agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2010, 15:27   #91
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2010
tüm forum arkadaşlarına selamlarımı sunar verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.sayenizde epey istifade ettim allah arzı olsun.bende kütahya-afyon civarında damızlık koyun besiciliği yapmak istiyorum,bu bölge için tavsiye edeceğiniz koyun ırkı nedir yardımcı olursanız çok sevinirim ,şimdiden teşekkürler ,hayırlı günler ve işler dilerim

ferata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2010, 16:14   #92
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 3
Dorper koyunları gelmedi diyen var ise yanılıyor bu koyunlardan bu bayram gördüm aynı koyunlar cinsini bilmiyordum ama tuhaf tipli olduğu için ilgimi çekmişti. İstanbul pendikte vardı.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2010, 17:43   #93
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sn. Mirsat
Dorper koyununu tam olarak nerde gördüğünüzü,adresi ile söyleyebilirmisiniz.Bilgi için sağolun.Selamlar.

mbordinc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2010, 17:50   #94
Ağaçsever

Arkadaşlar,
Dorper,East Friz koyunlarını ve Boer keçilsinin yetiştiriciliğini yapan var mı?
Bilgisi olan lütfen yazsın.

Eski 29-11-2010, 18:05   #95
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mbordinc Mesajı Göster
Sn. Mirsat
Dorper koyununu tam olarak nerde gördüğünüzü,adresi ile söyleyebilirmisiniz.Bilgi için sağolun.Selamlar.

Kurban bayramı pazarında bayramın ikinci günü tuzla aydınlı köyü hayvan borsasında ki satıcılarda vardı. o hayvanı satanlarda orada devamlı kurbanlık satanlardı sanırım nereden geldiğini bilmiyorum ama hayvan değişik olduğundan ilgimi çekmişti. Resimleri de görünce o olduğuna eminim. Kuyruksuz kısa bacak ve karabaş lardı.

http://www.dorper.com.au/cms/index.php

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2010, 15:46   #96
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-11-2010
Merhaba Arkadaşlar ,

Bursa'da yaşıyorum ve bereketli bir iş olan koyun yetiştiriciliği ile ilgilenmeye başladım
forumda bilgilendirici yazıları ile bize destek olan tüm arkadaşlara teşekkürler , sayın Ensarın yeni yazı ve yorumlarını bekliyoruz kendisinden uzun zamandır haber yok , kendisinin de vermiş olduğu bigiler ile ilgimi çeken ve tanıdığım sönmez koyunu ile başlamak istiyorum aranızda gerçekten "damızlık yapabileceğim sönmez koyunu" satıcısı bilen var mıdır ?

saygılarımla,

cparlakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 01:32   #97
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-12-2010
herkese selamlar
son günlerde iyi kötü herkesin bir ucundan tutmaya çalıştığı hayvancılık ile alakalı naçizane benimde üzerine araştırma yapmak istediğim bir konu .
bilhassa Ensar beyin açıklamaları konu ile müthiş derecede ilgili bir kişi olduğunu belli ediyor . bu siteyi bulana kadar Erzurum Atatürk üniversitesinin melezleme çalışmalarını yürüttüğü romanov-charollais koyun eşleşmelerini büyük bir dikkat ve ilgi ile takip ettim ancak üniversite ile görüştükten sonra orada bir takım bizans oyunlarının döndüğünü açık ve net olarak söyleyebilirim yani kısaca üniversiteden bir hayır yok .
ancak bu siteyi bulduğuma inanın ne kadar mutlu olduğumu söylesem azdır,çünkü burda gerçekten dikkatimi çeken sönmez cinsi bir koyun ırkını ismini bilmeme rağmen tüm özelliklerini(kısmen) Ensar beyden öğrenmiş oldum artık bütün çalışmalarım bu konu üzerine olacak .
benim merak ettiğim bir konu Charollais cinsi bir koyunu ülkemizde nerden alabilirim

