Konu: Kavun
View Single Post
Eski 29-11-2011, 18:12   #47
perishte
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Sayın Perishte, fotoğraftaki kavunlar da Çivril ürünü zaten. Kırkağaç baskın aromalı tatlı ve sulu,özellikle de kaşıkla yemesi çok hoş kavundur. Bizim buralarda tatsızına pek rastlanmaz ama kimyasal gübre verildiğinde hızlı gelişime bağlı olarak tatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Ben hem kavunlarımda hem de karpuzlarımda hayvansal gübre kullanıyorum ve sonuçlarından da lezzetlerinden de memnunum. Kızım okulunu Tire'de bitirdi topraklarınızın bereketi ve sebze meyve bolluğundan, ucuzluğundan ara sıra bahseder..
Allah kızınızın gönlüne göre versin. Amcam kavunu kaşıkla yediklerinde bahsetti. Çatala gelmiyormuş. Yumuşacık olduğu için hemen düşermiş. Ama lezzeti de ona göreymiş tabi. Bizim karpuzda sıkıntımız pek olmuyor ama işte kavun her zaman o yediğimiz gibi denk gelmiyor. Dediğiniz gibi o berekete rağmen bilinçsizce kimyasal gübre çok kullanılmakta buralarda. İnsan ne yediğini bilemiyor. Pazar yeri çok büyük de olsa biz mümkün mertebe köylülerin kendi yetiştirdiği ürünleri sattıkları mıntıkadan alışveriş yaparız. Üç kuruş fazla verip sağlıkla ağız tadıyla yiyoruz.

perishte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön