![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Bugün pazardan da 1 kilo yeşil-mor zeytin aldım ancak onlarda da bahsettiğiniz sinek vuruğu mevcut. Pazarda kalamata türleri dışındakiler hep böyleydi. Şimdi onları da ayıklamaya kalksam elimde 250 gram zeytin ya kalır ya kalmaz. Neden böyle zeytinleri satıyorlar? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Her zaman içinde kurt (lavra) olmayabilir. Çekirdeye ulaşıp etrafında galeri açmadan önce, kimyasallarla yolda vurulmuş (öldürülmüş) da olabilir. (Sn. lilium, gözlüğünüze!! hayranım) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ama koskoca pazarda bir tane pırıl pırıl renkli zeytin yoktu ki Ben de heralde dolu yağdığından ya da ne bileyim kuraklık olduğundan falan zeytinler bu sene kusurlu oldu sanmıştım.. Yeşillerin üzerlerinde hep mor bere ve halkalar var. Birkaçını kestim baktım, gerçekten kurt deliği gibi ama içinde kurda benzer bir şeye rastlayamadım. Yapmayayım mı şimdi bunları (Bu arada yukarıdaki resimdekiler yabaniler, onlara birşey diyemem ama pazardan aldıklarım da böyle.) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte aldıklarımdan bir avuç. Çoğunu çizip suya koymuştum bile, ama %90'ı böyle. Çok kötü hissettim şimdi kendimi, uzaktan bakınca çilli gibi gözüküyorlardı, meğer kurtlularmış. Çekirdeğe ulaşan galeriler de tespit ettim. Tüh. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu ürünü nasıl satıyorlar hangi vijdana sığdırıyorlar nasıl bir karakter anlamakta güçlük çekiyorum. Sayın nariel aldığınız ürüne ürün demeye dilim de varmıyor ama bu ürünü kaça satıyorlar çok merak ediyorum. Yahu bunların hepsi sabunluk. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Bu doğru, hepsi sabunluk. ![]() Sinek vuruğu olanları ayırır ve dip zeytinleri toplar, karıştırır ayrı yağını çıkartır, eski yağıda içine attınızmı; zeytin yağlı sabun yapmış olursunuz. Hem de ( doğal) organik... ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Ne demezsin dürbün mûberek, yıllarca onları dürbünle takip ettim, ordan kalan bir alışkanlık. ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|