![]() |
Güler abla resimleri çok önce çektim inanın tadında hiç bir farklılık yok 6 kg. yapmıştım ama hepsini yemiş bulunmaktayız bez üzerinde kuruttuklarım diğerlerini beklerken bizi oyalamış oldu :D:D
|
İyi o zaman afiyet olsun. Seneye bekle bakalım. :D
Bir de duyduğuma göre MeyveliTepe'nin eşi, olgunları kek ve pastalarda da kullanıyormuş. Ben de onları püre gibi yapıp dondurdum. Tarif alabilirsek denemek istiyorum. |
Oooo buda harika bir fiki bende denemek isterim bu hafta pazarda hala vardı hurma :D
|
Alıntı:
|
Geçen gün TV'de Refika'nın mutfağında, trabzon hurmasından sorbe yapımı vardı.
İnternet sitesine girince de "Trabzon hurmalı baklava yufkasında tarçınlı muz" başlığını gördüm. |
2 Eklenti(ler)
Kalörifer peteğinin üstünde devamlı hava akımı olduğu için (ısınan hava yükselir) daha çabuk ve daha sağlıklı kurutulabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki ağaca ek olarak komşularımızın, hoşgeldiniz niyetine getirdiği yaklaşık 25 kilo hurmayı yiyip, pişirip, sağa sola dağıttıktan sonra bu kurutma çılgınlığını okudum. Uzunca bir süre pazarda da bulamadım, en sonunda Kipa'dan 10 adet sert hurma seçtim, eve gelene kadar 4 tanesi yumuşadı, biri patladı, en nihayetinde 5 adet kuturmayı başardık.. ama sanırım kuzine başında fazla bırakmışım zira bayağı büzüşük oldu bizimkiler.. ama dün akşam misafirler eşliğinde adambaşı bir tavla pulu hurma tadımı yaptık... herkes bayıldı ve bugün Muğla pazarında hurma avına çıkacaklarını söylediler..
ben ise bebeto016 gibi bir nebze hayal kırıklığına uğradım sanırım, daha çikolatasal bir tad bekliyordum, ben de az şekerli hac hurmasına benzettim.. ama yine de yeni yıla bilinçli kurutucu olarak gireceğiz ve seneye hiç hurma ziyan etmeyeceğiz... hatta VONALI'nın tekli paketleri de çok güzel olmuş.. birer kurdele ile bağlanıp yeni yıl hediyesi, nikah şekeri, çocuklara hediye vs olarak kullanılabilir.. sevgiler, saygılar hepinize şimdiden mutlu yıllar.... |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar ve iyi seneler Korogaki severler,
Yeni bir üye olarak bunlar da benim hurmalarım. Sizlerden görerek, imrenerek ve de çok merak ederek yapmaya çalıştığım hurmalarım. Tatlarını çok merak ediyorum. Bu merakımdan dolayı da geçen hafta bir aktarda gördüğüm bu hurmalardan tadımlık 1 tane aldım. Fakat aşırı derecede kuruydu ve beğenmedim. Hatta aşırı derecesi yok, kupkuru idiler.Yaptığım hurmalar 5 haftadır asılılar ve dokunduğumda yumuşacık pufidik pufidik haldeler. Sabırsızlıkla beklemekteyim. Saygılarımla... |
Ben de pek sert olanlarını sevmiyorum ama içleri kurumalı. Dıştan bastırıldığında hafif bir yumuşaklık olmalı, benim sevdiğim şekli böyle. İlk astıklarım tam da bu kıvamda, daha sonraki ilavelerim biraz daha beklemekte.
|
Alıntı:
bence fazla kurutmadan yemek lazım. |
Qrta yolunu deneyerek damak zevkini bulmak lazım.
|
1 Eklenti(ler)
Az önce çıkıp fotoğrafladım. İçleri hafif sulu ve tam kıvamında bence.
|
paketleme
3 Eklenti(ler)
50 kilo olarak kuruttuğum hurmalarımdan kalanları bugün paketledim. kışlık olarak.
|
Şu paketlerin yeri bizim bulabileceğimiz bir yerde mi? :p
|
Dışarıda ızgara yanındaki buzdolabındalar sana zimmetli. eksilirlerse askerliğin yanar.
|
Alıntı:
|
Sayın: Tura : Uyarınız için teşekkür ederim. deseniz ya kişi niyetini bozdu ise çare tükenmez. Çünkü bunlar tavuk çalmakta uzmanlaşmış kişiler. Hemen yerlerini değiştireyim.
|
Beni yediemin olarak görevlendirseniz diyecektim.
