agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-12-2007, 22:42   #11
Ağaç Dostu
 
KUMRU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 210
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Siyah zeytinlerim geldi.
Kalan zeytini de bir kapta (3 kilo zeytini 2 avuç kadar kaya tuzu ile) harmanladım, kavanoza koydum. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdim ve kapağını kapattım. Her gün çevireceğim. Sanırım 3 ay kadar sonra olur.




Ben de benzer bir yöntemle zeytin yapmıştım. Plastik bir süzgecin içine bir sıra zeytin bir sıra kaya tuzu şeklinde , süzgeç dolana kadar doldurup , onu da geniş bir tasın içine oturtmuştum. Tasa salınan siyah acı suyunu da bir kaç günde bir döküyordum. Bildiğim kadarıyla zeytinin bu acı suyun içinde kalmaması gerekiyor. Yaklaşık bir ayda zeytinler oldu , sonuç gayet başarılıydı.

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025