agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları
(https)




Beğeni Düzeni50Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-11-2011, 16:52   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perishte Mesajı Göster
Maşallah diyelim. Burada da kırkağaç diye aldığımız çoğu kavun tatsız çıkar. Ama geçen ay babam ve amcam Çivril'e gitti. Bizim büyük amca Leblebici Mahmut diye bilinen çok hoş bir insanmış. Muhabbetiyle kırmış geçirmiş. Bunlara bir çuval da kavun vermiş. Neredeyse hepsi tatlıydı.

Bizim buraların toprağı aslında çok bereketlidir. Karpuz güzel olur ama kavun her zaman denk gelmiyor. Zaten herşey her yerde yetişse kıymeti kalmazdı değil mi?
Sayın Perishte, fotoğraftaki kavunlar da Çivril ürünü zaten. Kırkağaç baskın aromalı tatlı ve sulu,özellikle de kaşıkla yemesi çok hoş kavundur. Bizim buralarda tatsızına pek rastlanmaz ama kimyasal gübre verildiğinde hızlı gelişime bağlı olarak tatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Ben hem kavunlarımda hem de karpuzlarımda hayvansal gübre kullanıyorum ve sonuçlarından da lezzetlerinden de memnunum. Kızım okulunu Tire'de bitirdi topraklarınızın bereketi ve sebze meyve bolluğundan, ucuzluğundan ara sıra bahseder..

mrduran beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
kavun hastalıkları


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025