agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-12-2012, 20:39   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-12-2012
Şehir: Giresun
Mesajlar: 7
bizim zeytin ağaçlarımız var ama zeytin yapmayı bilmediğimiz için zeytinler dökülüp çürüyor.bundan sonra değerlendirecem, teşekkürler . ayrıca zeytinlerin ağaçta lekelere ve çürümeye karşı ne yapmalıyız, bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Yasemin Deniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 20:48   #2
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yasemin Deniz Mesajı Göster
bizim zeytin ağaçlarımız var ama zeytin yapmayı bilmediğimiz için zeytinler dökülüp çürüyor.bundan sonra değerlendirecem, teşekkürler . ayrıca zeytinlerin ağaçta lekelere ve çürümeye karşı ne yapmalıyız, bilgilendirirseniz çok memnun olurum
Zeytin başlığını incelemenizi öneririm. Orada bütün sorularınızın cevaplarını, hatta daha fazlasını bulacaksınız

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 15:27   #3
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
İnterprete'nin bahsettiği şekilde, yeşil zeytinin bir miktarını çizme ve kırma yapmadan kurmuştum.


Bugünlerde, soslamak için (ekşi-tuz) küçük kavanoza azar azar alıp, tüketiyoruz.

Büyük bidonda ilk kurduğumdan beri, sadece bir kez suyunu değiştirdim. Acılığı tamamen gitmiş. Gayet lezzetli. Üzerinde minik kişniş tohumları var.

Eğer kişniş tohumu ile yapmayı düşünürseniz, tüm bidonda değil de ayrı bir yerde, az miktar zeytinde deneyin. Severseniz, birer yemek ya da tatlı kaşığı kişnişi esas bidona ilave edersiniz.



Name:  yeşil zeytin.jpg
Views: 7306
Size:  35.6 KB



Yine, sirke-şeker-çiçekyağı ile yaptığım siyah zeytini de yemeye başladık.

Yiyenler çok beğeniyor ama ben bana sirkesi sanki biraz fazla olmuş gibi geldi (belki de sirke sevmediğim için öyle geliyordur).

Bir daha ki sefere, 1 su bardağı sirke ile yapacağım.



Name:  siyah zeytin.jpg
Views: 6660
Size:  39.4 KB


Name:  yeşil-siyah zeytinler.jpg
Views: 5868
Size:  38.7 KB

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2015, 22:36   #4
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
İnterprete'nin bahsettiği şekilde, yeşil zeytinin bir miktarını çizme ve kırma yapmadan kurmuştum.


Bugünlerde, soslamak için (ekşi-tuz) küçük kavanoza azar azar alıp, tüketiyoruz.

Büyük bidonda ilk kurduğumdan beri, sadece bir kez suyunu değiştirdim. Acılığı tamamen gitmiş. Gayet lezzetli. Üzerinde minik kişniş tohumları var.

Eğer kişniş tohumu ile yapmayı düşünürseniz, tüm bidonda değil de ayrı bir yerde, az miktar zeytinde deneyin. Severseniz, birer yemek ya da tatlı kaşığı kişnişi esas bidona ilave edersiniz.


Eklenti 367909



Yine, sirke-şeker-çiçekyağı ile yaptığım siyah zeytini de yemeye başladık.

Yiyenler çok beğeniyor ama ben bana sirkesi sanki biraz fazla olmuş gibi geldi (belki de sirke sevmediğim için öyle geliyordur).

Bir daha ki sefere, 1 su bardağı sirke ile yapacağım.



Eklenti 367910


Eklenti 367911
Sn.ayazkentli sirkeli zeytini nasıl yapıyorsunuz, tarifini verebilir misiniz? Ben de bu sirkeli zeytinin tadına bayılıyorum ama nasıl hazırlanır bilmiyorum...

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 17:35   #5
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Buradaki zeytinleri görünce insanın ağzının suyu akıyor. Bilgi veren tüm asrkadaşlara çok çok teşekkürler.

Eşim Biga/Çanakkale'li. Köyü Biga, Gönen/Balıkesir arasında. Sınırda. Denize bakan bir yamaçta kurulu. 3 km. denize uzaklığı. Son on senede çok miktarda bahçe kuruldu. Bu sene niyetim 15-20 kilo alıp evde hazırlamak. Hele buradaki fotoğrafları görünce coştum.

ayazkentli beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 21:55   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Montreal
Mesajlar: 63
Galeri: 1
Yıllardır yeşil çizik ve kırma zeytinimizi kendimiz evde yapıyoruz. Zeytinlerimizi tanıdıklar vasıtasıyla tarife göre aldırıp göndertiyoruz, genelde gemlik geliyor, ama bir standart yakalayamadık haliyle ve gözümüz kapalı güveniyoruz mecburen. Bu sene zeytinimizi UBYİ aracılığıyla almak istiyorum. İlgili konuya yazmadan önce danışmak isterim kırmalık zeytin olarak hangi tür zeytin(ler) uygundur.

Ayrıca kırmalık zeytini daha fazla yapıp daha uzun süre dayanmasını sağlayacak bir yöntem var mı?

Zeytinimizi Uzun süre dayanması için normal suda çizmeden atıp gerektiğinde bir miktar alıp işlemden geçirerek tüketiyoruz.

Şimdiden teşekkürler.

tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 23:05   #7
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Bizim çukurova bölgesinde yeşil zeytin çok yapılır. Bidon, bidon. Ama biz muhakkak zeytini kırarak salamura yaparız. Kırdığımız yeşil zeytinleri bidona alıyoruz. Sonra üzerine tatlı su (musluk suyu) koyup gün aşırı, zeytinin acılığı gidene kadar suyunu değiştiriyoruz. (yaklaşık 1 hafta kadarTadına bakınca acı olup olmadığı anlaşılıyor). Sonra tuzlu su, limon dilimleri ve 1 çay bardağı kadar elma sirkesi eklediğimiz bu suda tamamen kalıyorzeytinler. Gayett te uzun süre kış bitimine kadar yiyoruz. Zaten bidon tükeniyor kış bitmeden...Siyah zeytini ise direk bidona alıp üzerine kaya tuzu koyuyoruz. Her gün gidip gelip bidonu sallıyoruz.Tuz iyice karışsın diye. Tuzunu çekince olmuş oluyor.Tabi tadına da bakıyoruz anlamak için. Yani bir oranı tarifi yok. Göz kararı herşey...

Milla beğendi.
fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2013, 16:07   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 496
Kırma ve çizik zeytin en güzel Edremit zeytinden olur. Limon sarısı rengini alan zeytinleri kırma
, birazcık pembeleşmeye başlarken toplananlardan da çizik zeytin yapar iseniz daha lezzetli yemiş olursunuz.

tkorkunckaya beğendi.
Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 17:55   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Montreal
Mesajlar: 63
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu Mesajı Göster
Kırma ve çizik zeytin en güzel Edremit zeytinden olur. Limon sarısı rengini alan zeytinleri kırma
, birazcık pembeleşmeye başlarken toplananlardan da çizik zeytin yapar iseniz daha lezzetli yemiş olursunuz.
Çok teşekkürler, UBYI'ye soralım bize göre bir miktar edremit zeytini sağlayabilecek arkadaşımız varsa bu sene de turşu gibi yeşil zeytin yemek zorunda kalmayız

tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2013, 14:14   #10
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Marketlerde azıcık kaliteli yağlı sele zeytin fiyatları 10-15 lira arasında..

Daha güvenilir, daha ucuz sele zeytin yapmayı düşünüyorsanız Pendik pazarına gelin derim bu haftalarda..

Sahilde Greenpark oteli yanında kuruluyor her cumartesi..
Az önce döndük pazardan..

Bu hafta daha da bollaşmış siyah Gemlik zeytinler..Fiyatları da oldukça iyi..Boylarına göre 3 ila 5 lira arasında..Çizmelik zeytin de var bol bol..

Ben yağlı sele için 3 numara dediğimiz daha ufak zeytinleri tercih ediyorum..

Sanıyorum, İstanbul pazarlarında en bol zeytin gelen pazarlardan biri Pendik pazarı..
Yalova'lısı, İnegöl'lüsü, Bilecik'lisi bile var..

Meraklıları, Pendik civarında olanlar için yazayım dedim..

Erken gelirseniz en güzellerinden ama biraz pahalı alırsınız, akşamüstüne doğru gelirseniz fiyatlar kırılır, pazarlık bile yaparsınız..

Zeytinlerin kıvırcık olması için biraz daha, 2-3 hafta daha beklemek gerek..Zeytinlerin dalında kıvırcıklaşması için soğukları yemesi lazım.. Kasım sonu gibi..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2013, 12:27   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-11-2013
Şehir: Baku
Mesajlar: 1
Arkadaslar siyah zeytinde yotlu tuzun kullanimi yan etkileri ne ola bilir?

Seymur88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2013, 13:00   #12
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seymur88 Mesajı Göster
Arkadaslar siyah zeytinde yotlu tuzun kullanimi yan etkileri ne ola bilir?
Yoğun bir iyot konsantrasyonu hiç gerekmediği halde zeytine sirayet etmiş olur. Tuza iyot katılması zaten başlı başına bir muamma. İyotlu tuzlar rafine edilmiş olduğu için içindeki faydalı mineraller de ayıklanmış oluyor.

İyot eksikliği gibi iyot fazlası da insan sağlığında olumsuz etkiler yapabiliyor. Bir çok insanın, aksine hiç iyot almaması gerekiyor ama tuz politikasıyla onlara da iyot yüklenmiş oluyor, bu da başka bir garabet.

Tavsiyem, rafine edilmemiş kristal iri tuz kullanılması. 1,5 kilosu 1 lira civarında. Bunları da rafine iyotlu tuzdan kristalmiş gibi yapanlar var, dikkat etmek gerek.

fatitoo ve Seymur88 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2014, 23:57   #13
Ağaç Dostu
 
yalıçapkını's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2008
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 149
7.1 kg zeytine 70 gr tuz eklemek yeterlidir.İdeal olan miktar bence budur.Fazlası tuzlu yapar zeytini.
8.5 litrelik 1 pet şişe 3,2 kg zeytin alır 210 gr tuz(1 su bardağı) 10 litrelik pet şişe 6,5 kg zeytin alır,420 gr tuz idealdir.

tiryaki ve aysozbek beğendi.
yalıçapkını Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2014, 14:29   #14
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sebebini henüz bilmediğim zeytin ağacımdaki zeytinler yerlere dökülmeye başladı. Ben de ağaçtan tamamını topladım. Ancak ne tam siyah ne yeşil. Siyahımsı mor )) Bu şekildeki zeytini nasıl değerlendirebilirim? Yumuşak oldukları için kırma ihtimalini hiç hesaba katmıyorum. Çizsem mi, tuza mı yatırsam yoksa başka bir yöntemle mi yapsam? Yaklaşık 10 kg. zeytin bu şekilde bekliyor.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 08:35   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 496
Sayın Lonicera, üstteki tarifi aynen uygulayın. Bunun adı yuvarlama zeytindir.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 13:15   #16
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Hemen işe koyulayım o zaman. Teşekkürler sn.Melih Bakırlıoğlu.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2015, 09:11   #17
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Ben de ilk bu sitede görüp zeytinle başladım, şimdi artık ekmek, yoğurt, bira ve şarabı evde düzenli olarak yapıyorum.
peyniri bir kere denedim ama daha fazla mesai isteyen bir konu.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2015, 20:30   #18
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sahire hanım,

5 lt.lik bidona siyah zeytinleri doldurup,

- 2 su bardağı sirke,
- 1 çay bardağı çiçekyağı,
- 1 yemek kaşığı şeker,

ve yeteri kadar kaya tuzu ile kurmuştum.

Bidonda biriken kara suyu, zeytinin acılığı çıkıncaya kadar arada boşaltım.

Sirkeli olarak ilk zamanlar çok lezzetli oldu ama bir iki ay sonra iyice ağır oluyor zeytinler. Sanırım sirke çok baskın kalıyor. Bu nedenle 1 su bardağı sirke kullanmanızı öneririm.

Sirke, değişik aroma versin diye kullanılıyor genelde. Eğer sirkeyi seviyorsanız deneyin.

Kolay gelsin.

(1 aydır internette değildim. Umarım geç kalmamışımdır tarifi vermek için. Bu zamanda genelde zeytin kalmıyor).

sonkez beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 13:27   #19
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn. Melih Bakırlıoğlu' na teşekkürlerimle. Nefis bir zeytin oldu.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 09:13   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 496
Rica ederim, faydam oldu ise ne mutlu bana. Afiyet ile yiyin.

Lonicera ve sonkez beğendi.
Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 08:08   #21
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Ilk 5defa bu sene bende yaptim ama tuzunu biraz fazla kacirmisim.Azaltmak icin ne onerirsiniz?

