agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2008, 15:59   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2006
merhaba , bahçemizde damacanalarla damlama sistemi kurmak için çalışmalarım devam etmekte 15-20 tane damacanamız şimdiden oldu, seumla damlatma sistemini kurmayı düşünüyorum serumlarıda çok ucuza toptancısından 450 bin liraya buldum, yanlız gübre olayını çözemedim, 1 traktör büyükbaş hayvan gübresi getirttim, agaçların kenarlarına atsam, bitkiler için topraga karıştırsam, gübre sorunumu çözmüş olurmuyum yeterli gelir mi , ayriyeten azot gübresi fian almam gerekir mi,

mavifatihguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 14:23   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 25
meyve ağaçlarında azot gübrelemesi

Her bitkide olduğu gibi, meyve ağaçlarında da gübreleme sorununu organik gübre kullanarak çözüyorum. Bitkiye, toprağa ve insana zararsız ve ürün miktarının da maksimum ve kaliteli olması için organik gübreleme kaçınılmazdır. Özellikle B5A sıvı gübre formatındaki gübre, toprakta bulunan besin elementlerinin kökler tarafından alımını kolaylaştırarak, bitkinin hastalıklara karşı direncini arttırıyor.

Düzenleyen Emine Aktaş : 31-08-2008 saat 21:50 Neden: imla
Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 21:57   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-06-2008
damla sulama ile meyve bahçelerine nasıl sıvı gübreleme yapabiliriz.yani bildiğimiz azot,fosfor vs gübreleme nasıl yapılır?

nesem61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2008, 20:14   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Arkadaşlar Ankara'da 50-60 adet civarında ,2 yıllık meyva fidanlarım(kayısı, badem,şeftali,ceviz,armut,bodur elma,üzüm) var.Bu işte acemi olduğum ve geç kaldığım için bu fidanlara geçen sene gübre veremedim.Bu fidanlara bu sene hayvan gübresi vermek istiyorum(Fenni gübre vermek istemiyorum).Bu siteyi incelediğimde Kasım-Aralık aylarında gübre verebileceğimi öğrendim.

Bu fidanlara hangi oranlarda hayvan gübresi verebilirim?Bu gübreyi fidanların dibine atarken toprakla veya başka şeylerle karıştırmam gerekiyormu?Bunun usulü nedir?
Selamlar ve teşekkürler.

konuralpuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 04:27   #5
HOY
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi konuralpuc Mesajı Göster
Arkadaşlar Ankara'da 50-60 adet civarında ,2 yıllık meyva fidanlarım(kayısı, badem,şeftali,ceviz,armut,bodur elma,üzüm) var.Bu işte acemi olduğum ve geç kaldığım için bu fidanlara geçen sene gübre veremedim.Bu fidanlara bu sene hayvan gübresi vermek istiyorum(Fenni gübre vermek istemiyorum).Bu siteyi incelediğimde Kasım-Aralık aylarında gübre verebileceğimi öğrendim.

Bu fidanlara hangi oranlarda hayvan gübresi verebilirim?Bu gübreyi fidanların dibine atarken toprakla veya başka şeylerle karıştırmam gerekiyormu?Bunun usulü nedir?
Selamlar ve teşekkürler.
2008 de sorulmuş ve hala cevabı gelmemiş bu sorunun cevabını ben de merak etmekteyim.

Yukarıda ki bilgilere göre ağacın **** fidenin dibine değil, çevresine gübreleme yapmak gerekmekte.

HOY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2017, 13:06   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2017
Alıntı:

Selamlar ve teşekkürler.
Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.. Tam foruma soracaktım ki bu yazıyı gördüm. ama maaşAllah 8 yıldır cevaplama luzumu görülmemiş.. Yanlış yerdemiyiz acabaa.??

GÜÇLÜ18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2017, 21:07   #7
Ağaç Dostu

Beşiktaş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2017
Alıntı:

Selamlar ve teşekkürler.
ağacın taç izdüşümünü 15-20 cm derinliğinde açıp içine ağacın yaşı oranında gübreyi serip daha sonra toprakla kapatıp sulamaniz yeterli olacaktır.

Beşiktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2012, 02:42   #8
Ağaçsever

gencmenn's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2012
Arkadaslar aranizda yeniyim fakat uzun yillardir almanyada tarimla ugrasiyorum ve illa azot kullanacaksaniz buunu sünni gübreden kullanmaniz sart degil, hayvan tirnagi boynuz gibi dogal azot gübrelerde kullanabilirsiniz

gencmenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2014, 18:19   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-04-2014
fazla gübrelemeden yanan ağaçlar tekrar canlanır mı canlandırmak için ne yapmalı?

seyran sarıboğa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2015, 09:32   #10
Yeni Üye

farmerboy's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2015
İyi günler

2 hafta sonra 340 adet limon ağacı dikimi gerçekleştireceğim. Ağaçların yarısı mayer, diğer yarısı ise kara limon (yerli limon, italyan memeli, demre dikensiz) , kıraç bir toprağım var. Taban gübresi olarak sönmüş inek gübresi kullanmam doğru olur mu? **** nasıl bir gübre kullanmalıyım.

farmerboy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2016, 17:41   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-03-2016
Sevgili farmerboy, yanmış çiftlik gübresi özellikle anadolu akdeniz ege ve doğu topraklarında ekimle-dikim ile birlikte ekim-dikim sonrası yalnızca çiçeklenme evresi hariç yılın her ayında atılabilir. Umarım kullanmışsınızdır çünkü turunçgiller organik gübre isteği en fazla olan bitkilerdendir. Turunçgiller için toprak ph' ı önemlidir. Toprak analizi yaptırmanızı öneririm çünkü ph değerinin 7.5-8 seviyelerinde çıkması durumunda 5 yıl boyunca her sene tomurcuk döneminde diğer uygulanacak gübrelerle birlikte ağaç başına 500 gram suda eriyen toz kükürdü ağaç izdüşümüne uygulamak suretiyle 6.5 seviyelerine indirmenizi tavsiye ederim. Şansızına bu seviyede çıkar ve uğraşmazsınız umarım. Eğer gübrelemeyi çok detaylandırarak yapmak istiyorsanız bu konuda internette turunçgiller için hazır bir sürü kaynak vardır. Eğer detaylı uygulamalara girmek istemeyip kabaca atalım faydası olsun diyorsanız herhangi bir fosfor gübresini çiçeklenme başlamadıysa atın. Her sene 1 defa aynı dönemde aynı şekilde uygulama şansınız yoksa bile en azından bu sene atın ki iyi bir köklenme yapsın fidanlarınız.. Ayrıca verim çağına gelen kadar her sene potasyum nitrat gübresini ağaç başına mayıs-temmuz-eylül aylarında 30-40 gram olacak şekilde uygulayın. Bu gübreyi her sene ağacın gelişimine göre 10-20 gram artırarak devam edin verim çağına kadar.

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2016, 23:11   #12
Ağaç Dostu

Khan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2005
Baklayı veya yoncayı toprağa karıştırmak yerine biçip toprakta bıraksak ve/veya hiç dokunmadan yetiştirsek değişen ne olur?

Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2016, 06:38   #13
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Khan Mesajı Göster
Baklayı veya yoncayı toprağa karıştırmak yerine biçip toprakta bıraksak ve/veya hiç dokunmadan yetiştirsek değişen ne olur?
Yeşil gübreleme başlığını okursanız, en ince ayrıntısına kadar sebepleri anlatılmış. Ben bile anladım.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025