosporangium fuscum ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Memeli Pas
Bu fotoğrafları çektikten sonra yağmurlar artınca hastalık daha da artarak yaprakların alt kısmında daha önce linkini verdiğim sitedeki gibi be oluşumları da yaptı ve şüphem kalmadı. Armutlarda memeli pas vardı. sonbaharda bordo bulamacı uygulaması yaptım. Fungal bir hastalık olduğundan Kara leke hastalığı ile aynı şekilde ilaçlamaya tabi tutuluyormuş öğrendiğim kadarıyla. Çok ileri seviyede ağacıda kurutabilirmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Evet, memeli pas muhtemelen. Eylül gibi yaprakların alt tarafında lekelerin bulunduğu yerlerde uzantılar oluyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Syn MeyveliTepe, Evet dediğiniz gibi aşağıdaki resimdeki oluşumlar vardı. Sonbaharda bordo bulamacı yaparak ilaçladım. Bu sıralarda tekrar bordo bulamacı yapmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|