Afilli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 07:43   #98
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Afilli Mesajı Göster
herkese selamlar
son günlerde iyi kötü herkesin bir ucundan tutmaya çalıştığı hayvancılık ile alakalı naçizane benimde üzerine araştırma yapmak istediğim bir konu .
bilhassa Ensar beyin açıklamaları konu ile müthiş derecede ilgili bir kişi olduğunu belli ediyor . bu siteyi bulana kadar Erzurum Atatürk üniversitesinin melezleme çalışmalarını yürüttüğü romanov-charollais koyun eşleşmelerini büyük bir dikkat ve ilgi ile takip ettim ancak üniversite ile görüştükten sonra orada bir takım bizans oyunlarının döndüğünü açık ve net olarak söyleyebilirim yani kısaca üniversiteden bir hayır yok .
ancak bu siteyi bulduğuma inanın ne kadar mutlu olduğumu söylesem azdır,çünkü burda gerçekten dikkatimi çeken sönmez cinsi bir koyun ırkını ismini bilmeme rağmen tüm özelliklerini(kısmen) Ensar beyden öğrenmiş oldum artık bütün çalışmalarım bu konu üzerine olacak .
benim merak ettiğim bir konu Charollais cinsi bir koyunu ülkemizde nerden alabilirim
www.saanen.org diye bir site var. Yerleri çanakkalede bahsettiğiniz ırk koyun satışı da yapıyorlar. umarın faydası olur.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 17:24   #99
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
www.saanen.org diye bir site var. Yerleri çanakkalede bahsettiğiniz ırk koyun satışı da yapıyorlar. umarın faydası olur.

teşekkürler dremre

Eski 15-12-2010, 17:27   #100
Ağaçsever

Sn. Dremre;
Saanen org'da yalnız keçi satılıyor.Çeşitli damızlık koyun satan bildiğiniz bir yer var mı?
Selamlar.

Eski 15-12-2010, 21:23   #101
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
www.sahibinden.com da olması lazım.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 22:04   #102
Yeni Üye

peki arkadaşlar ,şu an için Ülkemizde safkan romanov koyunu satışını ve yetiştiriciliğini yapan varmı ? konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum

Eski 21-12-2010, 08:55   #103
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
charollais cinsi koyun satıyorlardı bir ara saanen.org'da

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 13:18   #104
Ağaçsever

Charollais cinsi damızlık 3-6 aylık kuzular 10 adet altı satışlarda 2500 TL/Adet fiyatla Kırklareli'nde satılmakta.Teslimatlar Mart ayında yapılacakmış.Sayı 50 adedin üzerine çıkınca fiyat 2000 TL/Adet oluyor.

Eski 25-12-2010, 19:27   #105
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mbordinc Mesajı Göster
Charollais cinsi damızlık 3-6 aylık kuzular 10 adet altı satışlarda 2500 TL/Adet fiyatla Kırklareli'nde satılmakta.Teslimatlar Mart ayında yapılacakmış.Sayı 50 adedin üzerine çıkınca fiyat 2000 TL/Adet oluyor.

teşekkürler arkadaşım

ben bu küçükbaş hayvan besicilik işini yapmaya tam anlamıyla karar verdim. şu an için izmit kandırada 30 dönüm bir yer ayarladım büyük ihtimalle orada yapacağım.
ilk etapta alacağım hayvanda bu melezlenmiş %50kan hattına sahip romanovlardı ,fakat bu hayvanlar hakkında geniş bilgilere ulaşmaya çalıştıysamda herhangi bir iç açıcı bir bilgiye ulaşamadım(tam anlamıyla bir muamma) en fazla bu hayvanların ilk 3 doğum itibari ile ikiz hayvan yapacaklarını söyleniyor daha ilerleyen tarihlerde 3üz 4üz yapacaklarından bahsediliyor.
bu hayvanı satanları,hatta bu Erzurumdaki Anadolu romanov koyun yetiştiricileri derneğini arayıp bilgi almak istediğimde bana sadece internette dolaşan zaten bildiğimiz hikayeleri anlattılar.
ben onlara hiç ülkemizde 50 tane 100 tane sattığınız bir yer varmı ? bana bunun bilgisini verirmisiniz diye sorduğumda (dikkat edin bu kısıma ) hayvanın özellikleri ile beraber fiatının 2.500tl olduğunu söyleyen bayan referans veremedi,buna çok şaşırdım demekki ya bu hayvanı henüz satamadılar veya bu fiatlara satacak kişleri bulamadılar. hatta Erzurum Atatürk Üniversitesinin hocalarından birinin bu derneğin üyesi olmasıda bana çok şaşırtıcı geldi .

