agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/)
-   -   Halep Keçisi (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/23028.htm)

pria 04-01-2013 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibo3535 (Mesaj 869288)
şubat ayında cıkan torba asada orman bakanlığının belirlediği yerlerde ormana hayvan girmesi serbest oldu ilk önce orman müdürlüğüne başvuru yapılıyor sanırım

Yusuf Yavuz: 60 yıllık 'günah keçiliği' bitiyor

Yusuf Yavuz: 60 yıllık 'günah keçiliği' bitiyor

kirazcı35 05-01-2013 20:31

keçilerim

Herkese iyi akşamlar :Bende 8 aylık teke ve dişiler var,son bir aydır çiftleşiyorlar dişiler hamile kalırmı? teşekkürler.

almira 09-02-2013 22:51

4 Eklenti(ler)
On halep keçimizden altı tanesi yavruladı. Şimdilik on oğlağımız var.;)

kirazcı35 15-02-2013 22:56

Gülegüle büyütün hepsi çok güzel maşallah

h0cA 22-02-2013 18:49

Veteriner.CC

Bu site'de keçi ve koyunlarla ilgili temel bilgiler alabilirsiniz, bir çok tür hakkında bilgi var. Umarım yıllar önce bu işlere girmiş arkadaşlar foruma tekrar döner ve bizleri bilgilendirmeye devam eder.

pria 24-02-2013 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı (Mesaj 739750)
Sarıkeçililer'i duydunuz mu? Sarıkeçililer Yörük Türk kültürünün yaşayan son temsilcileri fakat ülkemizde iki yıldır yerleşik düzene geçmeleri için çalışmalar yapılmakta. Yaşadıkları çoğrafyada bütün arsalar satıldı, işgal edildi. keçilerinden dolayı da ormanlık alanlar yasak. Atatürk, ''Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’'demiştir. Fakat bu yörük çadırları çok yakında tarih olacaktır.

Devran dönsün, Sarıkeçililer yürüsün

h0cA 26-02-2013 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1099227)
On halep keçimizden altı tanesi yavruladı. Şimdilik on oğlağımız var.;)

halep keçisi 1 yılda 1 kez mi yavruluyor yoksa 2 kez mi?

hexus 05-03-2013 15:24

Arkadaşlar ben Kaşmir ( Cashmere ) Keçisi ile ilgileniyorum yüksek rakımlı bir yaylada yaşıyorum. Türkiyede temin edebileceğim bir firma bilen varsa benimle iletişime geçerse sevinirim.

adembaba1 06-03-2013 22:26

Akdeniz ikliminde 1 dekar yapay merada 1 kecinin 6-7 aylik yesil ot ihtiyaci karsilanabilirmi?

kirazcı35 31-03-2013 21:39

Benimde keçilerim ve koyunlarım var.Bahçeye bırakıyordum,otluyorlar aradada öyle güzel budak yapıyorlardıki alt dalları traktörün gececegi yerleri kemiriyorlardı.Şimdi kapatmak zorunda kaldım çünkü kirazların çiçeklerinide yiyorlar ama onların yaptıkları budagı kimse yapamaz.Hani budak nasıl yapılır diye televizyonda gösteriyorya aynı öyle.Birde keçilerde dış parazit var ne yapmam gerek gebe oldukları için igne yapmaya korkuyorum bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

erhanbulbul 03-09-2013 16:02

arkadaşlar öncelikle merhaba herkese...

