agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2008, 16:28   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
kuruttuğum biberi kızartma yapmayı hiç düşünmemiştim
Bence en güzel biber kızartması, kurutulmuş biberin, hiç ıslatılmadan kızgın yağa atılması ile yapılandır

Yağın çok kızgın olması gerekir. Her defasında 2 parça biberi yağa atmalı ve iki saniye içinde yağdan çıkarmalısınız. 2'den fazla biberi tek defada alamama ihtimali olduğu için buna özen göstermelisiniz.

Bulgur pilavına iyi eşlik eder. Bir de sadece yiyeceğiniz kadar kızartmayı unutmayın. Bir sonraki öğüne kalırsa biberlerin keyfi kaçar

eylems, mrduran ve SPakize beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 17:12   #2
Ağaçsever
 
ar_da's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2008
Şehir: yozgat
Mesajlar: 97
Meyve sebze kurutma yöntemleri

Malina sizin tarif ettiğiniz gibi biber yedim bir arkadaşımda çok güzeldi. O birde yoğurt döküyor çok lezzetli oluyor.

ar_da Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 22:47   #3
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bence en güzel biber kızartması, kurutulmuş biberin, hiç ıslatılmadan kızgın yağa atılması ile yapılandır
...
Sayın malina, hangi tür biberin kurusuyla yapıyorsunuz?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 11:08   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
[QUOTE=malina;238015]Bence en güzel biber kızartması, kurutulmuş biberin, hiç ıslatılmadan kızgın yağa atılması ile yapılandır

Bu tür kurutulmuş biber kızartmasını, Edirne' de yaprak ciğer yapan dükkanlar yaparlar, yaprak ciğerin olmazsa olmazıdır.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2012, 20:24   #5
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bence en güzel biber kızartması, kurutulmuş biberin, hiç ıslatılmadan kızgın yağa atılması ile yapılandır

Yağın çok kızgın olması gerekir. Her defasında 2 parça biberi yağa atmalı ve iki saniye içinde yağdan çıkarmalısınız. 2'den fazla biberi tek defada alamama ihtimali olduğu için buna özen göstermelisiniz.

Bulgur pilavına iyi eşlik eder. Bir de sadece yiyeceğiniz kadar kızartmayı unutmayın. Bir sonraki öğüne kalırsa biberlerin keyfi kaçar
Özellikle sütle yapılan tarhananın üzerine ufalanırsa...tadından yenmez...

Birçok biberi tavada çok az yağla aynı anda da kızartabilirsiniz.Yağ az olunca ikide bir tavayı kaldırıp çalkayarak biberlerin kavrulmasını sağlamak gerekiyor.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025