ben bu işin içine girdikçe bizim kendi küçükbaş hayvanlarımızın da iyi bakımla 2 yavru verebileceklerini öğrendikten sonra bu işten yani romanov koyun almaktan vazgeçtim .

son söz olarak arkadaşlar ben babadan tekstilciyim ben bu işi yapmayı kafaya koyupta çevremdekilere söyleyince yapma bu iş zor ve çok meşakkatli bir işdir diye başta ailemden çok tepkiler aldım ancak ben bu işi çok seviyorum benim hayallerim bunlar,ve yılbaşından sonra startı vereceğim .kısaca söyleyeceğim şu bu ROMANOV hayvan işi tam bir BALON kanmayın bence böyle şeylere denenmiş hiçbirşey yok lütfen bunlara inanıp sokağa paranızı atmayın

sağlıcakla kalın

Eski 28-12-2010, 22:14   #106
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Yurt dışından damızlık koyun

Son mesajları ayrı başlık olarak taşıdım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2010, 22:32   #107
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Koyun Yetiştirme

Koyun yetiştiriciliği yapmak isteyen arkadaşlarımın dikkatine.
Öncelikli olarak bulunduğunuz bölgenin koyunları ile işe başlanamız çok yerinde olur. Burada tabii ki sizin niyetiniz de önemli. Ne tür bir koyunculuk yapmak istiyorsunuz.
Süt koyunculuğumu, Et koyunculuğumu, Kombine bir çalışma ile hem et hem süt mü elde etmek istiyorsunuz. Ya da yapağıyı mı ön planda tutacaksınız. Mera durumu nasıl. Araziniz ne kadar.
Bölgenizde bulunan koyun çeşitleri sizin isteklerinize cevap veremiyorsa öncelikle isteğinize uygun melez çeşitler varmı. En son aklınıza dışardan getirilen safkan ırklar gelmeli. Ve onlarıda iyi inceleyip, geldiği yörenin iklim şartları bulunduğunuz yöreye benzerlik gösteriyorsa bu işe girişmelisiniz.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2011, 13:46   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2011
Arkadaslar ben sizin merakinizi en kisa zamanda giderecegim insallah, dorper siparisini verdim onun yaninda merinos da getiriyorum dorper sadece deneme icin 10 koc 100 koyun olacak cunku bakanlık 100 un altinda ithalata izin vermiyor inanin bilgim belki sizin kadar yok ama internetten okugum kadariyla adaptasyon yetenegi yuksek dayanıklı verimli gibi gozukuyor moda tabirle koyunun angusu desek yeridir dorper hakkinda genis bilgisi olan lutfen aktarsin cesaretlenirsek sayıyı arttırabiliriz.Hayvanciliga basladigim yer antalyanin 1050 rakimli elmali ilcesi..

celalsubasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 16:58   #109
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-01-2011
en kısa zamanda bilgileri bekliyorum celal bey saygılar

mustafaekiciler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 10:43   #110
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2011
Merhabalar http://www.romanovkoyunuciftligi.com sitesi diğer romanov koyunu sitelerinden ayıran özelliği gerçekliğe dayanmasındır.
Osman Nuri Bey'in senelerdir Türkiye'ye getirmeye çalıştırğı romanov koyunları şükür kasım ayında Ankara'ya getirmiş bulunmaktadır. HALKIMIZI ELİMİZDE SAF ROMANOV KOÇ U VAR DİYE KANDIRANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ.
ÜRETİCİMİZ DEVE KUŞU SAANEN KEÇİSİ VE ANKARA TAVŞANINDA KANDIRILDI.SAF ROMANOVLAR ANKARA'DA .2 AY SONRA SUNİ TOHUMLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ..

