Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perishte
Maşallah diyelim. Burada da kırkağaç diye aldığımız çoğu kavun tatsız çıkar. Ama geçen ay babam ve amcam Çivril'e gitti. Bizim büyük amca Leblebici Mahmut diye bilinen çok hoş bir insanmış. Muhabbetiyle kırmış geçirmiş. Bunlara bir çuval da kavun vermiş. Neredeyse hepsi tatlıydı.
Bizim buraların toprağı aslında çok bereketlidir. Karpuz güzel olur ama kavun her zaman denk gelmiyor. Zaten herşey her yerde yetişse kıymeti kalmazdı değil mi?
|
Sayın Perishte, fotoğraftaki kavunlar da Çivril ürünü zaten. Kırkağaç baskın aromalı tatlı ve sulu,özellikle de kaşıkla yemesi çok hoş kavundur. Bizim buralarda tatsızına pek rastlanmaz ama kimyasal gübre verildiğinde hızlı gelişime bağlı olarak tatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Ben hem kavunlarımda hem de karpuzlarımda hayvansal gübre kullanıyorum ve sonuçlarından da lezzetlerinden de memnunum. Kızım okulunu Tire'de bitirdi topraklarınızın bereketi ve sebze meyve bolluğundan, ucuzluğundan ara sıra bahseder..