agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2010, 21:17   #61
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Arkadaslar merhaba, yazismalarinizdan konuya hakim oldugunuzu anladigimdan bir soru sormak istiyorum. Ukrayna da yasiyorum ve zaman zaman burada pek tercih edilmediginden yemek amacli koyun bulmak icin koyleri geziyorum. Genelde merinos cinsi var. Koylulerden zor da olsa buldugum koyunlarda bir problem olmuyor fakat cifliklerden aldigim koyunlarin eti felaket kokuyor. Koyun eti kokar ama bu oyle boyle degil felaket. Neden koylunun koyunlarinin eti kokmuyorda ciftlik koyunu bukadar kokuyor. Inanin bu koku yuzunden bazen aylarca agzima koyun eti koyamiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 21:57   #62
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili CUMHUR TONBA,

Ben hasbel kader bir kaç kez Reşit hoca ve Mustafa hoca ile bir araya geldim. Reşit hoca bu ülkede koyunculuğa hayatını adayan biri. İlk çocuğuna TAHİROVA adını verdiler. İkinci çocuğu ki aslında proje Mustafa hocanın gerçekleştirdiği bir projeydi ve Reşit BEYE OLAN SAYGI VE SEVGİSİNDEN geliştirilen ırka SÖNMEZ adı verildi. Ben 2003 yılında maalesef projenin katledilmesine tanık oldum.

Bu gün tüm dünyada koyun ve jeçi süyü açığı varken ülkede koyunculuğu öldürenler ve güzelim gen havuzlarımızı köreltenler devlet makamlarında vede sivil toplum örgütü olduğu iddia edilen birliklerde sivil olmayan politika yanlısı, parti kökenli yetkili yöneticiler.Sevgiyle kalın
Sayın Ensar.
Bu konuda inanın çok haklısınız. Hangi çalışmanın elinden tutuluyor ki? Tahirova Projesi okadar güzel bir projeydi. Ve Geniş bir alana yayılmıştı. Birazcık takviye ile devam edebilirdi. Dediğiniz gibi. Yazık ettiler. Reşit bey ve Mustafa bey az uğraşmamıştı. Ayda en az bir iki kez çiftliğe gelirlerdi. Çok güzel günlerimiz geçmişti. Hayvancılık şube şefimiz Musa Karaman'ın da bu çalışmalarda büyük katkıları olmuştur. Kendisi en son Topkapı İlaç ve Premix Sanayi-Bilimsel Büro Müdürü olarak çalışıyordu.
En son olarak belki duymuşsunuzdur. Ben de kesin olarak bilmiyorum. İvesi koyunlarımızı İsrail ıslah etti ve ve bize damızlık olarak satıyor, diyorlar.

Çeltikte de aynı durum söz konusu. Dr.Halil Sürek iyi bir araştırmacı. Birçok Çeltik çeşidine imzsını attı. Başta Osmancık, Kendi soyadını taşıyan Sürek v.s. Anlatırdı da zor inanırdık ne zor şartlar altında çalıştığını ve ot yoldurmak için şöförlere, odacılara ricada bulunduğunu. Dışarda olsa emrine sınırsız harcayabileceği para, eleman ve techizat verilir. Teşvik edilir.
Daha neler neler var. Anlatmakla bitmez.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 22:02   #63
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi Mesajı Göster
Arkadaslar merhaba, yazismalarinizdan konuya hakim oldugunuzu anladigimdan bir soru sormak istiyorum. Ukrayna da yasiyorum ve zaman zaman burada pek tercih edilmediginden yemek amacli koyun bulmak icin koyleri geziyorum. Genelde merinos cinsi var. Koylulerden zor da olsa buldugum koyunlarda bir problem olmuyor fakat cifliklerden aldigim koyunlarin eti felaket kokuyor. Koyun eti kokar ama bu oyle boyle degil felaket. Neden koylunun koyunlarinin eti kokmuyorda ciftlik koyunu bukadar kokuyor. Inanin bu koku yuzunden bazen aylarca agzima koyun eti koyamiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
Sayın Lili
Şu an çiftliklerde merada otlatma imkanları hemen hemen yok gibi. Genelde içerde besleniyorlar tahminimce. Ve muhakkak silaj da veriyorlar. Mer'a da gezen bir hayvanla, kapalı ahırda bakılan hayvanlar arasında dağlar kadar fark olacağı aşikar. Sadece kendi düşünceni yazdım.
Saygılarımla.

Eski 01-05-2010, 05:41   #64
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
1 koyun kaç yaşına kadar üreyebilir? bu tahirova, kıvırcık, karaman vs arasında faklılık gösterir mi? 1 yaşındaki koç damızlık olarak kullanılabilir mi?

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 09:28   #65
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Sayin Cumhur Tonba cevabiniz icin tesekkurler.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 10:41   #66
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
1 koyun kaç yaşına kadar üreyebilir? bu tahirova, kıvırcık, karaman vs arasında faklılık gösterir mi? 1 yaşındaki koç damızlık olarak kullanılabilir mi?
Erkek kuzuların ilk damızlıkta kullanılması eşeysel olgunlukta olduğu üzere yaştan daha çok canlı ağırlıkla ilgilidir. Genç erkekler ırklara özgü canlı ağırlığın yüzde 70—75’ine ulaştıkları an damızlıkta kullanılabilir yaş olarak bu ölçü verilecekse ilk damızlıkta kullanılma yaşı erken gelişen ırklar için 7-18 ay geç gelişenler için 16-20 aydır. Sayın dremre. Netice itibarı ile 1 yaşınızdaki Koç aşımda kullanılabilir. Yukarıda belirtilen kıstaslara göre karar verebilirsiniz.
Saygılarla.

Koyunlar genellikle 7-8, Koçlar ise 5-6 yaşına iken damızlıktan çıkarılır.

Düzenleyen Cumhur Tonba : 01-05-2010 saat 13:13
Eski 01-05-2010, 17:55   #67
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Sayın Cumhur Tonba,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Eski 06-05-2010, 17:06   #68
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Arkadaşlar;
Yaptığım araştırmalar Antalya için Sönmez koyununun uygun olduğunu gösteriyor.500 adetlik bir sürü oluştırmak için yeterli damızlık koyunu nerden alabilirim?1-2 yaşında,Sönmez koyun ve koç fiyatlarını bilen var mı?
Selamlar,sevgiler.

mbordinc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 19:34   #69
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Sayın forum sakinleri,
bu soruyu nerede soracağımı bilemedim. keçi ile koyun çiftleşir mi? koç ile teke'yi yan yana koysam kavga ederler mi?

Eski 21-05-2010, 13:07   #70
Ağaçsever

Sayı Dremre,
Keçi ve koyun türleri arasında çiftleşme olmaz.Hayvan özellikle kavgacı olmaz ise ,teke ve koç kavga etmez.Ancak yinede ayrı tutmakta fayda var.
Selamlar.

Eski 21-05-2010, 20:51   #71
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.

Eski 28-05-2010, 11:42   #72
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2010
romanov danışmanlık yardımı

merhaba ensar ve sistem isimli kullanıcıların konu ile ilgili çok deneyimli oldukları anlaşılmakta
ben de marmara bölgesinde yüksek bir merada bu işe niyetliyim... bu ırkın da soğuk havaya uygun zorlu şartlara adapte olan bir ırk olduğunu biliyorum.
fikirlerinize ihtiyacım var
25-50 adet gibi sadece damızlığa yoğunlaşacağım bir yer planlıyorum
başlangıcı doğru yapabilmek adına yardımlarınıza ihtiyacım var

levent tekdal

levent tekdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2010, 11:44   #73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2010
emek yoğun bir iş olduğu kadar deneyimli uzman kişiler öncülüğünde bu işe başlamanın önemine inanıyorum. profesyonel yardım kadar dost tavsiyelrine de ihtiyacım var. lütfen...

levent tekdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2010, 13:27   #74
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2010
konuyla alakalı değil belki ama....