O. NURİ GÜNAY/ANKARA

tarih: 02-11-2010

ve iletişim bilgileri ilk zamanlarda sitemizde yoktu doğru çünkü ilk site açıldığı zaman Türkiye'ye romanov koyunlarını getirememiştik. Artık sitemizden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

burw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 10:51   #111
Yeni Üye

Uzunca bir zamandır efsane haline dönüşen ve tüm dünyada "kuzu makinası" adınıgerçekten hakeden Romanov Koyunu sonunda Osman Nuri GÜNAY Bey tarafından birkaç ay önce yurdumuza getirildi.

Osman Bey'in üretimini yaptığı ÇİMKENT'te yapıyor.

Dört aylıkken hamile kalıp dokuz aylıkken üçüz doğuranı mı dersiniz, dördüz doğuranı mı dersiniz şaşıp kalırdık.

Osman Nuri GÜNAY'ın belirttiğine göre, getirdiği koyunlar saf ırk Romanov koyunlarıdır ve Türkiye'de tektir.
Diğer üreticilerin elinde saf ırk olmadığını belirten Osman Bey, Romanov hakkında http://www.romanovkoyunuciftligi.com/ sitesinde bilgiler veriyor

Eski 22-01-2011, 14:05   #112
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Arkadaşlar;
Benim oldum olası koyunlara sempatim vardır. Emekli olduğumda da isteğim bir koyun çiftliğinde ömrümü tamamlamaktır. Bu aralar kendime bir de yardımcı bulunca bir ucundan başlayayım dedim ve araştırmaya başladım. Romanov için çok değişik rivayetler var. Ama bir şey kesin. Eğer koyun yetiştiriciliği tecrübeniz yoksa ( bizimkinde olduğu gibi ), önce yöreye uygun bir ırkla işi öğrenin.

Ronanovla ilgili aldığımız bilgiler şöyle; ( Bu bilgiler işin içinde pişmiş, hem hayvancılık yapan hem veteriner hem de akademisyenlerden derlenmiştir)
1-Türkiye'de saf romanov koç toplasanız 4-5 adet ancak vardır.
Dişi romanovlarınızın saf olma ihtimali sıfır. İyi yetiştiricilerde %70 melezlenmiş romanov dişi varmış. Satıcılar kendilerinden koyun aldımızda romanov spermini vereceklerini söylüyor ama klasik yöntemlerle spermden gebe kalma oranı %30-40 arasında. Laparoskopik suni gebelik oranı yüksek ama bu yöntemi yapan yok kabul edebilirsiniz pratikte. Üniversitede falan yapılıyormuş
2-Saf romanov dişi olmaması dezavantaj olmayabilir. Çünkü Atatürk üniversitesinden aldığımız bilgilere göre saf Romanov koyun ırkının efsanevi verimlilik değerlerinin reklamı gerçek değerini aşmış durumda. Yani öyle her koyuna 2000-2500 tl vermeyin kesinlikle diyorlar. Gerekçe şu: Romanov ırkında evet kuzu verimi yüksek ama üçüz-dördüz doğumlar var ama bu yavruların önemli kısmı ölüyormuş. Türkiye'ye istediğimiz adaptasyonu sağlayamadık diyorlar.

