|  | |
|  11-09-2011, 20:52 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 | 
				
				Kemaliye tarhanası
			  Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu  Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı  tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.  Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.  | 
|   |     | 
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| 
 |  |