![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ali bey,anladığım kadarıyla siz bu işten anlıyorsunuz.Benim bir sorum olacak;Keçileri halep alsak tekeyi saanen alsak çiftleşme neticesi doğacak oğlaklar gen olarak annenin mi babanınmı genini ağırlıklı taşırlar.
|
Alıntı:
|
sn.Ali bey resimler bilgiler yok mu ara sıra bakıyorum bişeyler var mı die burda
|
Alıntı:
|
bende alacağım yüz tane halep keçisi.bizim ilçede biri satıyor.o da geçen yıl cengiz beyden almış.vakit oldukça gidiyorum ve içinde bulunuyorum.o hepsini ilkine doğum yapacak şekilde gebe diye almış,ancak yarısı hamileymiş.dolayısıyla şuanda yarısı birinciye hamile,yarısıda ikinciye hamile.
|
Sevgili emre bey bence cengiz beyden alın hatta onun çifliğini görün.Bence çünki dediğine göre bazıları onun ismini kulanıyormuş gene siz bilirsiniz bende 50 baş alıp başlamak istiyorum gittiğiniz arkadaşınız çifliğinden ,bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirin ne yerler ne kadar süt veririler ilk doğumda kaç litre veriyor ikinci doğumda ne kadar süt veriyor die
|
Alıntı:
|
Emre Bey,
Keçilerin ne ile nasıl beslendiği konusunda bilginiz var mı? |
Ayrıca bir de,makinalımı yoksa elle sağım mı?
|
sn Emre bey 50 keçinin hepsi sağıldığı zaman mı 112 litre oluyor peki keçilerin ilk doğumlarımı ilk doğumları ise kaç litre ikinci doğumda bir litre kadar artar tahminimce keçi başına genede sizden daha net bilgi almak istiyorum
|
makinayla sağıyor.zaten 10 gün önce getirdi yaylalardan.orada merada otluyordu.şuanda fasülye samanı ve arpa veriyor.devamlı ağılda kalıyor şu anda.benim gördüğümde akşam yemlemesinde 3 çuval fasülye samanı verdi bir çuvalda arpa verdi.50 keçiden sağıyor şu anda.
|
Bende almaya niyetliyim torunoğlu çifliğinden almayı niyetliyim cengiz beyle ilgili bilginiz varmı gördünüz mü çifliği . ?
|
yok gitmedim oraya.bende oradan alcaktım ama sonuçta dibimde varken neden oradan alayım ki,hem benim alcağımda cengiz beyden almış
|
cengiz bey fiyat için ne diyor
|
Doğru haklsın günlük maliyeti ne kadar 50 keçinin yem gideri ondan haberiniz var mı ?
|
1 keçi 1 liraya yaklaşıyor
|
Ne kadar mal olacak kaç keçi almayı düşnüyorsunuz mesela bi keçi ne kadar alacaksınız
|
tanesi 800 milyon.80-100 arası alacağım.ama ben 12 ay merada bakacağım.sadece günlük yarım kilo kesif yem vereceğim keçi başına.
|
Tabi güzel olur ama merada ne kadar besin aldığını hesap edemezsiniz buda sütte biraz düşüş olabilir ama maliyeti cok düşürür
|
onlar alması gerekeni alır ibrahim bey
|
İkimiz içinde hayırlı olur işallah Emre bey
|
sn Emre bey cengiz bey bana dediği fiyat 650 lira ilk doğum yapanlar tekeler sanırım 1000 liranın üstünde
|
bugün yine arkadaşın çiftliğindeydim saatlerce.cengiz beyin elinde mal olmaz çoğu zaman.sen sipariş verirsin.o toparlar sağdan soldan,1 ay sonra falan verir sana.tabi her zaman böyle olacak diye birşey yok.
|
Alıntı:
|
En güzeli cengiz beyle bire bir görüşmek o daha aydınlatıcı olur toplama olursa sağdan soldan bu iş biraz yaş yani ben almayı düşünüyordum şimdi bi daha düşünücem cünki kendim özenle yetiştiriyordum diyordu
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
En güzeli gidip kendin yüz yüze bakmak görmek konuşmak
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025