![]()  | 
	|
| 
	 | 
| 
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         3 litre sütten yoğurt yapılamıyormuş. Süt en az 6 litre olmalıymış ki, geriye biraz yoğurt oluşabilecek süt kalsın   ))  Kaliteli yoğurt için, sütteki katı tanecik oranının artırılması gerekiyormuş kaynatılarak... | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#2 | |
| 
			
			 agaclar.net 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Alıntı: 
	
 ![]()  | 
|
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#3 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Aslında kedi içtiydi   ))Şaka bi yana, valla ben Artun Ünsal'ın yalancısıyım. "Silivrim kaymak" adlı kitabında Türkiye'nin yoğurtlarını anlatıyor. Her şey iyi güzel, amma velakin yoğurt yapacak "adam" gibi süt bulamayınca, yoğurt yapma hevesim kursağımda kalıyor. ![]()  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#4 | |
| 
			
			 Yeni Üye 
			
			
			
			Giriş Tarihi: 09-06-2010 
				Şehir: SAKARYA 
				
				
					Mesajlar: 20
				 
				
				
				
				
				 | 
	
	
	
		
		
		
	         Alıntı: 
	
 Ben bardak boyutunda küçücük kavanozlarda bile mayalıyordum bebeğim için. Taze taze yesin diye hep az miktarda farklı kaplarda mayalıyordum. bir de ne olur ne olmaz, biri tutmazsa diğeri tutar belki diye. Gayet güzel tutuyorlardı hiç bir sıkıntı yaşamadım ![]()  | 
|
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#5 | |
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Alıntı: 
	
  )) | 
|
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#6 | 
| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
			
	 | 
	
	
	
		
		
		
	         Hele  bu günlerde   yeşilin  bol  olduğu,  bütün  süt  veren   hayvanların  meralarda   yayıldığını   düşünürseniz,  sütler  çok  sulu   ve  yağsız. Yoğurt yapacaklar eğer, sütü sütçüden alıyorlar ve bıçakla kesilecek bir kıvam istiyorlarsa, çok kaynatmalılar. Koyun sütü bulabilenler kaynatırken karıştırmalılar, yoksa çabuk tencerenin dibine tutar. Bu koyun sütüne çok güzel bir rahya verirse de sevmeyenler olabilir, dikkat...  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 | 
![]()  | 
	
	
| Etiketler | 
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası | 
		
  | 
	
		 |