agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-11-2011, 16:59   #11
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Daha önce yazmayı akıl edemedim, benim bu sitenin en yaşı üyesi en azından en yaşlı üyelerinden birisi olmam ihtimali çok fazla.
Elbette bir zamanlar güzel yoğurtlar yaptık. Hatta 39 yıl önce bebeğime her gün yoğurt mayaladım. Ancak o zaman sütler sütçüden alınırdı. Mayalar da halis yogurt olurdu.
Sındırgı'da kayınvaldem bitişik komşunun ineğinin sütü ile bir parmak kaymaklı yoğurt yapardı. O sütü kaşıkla savurarak suyunu buharlaştırırak kaynatırdı istenen sıcaklığa gelince sadece bir kaşık maya ile mayalardı.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025