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 09:12   #22
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,631
Galeri: 14
Kullanacağınız kadarını yemeden önce suda bekletin.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2015, 12:41   #23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-12-2014
Şehir: SİLİFKE
Mesajlar: 45
Arkadaşlar tansiyondan ötürü tuz diyetim var zeytini de çok sevdiğim halde tüketemiyorum salamura hiçbirşey tuzdan dolayı yemiyorum peynir turşu gibi bu yıl kendime yeşil ve siyah zeytin yapmayı düşünüyorum tatlandırmak ve uzun süre saklamak için nasıl tuzsuz salamura yapabilirim bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim benim için önemli olan aylarca bozulmadan saklamak tatlandırmak önemli değil zeytin acısını severim.Limon tuzu zararlımı diyede araştırıyorum.

Silifkel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2015, 14:58   #24
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Merhaba Sn. Silifkel, aşağıdaki linkte zeytin salamurası ile ilgili işinşze yarayacağını düşündüğüm bilgiler var, dizi yazıyı takip ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Samanlı Zeytininden Siyah Salamura | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2015, 12:57   #25
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-12-2014
Şehir: SİLİFKE
Mesajlar: 45
Cevabınız için teşekürler Sn.Ozlem A ,sn.Meyvelitepe nin tariflerini daha öncede okumuştum malesef hepsinde tuz var ben tuzsuz tarif arıyorum bu gün kendim yeşil salamura denemesi yapıyorum iki kilo zeytine sadece iki yemek kaşığı tuz üç kaşıkta limon tuzu ve üç kaşıkta sirke koyarak hazırladım bakalım nekadar dayanacak.

Ozlem A beğendi.
Silifkel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2015, 15:06   #26
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Silifkel Mesajı Göster
Cevabınız için teşekürler Sn.Ozlem A ,sn.Meyvelitepe nin tariflerini daha öncede okumuştum malesef hepsinde tuz var ben tuzsuz tarif arıyorum bu gün kendim yeşil salamura denemesi yapıyorum iki kilo zeytine sadece iki yemek kaşığı tuz üç kaşıkta limon tuzu ve üç kaşıkta sirke koyarak hazırladım bakalım nekadar dayanacak.
Hiç tuzsuz zeytin yapabilirsiniz, ancak ömrü çok uzun olmayabilir. Yine de 2 ay civarında saklayabilirsiniz. Vakumlayarak buzdolabında ne kadar kalabilir bilemiyorum. Her durumda fermente etmek gerekir. Zeytinin çeşidi de çok önemli.

Ozlem A beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 02:38   #27
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Silifkel Mesajı Göster
Cevabınız için teşekürler Sn.Ozlem A ,sn.Meyvelitepe nin tariflerini daha öncede okumuştum malesef hepsinde tuz var ben tuzsuz tarif arıyorum bu gün kendim yeşil salamura denemesi yapıyorum iki kilo zeytine sadece iki yemek kaşığı tuz üç kaşıkta limon tuzu ve üç kaşıkta sirke koyarak hazırladım bakalım nekadar dayanacak.
Bu konuda yeni gelişmeler var. Salamuralarda kullanılan sodyum tuzu yerine kalsiyum tuzu kullanımı ile sağlığa ve çevreye zararlı sodyum ya çok azaltılıyor ya da tamamen yok ettiği bildiriliyor. Kalsiyumun aynı zamanda fermente edilen zeytin (ve diğer sebzelerin) meyve eti sertliğini muhafaza etmede de yardımcı olduğu belirtiliyor. Bu konudaki çeşitli araştırmaları okuyorum, bu yıl bir kaç deneme ile durumu görmek şart oldu.

A_NOMAD ve Jakin beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2015, 08:39   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 496
Hem limon tuzu, hem de sirke yanlış bir uygulama. birinden birini seçiniz.
Yeşil zeytin de %7 tuz, %2limon tuzu yeterli olacaktır.
Sirke, kalamata (çok iri) zeytini tatlandırdıktan sonra sarımsak ile beraber terbiye etmek için kullanılır.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2015, 13:35   #29
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu Mesajı Göster
Hem limon tuzu, hem de sirke yanlış bir uygulama. birinden birini seçiniz.
Yeşil zeytin de %7 tuz, %2limon tuzu yeterli olacaktır.
Sirke, kalamata (çok iri) zeytini tatlandırdıktan sonra sarımsak ile beraber terbiye etmek için kullanılır.
Sn Bakıroğlu, bu sayfaya uğramamıştım ne zamandır, mesajınızı yeni farkettim. Sirkeli sarımsaklı terbiye için tarif bekliyoruz bilginiz olsun)

Jakin beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2015, 12:46   #30
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-12-2014
Şehir: SİLİFKE
Mesajlar: 45
Cevaplar için sağolun heryolu deniyecem.

Silifkel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025