agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2010, 23:23   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 14
bu gün konunun uzmanı bir ziraat mühendisi bordo bulamacının ağacın en fazla bir hafta
geç uyanmasını sağladığını söyledi. dondan korumak içinde lastik , saman yakmak kırağı
dediğimiz don olayını keser ama havaların aşırı soğumasıyla oluşan don olayına etkisi
olmaz.

bu ikisi farklı şeyler. kırağıyı durdurmak mümkün.

duvar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 00:39   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 102
bordo bulamacını bende foruma okudum ve uyguladım çiçeklenmede fark oldu sanırım komşuların kirazları çiçeklendi ve çoğu çiçekleri dökmek üzere bizimkilerde hala ses seda yok umarım işe meyvedede farkını görürüm

Gezegen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2010, 14:00   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-03-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 3
Arkadaşlar benim bahcemde bir kara yemiş ağacım var ocak ve şubat ayında başlıyor cicek acmaya tam cicekleri acıyor ondan sonrada cicekleri kuruyor meyvesini alamıyorum neden böyle olluyor veya budurumu önleyici bitki ilacı varmıdır bilmiyorum bilen arkadaşlar bizleri bilgilendirirseler çok memun olurum sayğı ve sevğilerimle

Duman Kaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 13:21   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: nevşehir
Mesajlar: 1
değerli hocam bu ilacı denedinizmi gercekten ağaclarımızı dondan koruyormu nereden bulabilirim bu ilacı ltfen yardımcı olun teşekürler

kazim eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 15:02   #35
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Sn. Birol'un 23 nolu mesajındaki, bordo bulamacı hazırlama tarifinde önce erimiş göztaşını ilaç deposundaki suya ilave edip üzerine de başka bir kapta erittiği kireci eklediği anlatılıyor , benim okuduğum tariflerde ise kesinlikle göztaşı eriyiğinin kireçli eriyiğin üzerine ilave edilmesi gerektiğinde ısrar ediliyor,sanırım detaylarda terslik var.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 15:49   #36
Ağaçsever
 
metintekin143's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: Karaman
Mesajlar: 51
2010 ekim ayının 10 günü sebzelerimizi soğuk vurdu. Denemeye değer diyerek bahsi geçen bitki antifirizini soğuktan önce 15 gün ara ile tarifine göre iki kez kullanmama rağmen bir faydası olmadı. -1-2 gibi derecelerde sebzelerimi kaybettim.

metintekin143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 15:29   #37
Ağaç Dostu
 
yesill's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 138
Fındık bahçeme atmak için bordo bulamacı aldım.Don olayına faydası olur mu bilmiyorum.Nette yaptığım inceleme neticesinde pek bir işe yaramadığını okudum.Yine araştırma yaparken ve tv de tarımsal yayın yapan bir kanalda karşılaştığım bitki antifirizi diye bir ürün var.Ama ne kadar sağlıklı,kullanılabilir bilemiyorum.Aranızda kullanan, konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Acaba bordo bulamacı ve antifiriz denilen ürünü birlikte kullansak zarar verir mi?

yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 23:52   #38
Yeni Üye
 
sputnik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2011
Şehir: İzmir - Antalya
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Aktif koruma yöntemleri



a. Atmosfere giden radyasyonun engellenmesi: Havaya su buharı püskürterek yapay bulut (sis) oluşturulması atmosfere giden radyasyonu engelleyerek don şiddetini azaltır. Benzer şekilde duman oluşturan aletler, sap, saman, lastik yakma gibi uygulamalar bahçe üzerinde yapay bulut oluşturarak radyasyon kaybını engellemektedir.

b. Bahçe havasının karıştırılması: Düşük sıcaklık soğuk hava tabakası ile ilişkilidir. Normal günlerde yükseklik ile sıcaklık azalırken; donlu günlerde, soğuk hava tabakası altta konumladığı için yükseklik ile sıcaklık artar. Bahçe havasının rüzgar makineleri, pervaneler, atomizörlü ilaçlama makineleri gibi hava akımı oluşturacak etkilerle karıştırılması don zararını azaltabilir.

c. Direk bitkilerin ve bahçenin ısıtılması: bahçe sobaları ile yapılan bu sistemin ticari büyük bahçelerde kullanılması kolay değildir.

d. Su uygulaması: Su donarken ortama ısı verir. 1 g suyun donmasıyla yaklaşık 80 kalorilik ısı açığa çıkar. Suyun bu özelliğinden faydalanmak için bitki yüzeyinde ince bir su tabakası oluşturup bu tabakanın donması sağlanarak bitki sıcaklığının donma noktasına inmesi engellenebilir. Bu yöntemde su tabakasının sürekliliği gereklidir. Sıcaklık 0 °C´ye düştüğünde sistem çalıştırılmalı, don süresince sistem açık tutulmalı ve sıcaklık tekrar 0 °C´nin üzerine çıktığında işleme son verilmelidir.