Kayı köyünde çalışmalar esnasında çekilen fotoğraflarda arka markajda bir tabela resmi var...yalnız tabelada ne yazdığını seçemiyorum..
ve bişey daha.... tam olarak ne zaman Kayı köyüne geçmeyi düşünüyorsunuz.....
kolay gelsin....

filkova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2010, 15:45   #75
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2010
satış yapan çiftlikler

merhaba ben bu koyun işine girmeye kesin kararlıyım allahIn izniyle. Başlangıçta 20 adet dişi ve 1a det koç tahirova koyunla başlamayı düşünüyorum. Almak istediğim yerde trek çiftliğiydi. Fakat trek çiftliği bu sene dişi satışı yapmayacağını söylüyor Saf tahirova koyunu bulabileceğim bir adres bir çiftlik söylerseniz çok sevinirim .Ayrıca Tigemin çiftlikleri ne zaman damızlık satışı yapar ve ben bir kişi olarak 20-30 adet koyun alabilirmiyim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

oktay kaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 12:23   #76
Ağaçsever

Sayın Oktay Kaya;
Rastladığım ilanlardan ikisini size aktarayım.
1-Ramazan Türk,0 536 276 06 29,Aydın merkez,2 yaş tahirova,525TL'den.35 adet koyun,1 koç satıyor.
2-Faruk Zeren , Bursa,Mustafakemalpaşa,0 544 661 24 62,romanovla döllenmiş tahirova,850 TL'den satıyor.
3-Daha geniş taramayı sahibinden satılık veya hayvansal pazarlama sitelerinden tarayabilirsiniz.Selamlar.

Eski 12-08-2010, 13:48   #77
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2010
Selamlar

Tesadüfen karşılaştığım bu sayfa ilgimi çekti. İletilen mesajları okudum. Tam 'ne güzel bilgilendirme ve yardımlaşma var' der iken, mesajlar seyreldi ve tükendi. Aktif katılımın devamı hem ilgimi çekecek, hem de benim de sorular yöneltme ve tecrübe paylaşımlarımı dürter olacaktır.
Ilımlı günler dileklerimle...

molla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2010, 15:56   #78
Ağaçsever

Dorper koyunu ile ilgili bilgisi olanların paylaşmasını bekliyorum.Sayın mollaoğlu,özellikle bilmek istediğinizi yazarsanız ,bildiklerimi cevaplıyabilirim.
Selamlar.

Eski 16-08-2010, 16:44   #79
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Dorper,

Dorper koyunları güney afrika menşeili koyunlar. İki türü var siyah kafalı ve beyaz kafalı, Türkiye ye getirmek için çok uğraştım ama bürokrasiyi ve biliçsiz vebilgisiz tarım bakanlığı personelini aşamadım. Bana göre koyunculuk et için yapılacak ise ülkemize en uygun olan ırk diyebilirim çünkü çok zor şartlarda yetişen iki ıorktan biri. Diğeride namibya kökenli DAMARA.

Her ikiş cinside doğal ortamlarında gözlemledim. İngilizce olarak DORPER ile ilgili çok fazla bilgiye internet ortamında ulaşabilirsi,niz.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 13:23   #80
Ağaçsever

Teşekkürler sayın ensar.Dorper temin edecek olursam sizi bilgilendiririm.
Selamlar.

Eski 18-08-2010, 21:49   #81
Ağaç Dostu

Sayın mbordinc,

Turkiyeye dorper getirildi mi ?

Eski 19-08-2010, 08:58   #82
Ağaçsever

Sayın Ensar,
Henüz getirilmedi.Çalıştığım şirket için bir hayvancılık projesi hazırlıyorum.Projede deneme amaçlı dorper üretimi de var.Patronlarım onaylar ise dorper gelecek.
Selamlar.

Eski 31-08-2010, 10:05   #83
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Dorper koyunları güney afrika menşeili koyunlar. İki türü var siyah kafalı ve beyaz kafalı, Türkiye ye getirmek için çok uğraştım ama bürokrasiyi ve biliçsiz vebilgisiz tarım bakanlığı personelini aşamadım. Bana göre koyunculuk et için yapılacak ise ülkemize en uygun olan ırk diyebilirim çünkü çok zor şartlarda yetişen iki ıorktan biri. Diğeride namibya kökenli DAMARA.

Her ikiş cinside doğal ortamlarında gözlemledim. İngilizce olarak DORPER ile ilgili çok fazla bilgiye internet ortamında ulaşabilirsi,niz.

