![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2009
|
Alıntı:
Giresun'un Görele ilçesinden yazıyorum.Bahsettiğiniz tavuk mantarının resimlerini yolluyorum.Size birde sorum olacak. Tavuk mantarı doğal olmayan ortamda üretilebilirmi? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Sayın Barutçiyan, resimdeki mantarın ismini öğrenmek istiyorum ve zehirsiz bir mantar türümüdür. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Jilber Barutçiyan'dan seminer
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Seminerden sonra saha çalışması
Seminerde elde edilen teorik bilgileri uygulayarak öğrenmek için 10 Ekim 2010 tarihinde saha çalışması yapılacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Ayrıntılar burada. Geçen yılki teorik ve pratik (=saha çalışması) toplantılara katıldığımdan biliyorum, mantar hakkında daha önce bilginiz olmasa dahi çok şey öğrenebiliyorsunuz. Sezon başı olması da büyük avantaj. gece mantar teoriden çok uygulama ile öğrenilir diyen forum kişisi. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Alıntı:
Fotoğrafınızdan bir tanı yapmak çok zor dolayısıyla yenebilirliği konusunda hiç bir şey söyleyemem. Agaricus bistorquis mantarı olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Agaricus Bistorquis
Alıntı:
Agaricus Bistorquis mantarına benziyor ama farklılıklar gösteriyor. Mesela şapka içi nerdeyse bembeyaz veya sarımsı oluyor bu mantarlarda. Mantarın yetiştiği ortam meşe ormanları ve bugünlerde çıkmaya başlıyor. Sonbaharda yağışlar iyi olursa yine çıkabiliyor. Ama toplama zamanı mayıs ayı ve yağış durumuna göre haziran ortalarına kadar çıkıyor. Şimdi aşağıdaki sayfaya daha detaylı fotoğrafları ekledim. http://www.gezengi.com/mantar.html Fotoğraflarda iki tür mantar var. Birinin şapkası tam beyaz diğeri ise açık kahverengi. Bu mantarlar yöremizde yüzyıllardır severek yenilen çok lezzetli mantarlar. Bunların isimleri ve ekonomik değerlerini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Alıntı:
Cantharellus cibarius mantarı sadece doğal ortamdan toplanıyor ve üretilemiyor. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|