![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
@saplilumas ilgine teşekürederim ince noktalara değinmişsin *son resimdeki petriler mantardan aldığım kesitin ikinci nesilleri açıklamalarınla petriler arasında neden gelişim farkı olduğuna dair daha net bi görüş kazandım.yani tek petri içindeki agar üzerinde yayılan mantar örüntüsüde kendi içinde farklı kılcallardan oluşan bir gurup.ve bu grubun içerisinden en güçlü kılcalı seç yeniden inkübe et taki en saf kılcal örüntüye oluşuncaya kadar(kılcal gruptaki en güçlüyü seç ve onu olabildiğince tekilleştir) *evet mısır masraflı oluyo, kabuklu zor nüfus ediliyo nem düşük kalıyo *misel sarımı sırasında bir gaz çıkışı oluşuyo bu gazında tahliye edilmesi gerekli.tamam kavanozun kapağına küçük bir delik açarım deliğide belki bir sünger parçası , elyaf , filtre kağıdı gibi bir mazlemeyle kapatır kontaminasyonuda önlemiş olurum. * buzdolabı hala bana cazip geliyo çünkü havalar ısınıyo ve sera dolablarda ısı kontrolünü sağlıcak ustruplu bi düzenek bulamadım. 30 derecelik ortamda 20-25 derece arasında ısı sağlaya bilmem için tek çözüm gazlı yani buzdolabı şeklinde bi cihaz gerekiyo.diye düşünüyorum.hemdaha stabil bi ortam |
![]() |
![]() ![]() |
|
|