agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2014, 17:11   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: Brùksel / BELCiKA + AFYONKARAHiSAR.
Mesajlar: 1,118
Galeri: 116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
350 gr ağırlındaki domalan mantarının yumurtalı yemeğini şiddetle tavsiye ederim. Çok lezzetliydi daha önce yemediğime bin pişmanım. Şimdi size nasıl yapıldığını fotoğraflı olarak sunum yapacağım


Toprağın üst katmanında kalan kısmı

Eklenti 221155


Kök kısmı

Eklenti 221156


Güzelce yıkayıp çok büyük olduğu için üçe böldüm ve dış kabuğunu soydum

Eklenti 221157


Daha sonra küp şeker büyüklüğünde doğradım

Eklenti 221158


4 yemek kaşığı fındık yağı döküp normal ateşte pişirmeye başladım ve suyunu bıraktı

Eklenti 221159
Sayin limon sever, aynen Sizin tarif ettiginiz gibi dogranip pisirilir.
Yillar once rahmetlik Dedemlere Konya'ya gittigimizde cok yerdik. Dedemin arazisinde cok bol bulunurdu.
Birde Domalan bulgur pilavinda gùzel olur. Bulgur pilavina mantar gibi dogranip birlikte pisirilir.

Unutamadigim lezzetlerden biridir Domalan.

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025