agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Kemaliye tarhanası (https://www.agaclar.net/forum/kiler/29564.htm)

fatma sunay 11-09-2011 19:52

Kemaliye tarhanası
 
5 Eklenti(ler)
Eklenti 245168

Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu

Eklenti 245169

Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı

Eklenti 245170

tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır
Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.
Eklenti 245171

Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.
Eklenti 245172

cemo 11-09-2011 19:56

Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu:)))

fatma sunay 11-09-2011 19:58

1 Eklenti(ler)
Eklenti 245173

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili Uzaylı umarım açıklamalarım anlaşılmıştır sende yapabilirsin biz çok seviyoruz ve her misafirimizede illaki bu tarhanadan pişiririz.

fatma sunay 11-09-2011 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 858057)
Kışlıkların hazırlığı bitene kadar bu sayfaya bakmıyacağım. Ağzım şapur şupur oldu yahuuu:)))

Canım benim eniyisi sen bu kışı gel bizde geçir....
Ben sana biraz kilo aldırıp baharda geri yollarım...

bahtiyar02 11-09-2011 20:45

[QUOTE=fatma sunay;858060]Eklenti 245173

Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor.

Sevgili fatma sunay;Her yörenin damak zevki ortak;)Bizde dövme çorbası denir ayrıca içine çok az nohut konur ve soğuk tüketilir.Her mevsim severek tüketiyoruz. Ellerinize sağlık.
Saygılar

fatma sunay 15-09-2011 19:33

tarhanalar serildikten sonra
 
3 Eklenti(ler)
Eklenti 245834

Eklenti 245835

Eklenti 245836

kızılcık şekerlemesi iyice güneşte suyunu çekti

Sevgi Durul 15-09-2011 19:39

Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.

fatma sunay 15-09-2011 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 859658)
Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah.
Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım.



Sevgili SDurul teşekkür ederim Bizler çok sevdiğimiz için bize güzel olabilir ama herkesin damak zevki başka. Beğenmeyenlerde olabilir umarım sizde tadarsanız seversiniz. Et suyu ve tereyağı da kydunmu lezzetine lezzet katıyor. Artık bize afiyet olsun sizede birkerecik tadmak nasip olsun...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025