![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mantarın cinsi nedir acaba? Yöresel ismi ''ayı mantarı'' olarak geçiyor. Gövde kısmı, şapka kadar kalın ve oldukça ağırlar; 4 mantar yarım kilodan fazla çekiyor... Yenebilen bir çeşitmiş, ama ben ilk defa görüyorum ve yemeyi düşünmüyorum.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
![]() cinsi nedir acaba? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Boletus sp. leri edulis aereus pinophylus ve regius türleri yenebilirse de satanas erythropus luridus gibi türlerde sıkıntı yaşanabilir. Arkadaşlar tekrarlamakda fayda var bakmakla resmetmekle kesin bir tür belirlemek çok zor. mantarın yaşına ve iklim çevre şartlarına göre veya renk koku gibi organoleptik algılamalar yanıltıcı oluyor. İyice tanımlayamıyacağınız mantarları bilmediğiniz türleri yemeğe kalkışmayın.. SON HATANIZ OLABİLİR! Bu konuda Sn. Jilber Bartuçiyan'ın kitabını edinnip seminelrerine katılmanızı öncelikle, önemle ve ivediyetle salık veririm... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
bu aralar yapılacak toplantı & gezi var mı, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
|
kıymetli bir mantar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2013
|
arkadaşlar ben de bugün tarlamın kenarında çamlık bölgede gezerken bir miktar kanlıca mantarı topladım. Onun yanı sıra resimdeki mantarı gördüm ama bilmediğim için almadı. Çok etli bir yapısı vardı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
Tek bir açıdan resim yetersiz tanımlama için.Altını göremiyoruz mantarın.Şekil kültür mantarına benziyor.Etli bir yapısı var demişsin buna dayanarak Amanita ovoidea da olabilir.Geçenlerde ben de buldum buyukçe bir tane.Örnek resim koyuyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2013
|
hocam sanırım aynı mantar. Kök tarafı sanki yumurta kabuğu gibiydi sarı renkliydi. |
|
|
|
![]() |
|
|