![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Muda, domalan otunu cok iyi hatirliyorum, kùcùk yaprakli saga sola ince kolllar atan, yaklasik bir karis uzunlugunda bir ottur. Bu otun bulundugu yerlerde mutlaka Domalan da vardir. Ben bu otla Domalan arasindaki baglantiyi hala cozemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç veya bitkide kök içerisinde her zaman yaşıyor. Ürün vermeye başladığı zaman incecik kök üzerinden o besin vs. nasıl çok hızlı büyüyor bilimsel olarak anlatabilecek arkadaşlar var ise ben de öğrenmek isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Alıntı:
Aslında bu asalaklık durumundan , üzerine yerleştiği bitki de memnun. Zira kendi kılcal köklerinin dahi ulaşamadığı derinliklere mantar ulaşıyor, aldığı suyu ve besin maddesini bitkiye taşıyarak, bitkinin beslenmesine katkıda bulunuyor. Bunun karşılığı olarak bitkiden, kendi ihtiyacı olan karbonu alıyor. Yani bir nevi, alan razı-veren razı durumu söz konusu. Hatta bu tür bitkilerde yapılan araştırmalarda, kök bölgesinde mantar bulunan bitkinin yeşil aksam ve kök bölgesinde hızlı gelişim olduğu, emsallerine göre daha bol çiçeklenme yaptığı tespit edilmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|