agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-10-2010, 13:12   #1
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2009
Tavukları yiyen köpeği ehlileştirebilir miyim?

Arkadaşlar fotoğrafta ki sevimli köpek köydeki evimizin bahçesinde yeğenlerim tarafından bakılan köpeğim.Çok afacan bir şey.Veterinerin söylediğine göre cins olarak ta çok iyi ve az bulunurmuş.Şu anda yaklaşık 6 aylık kadar.Fakat kötü bir huyu var tavuk avlıyor.Zincirini bıraktığım anda ilk bizim kümese dalıyor sonra en yakında gördüğü tavuğu bir hamlede boğup afiyetle yiyor.Kendi tavuklarımız dan başka komşunun tavuklarından da götürdü baya.Diğer köpekler gibi de yapmıyor.Resmen uçuyor köpek zıp zıp havada ve tavukların direk boynunu koparıyor çok hızlı kaçamıyorlar.

Bir kaç kez tarlaya götürdüm ormana filan.Dolansın diye bıraktım biraz sonra ağzında irice bir kuşla döndü.Yakalamış bir kuşçağız koparmış kafasını.Sanki av köpeği sürekli kulağı seste sürekli kokluyor.Gerçekten çok hızlı bir hayvan ve koşarken sıçrayarak koşuyor.Tavukların bırakın kovalanmayı kaçmaya bile fırsatları olmuyor.

Benim bile bazen tırstığım ve yaklaşamadığım iri horozumu elinden zor kurtardım zavallı horoz şimdi köpeğin bağlı olduğu yerden geçerken kocaman bir çember çizerek uzağından geçmeye çalışıyor.

Ben bu köpeğin özellikle tavuklara olan zaafını ve anında yakalayıp yeme isteğini nasıl yok ederim acaba arkadaşlar? Ailece çok sevdiğimiz bir köpek fakat bu şekilde olursa satmak zorunda kalacağım.Çünkü bana evin çevresinde olacak bağlı olmadan rahatça gezip yabancılara karşı evi ve çevresini ;tilkilere karşıda tavukları koruyacak bir köpek lazım.

Köpeğin sorununu çözemezsem satacağım çünkü yeni iyi cins bir köpek almam gerekecek.Ayrıca çevremdeki herkes köpeği kendisine vermemi istiyor.Hangisine versem diğeri darılacak ama satarsam sorun çözülür sanırım.

Özetle arkadaşlar bu cinsi nedir ve köpeğin yukarıda saydığım sorunu nasıl çözülür.Çözülemezse eğer bu köpeği satmak istesem fiyatı yaklaşık ne kadar olur teşekkürler....

Eklenen Resimler

yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025