Yukarıda belirtilen yöntemlerin hepsi dona karşı koruma için gayet başarılıdır. Yöntemleri herkesin anlayacağı şekilde biraz açıklamak isterim. 1. yöntemde, don günlerinde bahçe üzerinde sis ve duman oluşturulması bahçenin mevcut havası ve dona neden olan soğuk hava arasında bir tampon-bariyer oluşturmakta sıcak ve soğuk havanın birbirine geçişini minimize etmekte ve don zararını azaltmaktadır.

2. yöntem; Sıcak havanın yükseğe çıktığını ve soğuk havanın da aşağıya çöktüğünü evimizde, odalarımızda bile gözlemleyebiliriz. Don da bu olayın bir özeti gibidir. Ve dikkat ederseniz yamaç yerler değil de, çukurdaki, ovanın alt kısmındaki bölgeler dondan daha çok zarar görür. Yani kabaca, don alçak yerlere çöker. 2. yöntem bununla ilgili. Havayı hareket ettirip o bölgeye çökmesini engellemek. Rüzgar makineleri ve pervaneler biraz pahalı bir yöntem ancak kesin çözüm. Çünkü en az 3-4 metre yüksekliğe konulup ufak ta olsa bir hava akımı yaratabilecek kapasitede olan bu pervaneler ciddi bir sirkülasyon sağlıyor. Araziniz çok büyükse zaten bir tane bile yetmeyecektir. Pulverizatör dolaştırmak da hava akımı oluşturucaktır. Daha ucuz bir yöntemdir ancak her çiftçinin pulverizatörü olmadığı da bir gerçek. Alara fidancılık Eskişehir Mihalıççık'daki tesisleri için ABD'den özel pervaneler ithal etti ve bu sistemi başarıyla çalıştırıyorlar.

4. yöntem, Ağaçların üzerinden yağmurlama başlığı veya mini yağmurlama başlığı denilen aparatlarla sağlanır. gerek direklerle gerekse tellerle tüm ağaçların üzerinden yağmurlama başlıkları geçirilir. Başlıkların ıslatma çapı, ağaçların tamamını kapatacak ve tüm sistem tek bir seferde çalışabilecek şekilde projelendirilmelidir. Ayrıca su kaynağı sistemi en az 3-4 saat aralıksız çalıştıracak kapasitede olmalıdır. Bu şartlar yerine getirilmezse, sistem dona karşı korumadan çok, çiçeğe zarar vericektir. Sistem tertip edildikten sonra meteoroloji'den don uyarısı verildiği gece ( veyahutta don sensörleriyle uyarı alındığında), sistem açılmalı, ve don tehlikesi geçinceye kadar çalıştırılmalıdır. Bu sulama sonucunda ağacın tüm gövdesi buz kaplayacaktır. Bazı çiftçiler bu buz kaplama anında korkup sistemi kapatmaktalar. Ancak işin sırrı zaten ağacın buz tutmasında; bu buz tutma esnasında ortaya çıkan ısı enerjisinde. Bu yöntem çiftçiyi her zaman korkutan bir yöntem olduğu için uygulayan kişi sayısı çok az. Elimde bununla ilgili çokça fotoğraf mevcut dileyenlere yardımcı olabilirim.


Yukarıda bahsedilmeyen bir başka yöntem de ağacın geç tomurcuklanmasını sağlamak için ocak-şubat aylarındaki ılık-sıcak günlerde ağacı komple ıslatmak. Ağacı bir insan gibi düşündüğünüzde, komple boydan boya ıslandığımızda açık havada nasıl üşürsek, ağaçta da aynı etkiyi yaratmaya çalışıyoruz. Bu gene yağmurlama başlıklarıyla veya pulverizatörle yapılabilir. Bitkinin tamamı ıslanacak şekilde sulama veya ıslatma yapmak, ağaçta üşümeye neden olup, "daha hava soğuk, tomurcuklanma için erken!" düşüncesini oluşturacak ve 3-4 gün geç tomurcuklanmayı sağlayacaktır. Bu 3-4 gün bile dondan korunma için çok önemli. Eğer ki hasattaki 1 haftalık kayıp ciddi maddi zararlara yol açmayacaksa bu yöntem bir nevi erken önlem olduğu için yukarıdaki yöntemlerin hepsinden daha başarılı olucaktır.

sputnik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 02:58   #39
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2011
Şehir: yalova
Mesajlar: 13
ağaçların geç çiçek açması için winterwash diye ikimyasal atabilirsiniz

emin yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 03:00   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2011
Şehir: yalova
Mesajlar: 13
dumankaya ağaç çiçek açmak üzerayken döllendirici at sanırım verim alırsın

emin yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 10:43   #41
Ağaç Dostu
 
Yakup Ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-04-2011
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 477
ağaç çiçek açmadan önce dibini biraz açıp ince üst köklerini alıp toprakla tekrar kapatığınızda geç açar diye düşünüyorum.
**** ağaçları bol sulama ile toprağı nemli tutarak geç açmasını sağlamak daha iyi diye düşünüyorum

mrduran beğendi.
Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 12:45   #42
Ağaç Dostu
 
derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
merhaba,
eğer göztaşı veya bordo bulamacı (içerik olarak aynı kimyasallar) gözler uyandığında veya daha sonra ağaca verirseniz gözler yanıyor, çiçeklenme sağlıklı olmuyor,tabii karışım oranıda etkili, gözler uyanmadan budamadan hemen sonra vermek gerekiyor, zaman olarak erken olduğu için etkisi geç donlara yetişmiyor
Bakır sülfat (Göztaşı) mavi renklidir, bordo bulamacı bakır sülfat ve kireç karışımıdır. Sn Selim düzeltmekte fayda var bilmeyenler yanlışlıkla bakır sülfat kullanabilir.
Alara tarım her ne kadar don tehlikesi olan bölgelerde uzman olmasada bu konuda önerdiği iki şey var. Hava sirkülasyonu ve yapay sisleme. Don tehlikesi görüleceği gün traktör akşamdan sabaha kadar bahçe içerisinde gezip sisleme yapıyor maliyet olarak çok cüzzi bir rakam tutarken yalnızca bir kaç günlük uygulama ile yıl boyunu kurtarabiliyorsunuz.

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2011, 01:04   #43
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
çok ilginç bir ürün gerçekten. Acaba normalde daha soguk iklimlerde yaşayamaycak bir bitkiye örneğin kışın tam başında 1 -2 doz püskürtülürse bitkinin yaza kavuşması saglanabilir mi? örnegin narenciye ürünlerini istanbulda yetiştirmeyi amaçladıysak mesela?

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 00:35   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 12
Hocam size sormak istediğim bir soru var.

Biliyoruz ki Ceviz ve Badem uygun çeşitler olmaz ise özellikle İç Anadolu bölgesinde erken uyanma ve geç donlar nedeni ile çiçekler dökülmekte ve mahsül alınamamakta. Bursa bölgesinde kirazların aynı zamanda uyanması için ilaç kullanılmakta olduğunu biliyoruz.

Acaba ağaçların Geç Uyanması içinde benzeri bir uygulama söz konusu olabilir mi ? Veyahut ağaçların geç uyanmasına neden olabilecek uygulamalar var mı ?

metin71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 10:25   #45
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Daha önce agaclar.nette benzer tartışmalar oldu ağaçların geç uyanmasıyla ilgili, ama ne olursa olsun bitkinin fizyolojisini ısınan havalar ve geç gelen soğuklar konusunda durduramıyorsunuz, ancak bazı kültürel tadbirler alınabiliyor, o kadar.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2012, 15:49   #46
Yeni Üye
 
dedebag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 5
arkadaşlar merhaba
benim bir sorum var oda şu
bitki antifiriz ilacı ağacı attığımızda ağacı eksi ve artı kaç dereceye kadar korur

dedebag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 01:31   #47
Yeni Üye
 
my91's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 7
buna en etkili yöntem bordo bulamacı diğer tabirle(göztaşı) su ile karışımını sağlanarak ağaçlara ilkbahar ayında havaların iyi gitmemesi don olayının çiçekte meyve randumanını düşürmemesi için uyanmaya yakın haftalarda atılması kanaatındayım..+bunun dışında tarlalarda sistemli olarak ağacların tepesinden fıskiye yontemiyle ilkbahar ayında ağaçlara don olaylarına karşı ağaçların geç uyanmasını saglamak amacıyla agaclara geceden belli aralıklarla ağacın uzerinden fıskiye yöntemiyle su verilmesi halinde ağaç bildiğimiz donmuş ağaç görünümünü alır ancak ağacın geç çiçeklenip don olaylarından kurtulduğunu görürsünüz...

