agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları
(https)




Beğeni Düzeni50Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2011, 17:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perishte Mesajı Göster
Maşallah diyelim. Burada da kırkağaç diye aldığımız çoğu kavun tatsız çıkar. Ama geçen ay babam ve amcam Çivril'e gitti. Bizim büyük amca Leblebici Mahmut diye bilinen çok hoş bir insanmış. Muhabbetiyle kırmış geçirmiş. Bunlara bir çuval da kavun vermiş. Neredeyse hepsi tatlıydı.

Bizim buraların toprağı aslında çok bereketlidir. Karpuz güzel olur ama kavun her zaman denk gelmiyor. Zaten herşey her yerde yetişse kıymeti kalmazdı değil mi?
Sayın Perishte, fotoğraftaki kavunlar da Çivril ürünü zaten. Kırkağaç baskın aromalı tatlı ve sulu,özellikle de kaşıkla yemesi çok hoş kavundur. Bizim buralarda tatsızına pek rastlanmaz ama kimyasal gübre verildiğinde hızlı gelişime bağlı olarak tatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Ben hem kavunlarımda hem de karpuzlarımda hayvansal gübre kullanıyorum ve sonuçlarından da lezzetlerinden de memnunum. Kızım okulunu Tire'de bitirdi topraklarınızın bereketi ve sebze meyve bolluğundan, ucuzluğundan ara sıra bahseder..

mrduran beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2011, 19:12   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Sayın Perishte, fotoğraftaki kavunlar da Çivril ürünü zaten. Kırkağaç baskın aromalı tatlı ve sulu,özellikle de kaşıkla yemesi çok hoş kavundur. Bizim buralarda tatsızına pek rastlanmaz ama kimyasal gübre verildiğinde hızlı gelişime bağlı olarak tatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Ben hem kavunlarımda hem de karpuzlarımda hayvansal gübre kullanıyorum ve sonuçlarından da lezzetlerinden de memnunum. Kızım okulunu Tire'de bitirdi topraklarınızın bereketi ve sebze meyve bolluğundan, ucuzluğundan ara sıra bahseder..
Allah kızınızın gönlüne göre versin. Amcam kavunu kaşıkla yediklerinde bahsetti. Çatala gelmiyormuş. Yumuşacık olduğu için hemen düşermiş. Ama lezzeti de ona göreymiş tabi. Bizim karpuzda sıkıntımız pek olmuyor ama işte kavun her zaman o yediğimiz gibi denk gelmiyor. Dediğiniz gibi o berekete rağmen bilinçsizce kimyasal gübre çok kullanılmakta buralarda. İnsan ne yediğini bilemiyor. Pazar yeri çok büyük de olsa biz mümkün mertebe köylülerin kendi yetiştirdiği ürünleri sattıkları mıntıkadan alışveriş yaparız. Üç kuruş fazla verip sağlıkla ağız tadıyla yiyoruz.

perishte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
kavun hastalıkları


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025