Sevgiyle kalın
Merhaba Sayın Ensar
Dorper cinsini Kıvırcık koyunla kıyaslarsak avantaj ve dezavantajlar sizce ne olabilir. Tekirdağlı olmanız hasebiyle kıvırcığıda iyi tanınıdığınızı tahmin ediyorum.
Saygılar

ŞERAFETTİNK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 10:11   #84
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mbordinc Mesajı Göster
Sayın Ensar,
Henüz getirilmedi.Çalıştığım şirket için bir hayvancılık projesi hazırlıyorum.Projede deneme amaçlı dorper üretimi de var.Patronlarım onaylar ise dorper gelecek.
Selamlar.
Merhaba Sayın mbordin
Dorper hakkında'ki gözlemlerinizi bize aktarabilirmisiniz. interneti biraz karıştırdım merak ettim doğrusu. Mesela etini tatma fırsatı bulabildinizmi, lezzeti nasıl ? Ayrıca nereden getirmeyi düşünüyorsunuz çok geniş popülasyonu var ve nerede beslemeyi düşünüyorsunuz? Birikimlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.Saygılar.

Eski 03-09-2010, 06:37   #85
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ŞERAFETTİNK Mesajı Göster
Merhaba Sayın Ensar
Dorper cinsini Kıvırcık koyunla kıyaslarsak avantaj ve dezavantajlar sizce ne olabilir. Tekirdağlı olmanız hasebiyle kıvırcığıda iyi tanınıdığınızı tahmin ediyorum.
Saygılar
DORPER Koyunları, Dorset ile İran Koyunlarının melezlenmesinden türetilmiş. Trakyanın daha doğrusu balkanlarınkaybolan BELKA ırkına çok benziyor ( beyaz kafalısı ) Eti kıvırcıktan kötü ama şu sıralar çok rağbet edilen et merinosundan ve de romanovdan daha az lifli ve lezzetli. Zor ŞARTLAR ALTINDA İYİ DÖL VE ET VERİMİ VAR bence Türkiye şartları için ideal bir koyun. Aşırı rutubetli bölgelere uygun değil.

Sevgiyle kalın

Eski 03-09-2010, 10:04   #86
Yeni Üye

Aydınlatıcı açıklamalarınız için teşekkür ederiz Sayın Ensar. Mesela sadece Marmara Bölgesi şartlarında dorperin kıvırcığa alternatif olabilecek üstün bir özelliği varmıdır? Aşırı rutubet derken İstanbul Adapazarı hattı dorper için sorunmudur?Yayla yüksek rakım ve soğuğa karşı dayanıklımıdır? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Eski 04-09-2010, 05:51   #87
Ağaç Dostu

Sakın yanlış anlaşılmasın,

Dorper Doğu karadeniz bölgesinin aşarı yağış alan kısımları haricinde tüm ülkemiz topraklarında yetişir. Et verimi sadece merada beslenen 120 günlük kuzularda yanlış hatırlamıyorsam 45-48 kg karkas ağırlığındaydı.

Özellikle de içanadolu steplerinde et için beslenebilecek çok iyi bir ırk diye düşünüyorum.

Sevgiyle kalın

Eski 04-09-2010, 12:50   #88
Yeni Üye

Görüşleriniz için tekrar teşekkür ederiz Sayın Ensar. Vermiş olduğunuz bilgilerle dorper bayağı bir ilgimi çekti. Şimdi sıra dorperi yakından görebilmeye geldi. Sayın mbordin ülkemize getirilmesinden bahsetmişti acaba getirebildilermi ya'da getirenler varmı ? Sayın mbordin gelişmelerden bizide haberdar ederseniz çok seviniriz. Herkese saygılar sevgiler.

Eski 13-09-2010, 22:50   #89
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-09-2010

****** degerli arkadaslar,

Forma yeni uye oldum, konular cok ilgimi cekti, Dorper cinsi koyunu nereden nasil ithal edebiliriz, ben avrupada yasiyorum ama burdan ithalat yasak galiba, bilgisi olan paylasirsa sevinirim ,
sevgi ve saygilar,

hasan001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 23:10   #90
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2010
sn ENSAR yeni yeni başlayan ilgim yazılarınızı okudukça daha çok artıyor.

sizin başlangıcınız gibi ufak çapta başlamak istiyorum ileriki günlerde somut adımlar atmayı

düşünüyorum bilgileriniz ve tecrübelerinizi paylaşmanız çok güzel

teşekkürler

thetwothrones Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025