my91 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2013, 00:39   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-05-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 11
Thumbs down Bu mevsimde dut verdi

Sayın arkadaşlar,,
Bahçemdeki meyve ağaçlarının diplerine 2 ay önce bol bol gübresi fazla olan toprak karışımı koydum,,ocak ayında vişne meyve verdi ve nohut kadar olup döktü, şeftali çıçek açtı döktü ,,,şimdide dut ağacı (3 Yaşında) gözlerini patlattı ve üzerinde epey dutlar oluştu, bu mevsimde bu normalmi,,gübresimi fazla geldi acaba,,

Sırada elma ağacıda gözlerini patlatmak üzere,ne yapmalıyım,bu çıkanları koparmalımıyım,ve bu ağaçlar baharda tekrar çiçeklenip açarmı ,meyve verirmi, nasıl bir yol izlemeliyim,,şimdiden teşekkürler,,

deep_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2013, 01:07   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 257
Eyvah
Uzman olmamakla beraber vişne ve şeftaliden bu yıl için umudunuzu kesin derim. Dutlar oluşuyorsa ve dökülmeden olgunlasirlarsa (zayıf bir ihtimal ama olabilir) yiyin. Elma ağacı içinse hala yapabileceğiniz bişey var hemen bordo bulamaci atın ki gözler patlamasın 20-25 gün kadar geciktirir sonra mevsime göre hareket edersiniz.Son olarak bişey koparmayın çünkü koparacaginiz hersey gecen yaz oluşmaya başladı, kopardığınız taktirde bu yaz meyve alamazsınız. Daha fazla bilgim yok ama umut ederim bilenler tez zamanda yardımınıza koşar.

cliepy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 00:55   #50
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-05-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliepy Mesajı Göster
Eyvah
Uzman olmamakla beraber vişne ve şeftaliden bu yıl için umudunuzu kesin derim. Dutlar oluşuyorsa ve dökülmeden olgunlasirlarsa (zayıf bir ihtimal ama olabilir) yiyin. Elma ağacı içinse hala yapabileceğiniz bişey var hemen bordo bulamaci atın ki gözler patlamasın 20-25 gün kadar geciktirir sonra mevsime göre hareket edersiniz.Son olarak bişey koparmayın çünkü koparacaginiz hersey gecen yaz oluşmaya başladı, kopardığınız taktirde bu yaz meyve alamazsınız. Daha fazla bilgim yok ama umut ederim bilenler tez zamanda yardımınıza koşar.
İlginize Teşekkür ederim,,bordo bulamacını geçen hafta attım,,uzman arkadaşlar cevaplamamışlar,yapacak bişey yok,bekleyip görücem artık,,

deep_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 14:02   #51
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Bitki yeterli sıcaklık toplamına ulaşınca bünyesindeki engelleyiciler parçalanır ve bitki aktivitesi başlar. Yani bundan sonra pek durdurulabileceğini sanmıyorum. Durdurabilsek zaten ilkbahar geç donlarından koruyabilirdik diye düşünüyorum. Belki turunçgillerdeki gibi pervaneler koyulursa riskli bölgelerde hava karıştırılarak geç donlardan korunabilir. Bitki üzerinden sisleme yapılarak koruma olabilir ama bunu kaç kişi yapabilir.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 14:49   #52
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: konya
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deep_man Mesajı Göster
İlginize Teşekkür ederim,,bordo bulamacını geçen hafta attım,,uzman arkadaşlar cevaplamamışlar,yapacak bişey yok,bekleyip görücem artık,,
Bordo bulamacı (%2) tomucuklanmadan en az 7-10 gün önceden atılmış olması gerekir.Aksi taktirde varsa açmış tomurcuk ya da çiçeğe yakarak zarar verir. Bu yıl geçti artık ama seneye ağaçlarınız uyanmadan önce dipten kısa üreli sulamalar yaparak kök bölgesi soğutulup gecikme sağlayabilirsiniz.