Tam koruma sağlamak sözü veriyorum. Tavukçuların türlü yöntemleri vardır da. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim daha önce kuruttuğum hurmaların üzerlerine tozlaşmış şekerleri çıkıyordu. Yani hafif hafif beyazlaşma okluyordu. Bu sene 500 tane hurma kuruttum (iki parti halinde), birinci parti iyice kurudu yani tam yemelik oldu ama üzerleri beyazlaşmadı.
Hurma ebatları iyice küçüldü, içinde sıvı da kalmadı ama şekerleri üzerine vurmadı. Nedeni ne olabilir? Bu sene hurmaları 15 gün kadar erken soydum ama bayağı portakal rengine gelmişlerdi, yumuşamadan soymak istedim. Belki biraz daha bekleyebilirdim ama baktım arkadaşların çoğu asmış, haydi Güler kolları sıva diyerek işe koyuldum. Bir onbeş gün daha bekleseydim daha iyi olur, şekerlenmeleri görebilir miydim. Gerçi tadları yine de çok güzel. (Yanlış fotoğraf yüklemişim, bu ikinci patinin fotoğrafları, biraz daha kuruması gerekiyor) |
Güler hanım benimkiler 1 haftadır bembeyaz şekerlenmeye başladılar. Ben sizden daha erken asmıştım, hatta benimkiler daha tam portakal rengi bile değillerdi. Bence 1-2 haftaya başlayacaktır sizikiler de.
Not:Beninkiler üstü kapalı, hiç yağmur almayan ama tamamen açık havadar yerdeler. Deli gibi rüzgar alıyorlar. |
Sevgili Limon, benim hurmalar da sadece üstü kapalı balkondaydılar Manyas'da. İstanbul'a gelirken bir kısmını getirdik ki sağa sola ikram edelim istedik. Manyas'dakiler ne alemde tam bilemiyorum ama inşallah dediğiniz gibi olur. O halleri daha güzel bence.
|
Harika görünüyorlar.İlk kez kurutulmuş'unu sayın Meyvelitepe'nin göndermiş olduğu 4 adet hurma'dan tattık.Çok güzel tadı vardı.Geçen yıl marketten aldığım hurmalardan 1 adet balkonda kuruttum.İyide kurumuş.Afiyetle tadına baktık.Fidancı'dan 6 adet hurma ağacı aldım.Meyve vermesini bekliyeceğim artık.
|
Alıntı:
Bu olmuş, bu daha olmamış, bu biraz daha durması lazımmış derken bittiii.:D:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Başka bir şey de, şekerlenme paketlenmeden sonra da devam ediyor. Hatta geçen yıl vakumladığım paketlerde sonradan meyvelerin etrafı kalın bir şeker tabakasıyla kaplanmıştı. Bazı arkadaşların pudra şekeri kullandığını görüyorum. Buna hiç gerek yok, meyvenin doğal lezzetini de değiştirebileceğinden tavsiye etmiyorum. |
Alıntı:
İlk parti için biraz daha beklerim o halde. Zaten ikinci parti daha zaman istiyor. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu da güler ablanın sofrası, yiyin dostlar. :D Eklenti 264928 Eklenti 264929 Şaka bir yana, Bu gün kasap94 arkadaşımız geçerken bana uğrayıp şu hurmalara bir kalite kontrolü yapmamı istedi. Gerçekten çok güzel olmuşlar ellerine sağlık düşünmeleri yeter çok teşekkür ederim. Hani diyorum yaaa, çok da güzel olmuşlar viskinin dibinde biraz kalmıştı viskiyle nasıl gider, deneyip görmek lazım dermişimm. :D Oğuz abiii sana diyorum sanaa kulakların çınlasın.:D |
... :D :D
Oğuz dediğini yapıyor zaten, buyur gel sen de. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025