agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-12-2010, 19:27   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mbordinc Mesajı Göster
Charollais cinsi damızlık 3-6 aylık kuzular 10 adet altı satışlarda 2500 TL/Adet fiyatla Kırklareli'nde satılmakta.Teslimatlar Mart ayında yapılacakmış.Sayı 50 adedin üzerine çıkınca fiyat 2000 TL/Adet oluyor.

teşekkürler arkadaşım

ben bu küçükbaş hayvan besicilik işini yapmaya tam anlamıyla karar verdim. şu an için izmit kandırada 30 dönüm bir yer ayarladım büyük ihtimalle orada yapacağım.
ilk etapta alacağım hayvanda bu melezlenmiş %50kan hattına sahip romanovlardı ,fakat bu hayvanlar hakkında geniş bilgilere ulaşmaya çalıştıysamda herhangi bir iç açıcı bir bilgiye ulaşamadım(tam anlamıyla bir muamma) en fazla bu hayvanların ilk 3 doğum itibari ile ikiz hayvan yapacaklarını söyleniyor daha ilerleyen tarihlerde 3üz 4üz yapacaklarından bahsediliyor.
bu hayvanı satanları,hatta bu Erzurumdaki Anadolu romanov koyun yetiştiricileri derneğini arayıp bilgi almak istediğimde bana sadece internette dolaşan zaten bildiğimiz hikayeleri anlattılar.
ben onlara hiç ülkemizde 50 tane 100 tane sattığınız bir yer varmı ? bana bunun bilgisini verirmisiniz diye sorduğumda (dikkat edin bu kısıma ) hayvanın özellikleri ile beraber fiatının 2.500tl olduğunu söyleyen bayan referans veremedi,buna çok şaşırdım demekki ya bu hayvanı henüz satamadılar veya bu fiatlara satacak kişleri bulamadılar. hatta Erzurum Atatürk Üniversitesinin hocalarından birinin bu derneğin üyesi olmasıda bana çok şaşırtıcı geldi .

ben bu işin içine girdikçe bizim kendi küçükbaş hayvanlarımızın da iyi bakımla 2 yavru verebileceklerini öğrendikten sonra bu işten yani romanov koyun almaktan vazgeçtim .

son söz olarak arkadaşlar ben babadan tekstilciyim ben bu işi yapmayı kafaya koyupta çevremdekilere söyleyince yapma bu iş zor ve çok meşakkatli bir işdir diye başta ailemden çok tepkiler aldım ancak ben bu işi çok seviyorum benim hayallerim bunlar,ve yılbaşından sonra startı vereceğim .kısaca söyleyeceğim şu bu ROMANOV hayvan işi tam bir BALON kanmayın bence böyle şeylere denenmiş hiçbirşey yok lütfen bunlara inanıp sokağa paranızı atmayın

sağlıcakla kalın

Afilli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025