agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2011, 19:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Kemaliye tarhanası

Name:  Resim 085.jpg
Views: 920
Size:  42.6 KB

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

Name:  Resim 086.jpg
Views: 919
Size:  64.8 KB

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

Name:  Resim 088.jpg
Views: 1014
Size:  43.2 KB

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
Name:  Resim 089.jpg
Views: 940
Size:  27.2 KB

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
Name:  Resim 090.jpg
Views: 882
Size:  46.1 KB

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025