FORMU BİR KAÇ GÜNDÜR TAKİP EDİYORUM.AŞŞAGI YUKARI HERKESİN YORUMUNU OKUDUM.
ONA GÖRE YARDIMCIMCI OLACAK BİR ÇOK İNSAN VAR. BENİM GİBİ BİLGİSİ TAM OLMAYAN İNSANLARI AYDINLATMATYA ÇALIŞMIŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE..
BEN 2013 **** 2014 BAŞLARINDA TECRÜBE EDEBİLMEK ADINA 50- **** 100 BAŞ HALEP KEÇİSİYLE İŞE BAŞLAMAK İSTİYORUM.
BU KONULAR HAKKINDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
SORU 1: MERADA OTLANMADAN 1 KEÇİ GÜNDE KAÇ KİLO YEM İLE BESLENİR.BUNU ORTALAMA OLARAK ALIRSAK.
SORU 2:BAKIMDA YEM MALİYETİN DIŞINDA AŞI SAGLIK VS... ÜCRETLERİ NELERDİR.
SORU 3:BÖLGELERE GÖRE SÜT FİYATLARI DEĞİŞİYOR. TAM BİLGİYE SAHİP OLANLAR VAR İSE BU İLLERİ **** KENDİ BULUNDUĞU İLLERİ YAZABİLİRMİ.
SORU 4: KEÇİ ETİNİ KARGAS YANİ KASAPLIK TOPLU HALDE SATABİLİYORMUSUNUZ VE FİYATI NEDİR İLLERE GÖRE DEĞİŞİKTİR.
SORU 5: FİRMALAR KEÇİ SÜTÜNÜ ALIRKEN IRK GÖZETMEKSİZİNMİ ALIYOR YOKSA ONLARINDA IRK AYIRMA GİBİ BİR SORUNU VARMI
SORU 6:BİR KEÇİ İLK DOGUMMUNDA KAÇ KİLO SÜT VERİR
SORU 7:50 KEÇİ AYLARA DAGILDINDA KAÇ LİRA GETİRİSİ OLUR.BİR KİŞİ HESAPLAMASINI YAPARSA SEVİNİRİM.. ÖZELLİKLE GERÇEKTEN KEÇİ BESLEYEN BİR SAHIS OLURSA.
SORU 8:ANKARADA KEÇİ SÜTÜNÜ DEVAMLI OLARAK ALAN MANDIRALAR VEYE FİRMALAR VARMIDIR.

ŞİMDİLİK BUKADAR DAHA ÇOK SORUMUZ OLACAK BİRBİRİMİZE GALİBA :)

manyetika 03-02-2014 23:48

sa arkadaşlar merhaba ben ilk önce halep keçisi almayı düşünüyordum ancak oğlakların piyasası düşük diye aldığım duyumlar nedeniyle koyun sektörüne yönelmeyi düşünüyorum acaba sizce keçide devammı yoksa koyun sektörü daha mı iyi :)

SAHIRE 16-09-2014 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adembaba1 (Mesaj 1114917)
Akdeniz ikliminde 1 dekar yapay merada 1 kecinin 6-7 aylik yesil ot ihtiyaci karsilanabilirmi?

Cevaba ulaştınız mı , bana karşılanamaz gibi geliyor. 1 keçi 1 dekar otu tabii otun uzunluğu niteliği de önemli ama sanki 1 ayda bitirir gibi. Bizimkiler 1 günde 30 m2 ot yiyorlar.30*30 ayda 900 m2 ot eder. Hadi otlar çok uzun desek en fazla 2 ay gider gibi geldi...

SAHIRE 16-09-2014 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kirazcı35 (Mesaj 1130640)
Benimde keçilerim ve koyunlarım var.Bahçeye bırakıyordum,otluyorlar aradada öyle güzel budak yapıyorlardıki alt dalları traktörün gececegi yerleri kemiriyorlardı.Şimdi kapatmak zorunda kaldım çünkü kirazların çiçeklerinide yiyorlar ama onların yaptıkları budagı kimse yapamaz.Hani budak nasıl yapılır diye televizyonda gösteriyorya aynı öyle.Birde keçilerde dış parazit var ne yapmam gerek gebe oldukları için igne yapmaya korkuyorum bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Flutron F damla var dış parazit için sırtına dökülüyor ve 1 ay etkili.

İbo 21-09-2014 13:44

Bir dekar alan süt inekleri içindir

adembaba1 12-01-2015 02:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İbo (Mesaj 1320561)
Bir dekar alan süt inekleri içindir

buna inanamadim, donum otlak 1 inege 6 ay yetmez,belki 2-3 hafta

oguzhan43 24-01-2015 20:50

merhaba arkadaşlar.Formda yeniyim.Şu otlak hakkındaki verilere baktım.Pek aklım almadı.3 sene kıl keçi besisi yaptım.15 Senede süt ve et besisi yaptım büyük baş hayvanda.Yazın yaylakta,kışın ahır besisi.Bir dönüm otlak bir ineğe bir hata ancak yeter.Hayvanların geneli çiğnenmiş otu severek yemez.Bir haftada bir dönüm otlakta ayak basmadık yer bırakmaz inek.Miktarlar pek tatmin edici değil.

metin_06 29-01-2015 18:13

keçi sütüne pazar yok diyen arkadaşlar..güldürmeyin .)

metin_06 29-01-2015 18:31

ankara civarı hertürlü hayvancılıga meraklı ticari düşünen arkadaşlarla görüşebiliriz..uygun arazi mevcut...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025