agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2011, 19:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Kemaliye tarhanası

Name:  Resim 085.jpg
Views: 920
Size:  42.6 KB

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

Name:  Resim 086.jpg
Views: 919
Size:  64.8 KB

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

Name:  Resim 088.jpg
Views: 1014
Size:  43.2 KB

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
Name:  Resim 089.jpg
Views: 940
Size:  27.2 KB

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
Name:  Resim 090.jpg
Views: 882
Size:  46.1 KB

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025