Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar
Sevgili CUMHUR TONBA,
Ben hasbel kader bir kaç kez Reşit hoca ve Mustafa hoca ile bir araya geldim. Reşit hoca bu ülkede koyunculuğa hayatını adayan biri. İlk çocuğuna TAHİROVA adını verdiler. İkinci çocuğu ki aslında proje Mustafa hocanın gerçekleştirdiği bir projeydi ve Reşit BEYE OLAN SAYGI VE SEVGİSİNDEN geliştirilen ırka SÖNMEZ adı verildi. Ben 2003 yılında maalesef projenin katledilmesine tanık oldum.
Bu gün tüm dünyada koyun ve jeçi süyü açığı varken ülkede koyunculuğu öldürenler ve güzelim gen havuzlarımızı köreltenler devlet makamlarında vede sivil toplum örgütü olduğu iddia edilen birliklerde sivil olmayan politika yanlısı, parti kökenli yetkili yöneticiler.Sevgiyle kalın
|
Sayın Ensar.
Bu konuda inanın çok haklısınız. Hangi çalışmanın elinden tutuluyor ki? Tahirova Projesi okadar güzel bir projeydi. Ve Geniş bir alana yayılmıştı. Birazcık takviye ile devam edebilirdi. Dediğiniz gibi. Yazık ettiler. Reşit bey ve Mustafa bey az uğraşmamıştı. Ayda en az bir iki kez çiftliğe gelirlerdi. Çok güzel günlerimiz geçmişti. Hayvancılık şube şefimiz Musa Karaman'ın da bu çalışmalarda büyük katkıları olmuştur. Kendisi en son Topkapı İlaç ve Premix Sanayi-Bilimsel Büro Müdürü olarak çalışıyordu.
En son olarak belki duymuşsunuzdur. Ben de kesin olarak bilmiyorum. İvesi koyunlarımızı İsrail ıslah etti ve ve bize damızlık olarak satıyor, diyorlar.
Çeltikte de aynı durum söz konusu. Dr.Halil Sürek iyi bir araştırmacı. Birçok Çeltik çeşidine imzsını attı. Başta Osmancık, Kendi soyadını taşıyan Sürek v.s. Anlatırdı da zor inanırdık ne zor şartlar altında çalıştığını ve ot yoldurmak için şöförlere, odacılara ricada bulunduğunu. Dışarda olsa emrine sınırsız harcayabileceği para, eleman ve techizat verilir. Teşvik edilir.
Daha neler neler var. Anlatmakla bitmez.