View Single Post
Eski 13-10-2011, 16:20   #2
Kırkmerdiven
Ağaçsever

Kırkmerdiven's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2011
Cumhur Bey merhaba,

Siz konuyu açalı hayli olmuş ama, ben çıktığımız Cumartesi bahçeye gittiğimde tamamı 4-5 tane olan 1 yaşlı armut fidanlarımda memeli pas hastalığı gördüm. Hatta sporlar bile gözle görülür vaziyetteydi. 15 gün önce gittiğimde hiç dikkatimi çekmemişti. Bu arada yağmurlar yağdı, nem oranı arttı sanırım ortaya çıkmasına bu durum sebep oldu.

Mesajınızdaki alıntının devamında kullanılan ilaçlar için;
Bakır Sülfar %98+Sönmemiş kireç,, Bordo Bulamacı,, 100 litre suya 1000 g// Bakır oksiklorür %50,, W.P,, 100 litre suya 400 g.// Bakır oksit %50,, W.P.,, 100 litre suya 400 g.
ibaresi vardı.

Elimde BASF'ın SERENADE SC ürünü var. Özelliklerini de;
Geniş spektrumlu biyofungusit
Etken madde: %1,34 Bacillus subtilis QST 713

Kurşuni Küf, Monilya, Külleme, Erken Yaprak Yanıklığı ve Karaleke, hastalıklarının kontrolünde DOĞADAN GELEN GÜÇ

FORMÜLASYON ŞEKLİ: SC (Akıcı konsantre)

ETKİ ŞEKLİ: Serenade yüksek seviyede kontakt etkiye sahip lipopeptit yapısını içeren, geniş spektrumlu koruyucu bir fungusittir. Serenade'de yer alan lipopeptitler bilinen en güçlü membran yapısını bozucu bileşiklerdir. Lipopeptitler fungal hücre membranını patlatır, fungal hücre özsuyu açığa çıkar ve ardından ölüm gerçekleşir.

şeklinde belirtmişler. Memeli pasın adı geçmiyor.

Bu ürünü uygulasam işe yarar mı? Mevsime uygun olarak ne yapmam doğru olur? Bilginiz varsa sizden ve bu konuda tecrübesi olan üyelerden yardım rica ediyorum.

Teşekkürler

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön