agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-04-2008, 13:57   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bilinen yoğurt mayaları ile, probiyotik mayalar arasındaki fark nedir?
Yoğurt mayaları sütü yoğurt haline dönüştürecek olan dost fermantasyon mayalaridir.

Probiyotik mayalar ise gıdaya bağırsak sağlığı faydaları eklemek için katılabilirler. Böylelikle faydalı mayalar bağırsaklara yeniden yerleşir ve iç sağlığı desteklerler.

http://www.yovita.com/sss.php#s3

Probiotik yoğurt nedir?

Kalın bağırsak birçok bakteri grubuna ev sahipliği yapıyor. Sağlıklı bir kişide bunların çoğu zararsız. Bu bakteriler yediklerimizin artıklarıyla besleniyor, ardından gaz çıkarıyorlar. Lactobasillus acidophilus ve Bifido Bacterium bağırsak içindeki yararlı bakteri grupları. Bunlara probiyotikler adı veriliyor. İşte bu mikroorganizmaları içinde bulunduran yoğurtlara da probiyotik yoğurt deniyor. Bağırsak ve hazım sorunu olanlar için bu yoğurt türü çok yararlı. Bağırsak hareketlerini arttırıyor, yiyeceklerdeki besin maddelerinin emilimini sağlıyor, aşırı gazı engelliyorlar. Ayrıca hastalık yapıcı kötü bakterilerin çoğalmasını da engelliyor, meydanı onlara bırakmıyorlar.

Nasıl Hazırlanır ?

*1 kilo süt (yarım yağlı tercih edin)
*1 bardak probiotik yoğurt veya doğal yoğurt

Sütü bir tencerede iyice ısıtın. Kaynamaya başlamak üzereyken ocaktan indirin. Biraz ılıması için bekleyin. Bir kaşıkla üzerinden alıp parmağınızı içine sokarak sıcaklığını kontrol edin.

Parmağınız yanmamalı, ama çok da ılık olmamalı. İçine bir bardak yoğurdu karıştırın. Kapaklı porselen veya cam bir kaba koyup havluyla sarın. Oda sıcaklığında 8-10 saat bekledikten sonra yoğurdunuz hazır olacak.

Yoğurt, bağırsaktaki yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Normalde bağırsaklar içinde hem yararlı, hem de zararlı bakteriler vardır. Sağlıklı bir kişide bu denge yararlı bakterilerden yana.

Ancak yanlış beslenme, ameliyatlar, anestezi sonucu bu denge bozulabiliyor. Probiotik yoğurtlar veya evde kendi hazırlayacağınız doğal yoğurtlar bozulan dengeyi düzeltmeye yardımcı olacaktır.

http://med.fatih.edu.tr/?rahatsizliklar,22

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025