View Single Post
Eski 20-05-2010, 13:49   #2
hulusiandaç
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-05-2010
Şehir: NEVŞEHİR
Mesajlar: 13
Domalan dan Trüfe

Domalan ya da keme mantarı bir trüf cinsidir, ülkemizde bolca buluunur. Ticari değeri yağış miktarına göre 10-60 TL arasında değişir. Suriyeli aracıların Kırşehir bölgesinde bunları toplayıp Arap ülkelerine özellikle de Birleşik Arap Emirliklerine pazarladıkları bilinmektedir.
Domalan, siyah trüf mantarına ya da beyaz alba trüfe göre çok ucuzdur. siyah yazlık trüf kilosu 200-500 avroya, kışlık siyah trüf 1000 avroya, beyaz alba türü ise 2500 avroya kadar satılmaktadır. Bu mantarlar Fransa ve italya da çiftliklerde üretilmektedir. Diğer Avrupa ülkelerinde de bu çiftlikler kurulmaya başlanmıştır. Hatta Avustralya, Yeni Zelenda,gibi güney yarımküre ülkelerinde de üretilmeye başlanmıştır.
Avrupa mutfağında lüks tüketim maddesi olarak yer almaktadır. Ülkemizde lüks restoranlar ve oteller bu mantarı ithal etmektedirler.
Az sayıda siyah trüf mantarı avcıları Türkiye'de avlanmaktadır, fakat ürünün sertifikası olmadığından lüks restoran ve otellere pazarlama sıkıntısı yaşamaktadırlar.
Ülkemizde yeni yeni ilgi duyulan trüf mantarı aynı zamanda bir fırsat ürün olarak görülmektedir. ilgilenenler daha geniş bilgi için aşağıdaki siteye bakabilir.
http://www.trufciftlikkurulum.com/

hulusiandaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön