Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz  ...Av köpekleri av yapmazlar, avı bulurlar sadece. ... | 

İster av köpeği olsun ister başka cins, pek çok köpeğin doğasında vardır; eğitimle aşılır. Avlanma alışkanlığı olan köpeğin yaşı ilerledikçe bu huyundan vaz geçirmek zorlaşır. Bazı köpekler bir kere 'hayır' denmesiyle, bazısı 1-2 haftalık eğitimle, çok azıda bu huyundan vaz geçmeyerek yaşamını sürdürür. 
Sizin bahsettiğiniz 'av yapmayan av köpekleri' eğitimli köpeklerdir veya tavuktan, kuşdan bihaber şehirli av köpeğidir. 

Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz  ... Siz bir av köpeğini doğada serbest bırakın, avlanarak yaşayamaz, diğer köpekler gibi çöp artık vs. yiyerek yaşarlar. ... | 

Doğadaki köpeklerin neler yediğini bilseniz şaşarsınız. Köylerin çöpü şehir çöplerinden farklıdır; köpeklere köy çöplüğünden pek birşey çıkmaz. Aç kalınca her köpek gibi av köpekleri de salyangoz yer, kuş yakalar, tavuk çalar; yaşamak için fazla seçenekleri yoktur.
	Alıntı:

| 
					Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz  ...Bunların hiçbiri avı yakalayamaz, sadece avın bulunmasını sağlarlar. ... | 

Eğitim, eğitim, eğitim... 

Siz de bilirsiniz ki avcı genç av köpeğini ilk başlarda özellikle deneyimli köpeklerle beraber ava götürür.