deep_man ve herkul beğendi.
yeşilgüneş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 20:59   #53
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-02-2013
Şehir: bilecik
Mesajlar: 5
100 donum kirazligim var. biz goz tasi suda eritip tulbemtten gecirip yapiliyo.. biraz zaymetli is buyuk araziler icin .. borda bulamac kullaniyoruz 600 litrelik paketi 100 tl dondan koruma icin degil ama agaclarin gec uyanmasi gec ciceklenmesi icin kullaniyoruz bir atim ile 2-3 hafta geri gidiyor agac. gec actigindan dolayi dol.tutmasi yuksek oluyor.
bordo bulamac kullanitsan bakir cinko destegide yapilmis oluyor agaca

mmettin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 14:12   #54
Ağaçsever
 
karayel54's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 35
Krağı bir sonraki senenin meyvelerinde de zarar verirmi

karayel54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 16:38   #55
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deep_man Mesajı Göster
Sayın arkadaşlar,,
Bahçemdeki meyve ağaçlarının diplerine 2 ay önce bol bol gübresi fazla olan toprak karışımı koydum,,ocak ayında vişne meyve verdi ve nohut kadar olup döktü, şeftali çıçek açtı döktü ,,,şimdide dut ağacı (3 Yaşında) gözlerini patlattı ve üzerinde epey dutlar oluştu, bu mevsimde bu normalmi,,gübresimi fazla geldi acaba,,

Sırada elma ağacıda gözlerini patlatmak üzere,ne yapmalıyım,bu çıkanları koparmalımıyım,ve bu ağaçlar baharda tekrar çiçeklenip açarmı ,meyve verirmi, nasıl bir yol izlemeliyim,,şimdiden teşekkürler,,
Nekadar verdiniz acaba . Bende ağaçbaşına 50 lt topraksız karışık çiftlik gübresi veriyorum bu ay (Ekim). Tarım Md. Ziraatçiler hemen verinki ağaçlar bir an önce yaprağını döküp uyusun dediler.
Uyutmak için veriyoruz ama uyanma nasıl olacak baharda görecez inşallah

herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2014, 10:05   #56
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emin yılmaz Mesajı Göster
ağaçların geç çiçek açması için winterwash diye ikimyasal atabilirsiniz
Merhabalar,
Emin Yılmaz beyin bahsettiği ilacı biraz araştırdım. etkin madde petrol yağı+DNOC diye bir madde çıkıyor. Yalnız bu etkin maddelerin bulunduğu ilaçlar genellikle meyve kabuklu bitleri için kullanıldığı yazılmış. Erken çiçeklenme özelliği gerçekten doğru mu? Neden bu özellik belirtilmiyor?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2017, 12:50   #57
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Kayısı ağaçlarımın kök bölgesine, tacın başladığı yere kadar kar yığıyorum. Yaklaşık 50-60 cm gövdeyi kapatacak şekilde kar yığdım. Acaba böyle mi olmalı yoksa karları ağacın taç izdüşümüne mi yığmalıyım?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2017, 20:21   #58
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-07-2017
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 94
bende mantari hastalıklardan bıktım

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2017, 21:51   #59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-06-2017
Şehir: Afyon
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Bizim, Anadolu'da ağaçların geç "uyanması" için uyguladığımız yöntem, kışın yağan karları ağaç gövdesi çevresinde yığmaktı. Ama şimdi o kadar kar kalmadı Belki bilimsel bir yolu da vardır, bende sizinle beraber cevabı bekleyeceğim
Bu uygulama ceviz agaci icin olurmu?

iso_2017 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2017, 21:32   #60
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-07-2017
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 94
hava 10-20 derece ağaçlar uyanacak diye korkuyorum birde azot vermek uyandırırmı

arkadaşlar bahçedeki bazı nar ağaçlarında 1 ya da 2 adet yeni filiz oluştu komşu bahçede de aynı durum var aralığın 14 ü ve 18 i arası 4 gün ılık rüzgar esti gece 14 dereceyi buldu şuan güzdüzleri 18-19 geceleri 7-11 derece , ağaçlar erkenmi uyanıyor sizce Ağaçların bir kısmında 1 ya da iki adet taze yeni filiz var , seneye verim düşermi ,

*******
**********

birde bu mevsimde dap veririm fosfor amaçlı ama içinde azotta var azot uyandırabilirmi (birinden duymuştum )bu sıcakta , TSP kullanmayı düşünmüyorum zira toprak kireçli

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024