Bu işin devantajı gibi görülebilir ama diğer muhalif görüş şöyle. Atatürk üniverstesinde hayvan bakımını sonuç olarak akademisyenler değil oradaki memur ve işçiler yapıyor. Dolayısıyla bakımları iyi olmadığı için oldu kuzu ölümleri. Ayrıca zaten saf romanov olmaması çokta kötü birşey değil. Yerli ırklarla melezleme hayvanlar olduğu için belki dördüz doğum olmaz ama hayvanların uyum problemi de doğal olarak çözülmüş olur.
3-Romanov bakacaksanız illede, asla hayvana 2000-2500 TL vermeyin. Hatta yerli hayvan alın , yetiştirin, daha sonra romanov spermleri ile kendi melez yavrularınız olsun.

Bu yazdıklarım benim kişisel fikirlerim, verilerim, tecrübem değil. Benim derlediğim bilgilerdir. Ama bilgi aldığım yerlere güvendiğimi söyleyebilirim.

Sonuç olarak ben ivesi cinsi koyun alıyorum haftaya. Bağlantımız hazır, sadece hayvanların yavrulamasını bekliyoruz. Gebe iken nakil problem oluyormuş. Doğrusu ben hayvanların bir kısmında romanov ile suni dölleme yaptırayım diye düşünüyorum. Az kalsın romanov alacaktım %50 saflıkta romanovlara, 2000 tlye satılıyor ve 5 dişiye 1 erkek veriliyor.

attar beğendi.
katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 19:19   #113
Yeni Üye

merhaba katsu. verdiğin bilgiler için teşekkürler ama bi yanlış anlaşılma var evet 3 ay önceye kadar Türkiye'de tek bir tane bile saf romanov koyunu koçu yoktu ama dediğim gibi bende aldığım ve birebir konustum hatta sitesini bile ben yaptım. onun için bu kadar net konusuyorum. romanov fiyatlarında bilgi sahibi degilim ama artık Türkiye'de saf romanov koyunu ve koçu vardır. ve şuan sadece çimkent romanov çiftliğinde üretilmektedir. ve kısmetse 58 Tane Romanov Koyunları Bu Ay Kuzulayacaklar.

Eski 25-01-2011, 21:52   #114
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Ankara Lalahan da bir tesis kurulduğunu duymuştum. Hatta devlet destekliymiş galiba. Aynı şeyden mi bahsediyoruz acaba.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 00:23   #115
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2011
merhabalar

bu romanov koyunları da saanen keçileri,deve kuşu vb türler gibi spekülasyonmu yoksa gerçekten doğrumu bir türlü anlayamadım.

gerçek ise nereden sağlanır yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevineceğim.

selamlar

eski tohum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 00:29   #116
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2011
Kuzular çok güzel Maaşallah,Allah devamını getirir dilerim.

eski tohum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 13:46   #117
Ağaçsever

Sayın Burw;
Romanov koyunların kuzularıyla birlikte resim veya videolarını görmek mümkünmü.
Selam ve saygılarımla.

Eski 01-06-2011, 19:32   #118
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2011
Ankara çimkentteki Osman Nuri Günayla görüştüm..2 tane damızlık romanov alıyım dedim
7 bin lira çekti herbirine..görüşlerinizi alabilirmiyim..teşekkürler

maximus50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 11:06   #119
Ağaçsever

Rusya,Rzanskiy vilayeti,spasskiy bölgesindeki,6-8 aylık,30-35 kg. romanov koyunların satış fiyatı,12000 ruble (685 TL) .Çok pahalı fiyat veriyorlar.2000 TL olsa belki olabilir.Avustralya'dan East Frizian koyunu getirsek maliyeti havaalanı teslimi 1800 TL olur.
East Frizian koyunu da çok iyi bir ırk.Ancak henüz bakanlık izni yok.Talep olması halinde izin çıkacaktır.
Bana kalırsa 7000 TL'ye almayın.
Selam ve saygılarımla.

attar beğendi.
Eski 02-06-2011, 14:29   #120
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2011
tsk ederim mbordinc

maximus50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025