![]()  | 
	|
| 
			
			 | 
		#9 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 07-10-2011 
				Şehir: Aydın 
				
				
					Mesajlar: 158
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Günlük şişe sütü probiyotik yoğurtla mayalıyorum. 5 saat, iki tane sofrabezi ve üstlerine ince polar battaniye kapatıp bekletiyorum. Annemin tavsiyesini, "sütü biraz fazla ısıtıp mayalanacak yerde istenilen sıcaklığa kadar getirmek ve mayayı orada ilave etmek" uyguluyorum. Annem bu işleme "sütün yerini ısıtma" derdi. 5 saat sonra kavanozun kapağını açıp, buzdolabına koyuyorum. Buzdolabındaki bu kavanoza "bugün yenemez" yazımı yapıştırıyorum. ![]() Erken kullanılan yoğurdun kıvamı bozulup sulanıyor. Bu nedenle en az 3-5 saat kullanmıyorum. Bir gün sonra yenmeye başladığında ise daha güzel bir yoğurt oluyor. Şimdiye kadar günlük şişe sütlerde sorun yaşamadım. Lor: Bir şişe sütü kaynatıp, içine yarım limon sıkıp (kestirme) 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyorum. Tülbetten suyunu süzüp lor ihtiyacımı da karşılıyorum.  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| Etiketler | 
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası | 
		
  | 
	
		 |