![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Siyah zeytinlerim geldi. ![]() Birazını sele yaptım. Kaya tuzu ile zeytini sıra sıra (bir sıra zeytin bir sıra tuz olarak) poşete koyup poşetin altını bıçağın ucu ile ara ara delip astım. 4-5 gün ellemeyeceğim, sonra torbayı her gün alt üst edeceğim. 10 gün içinde olacağını düşünüyorum. Kalan zeytini de bir kapta (3 kilo zeytini 2 avuç kadar kaya tuzu ile) harmanladım, kavanoza koydum. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdim ve kapağını kapattım. Her gün çevireceğim. Sanırım 3 ay kadar sonra olur. Yeşil zeytin haftasonu gelecek . Onu da sonra yazarım. Düzenleyen uzman16 : 06-12-2007 saat 20:13 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kalan zeytini de bir kapta (3 kilo zeytini 2 avuç kadar kaya tuzu ile) harmanladım, kavanoza koydum. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdim ve kapağını kapattım. Her gün çevireceğim. Sanırım 3 ay kadar sonra olur. Ben de benzer bir yöntemle zeytin yapmıştım. Plastik bir süzgecin içine bir sıra zeytin bir sıra kaya tuzu şeklinde , süzgeç dolana kadar doldurup , onu da geniş bir tasın içine oturtmuştum. Tasa salınan siyah acı suyunu da bir kaç günde bir döküyordum. Bildiğim kadarıyla zeytinin bu acı suyun içinde kalmaması gerekiyor. Yaklaşık bir ayda zeytinler oldu , sonuç gayet başarılıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sele zeytinlerim öyle güzel oldu ki dün 3 kilo daha sipariş verdim. Salınan suyun içinde kalmaması için ben çukur bir leğenin içine metal nihale koyup zeytin poşetini de onun üzerine oturttum. Suyunu da 2-3 günde bir döktüm. Ben plastik poşette yapmıştım ama sizin bu süzgeç uygulamanız da güzelmiş. Bu defa da sizin usulu deneyeyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|