agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-11-2007, 15:47   #11
Ağaç Dostu
 
menekşemehtap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 178
Arkadaşlar ben neredeyse 1 yıldır köyde yaşıyorum ve 1 yıldırda yoğurt ve çökeliğimi kendim yapıyorum.Bugüne kadar yoğurdum hep tutmuştur çünkü yoğurdumun ana maddesi olan süte burda köylüler hiçbirşey katmazlar.Gözümün önünde sağarlar süzerler ve al ılık zaten hemen kaynat derler.Eve gelir kaynatırım kaynama işlemi uzun sürmeli taşmaması için tencerenin içine hep kepçe koyarım daha sonra soğumaya bırakırım.Bu soğuma işlemi serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklık olmalı.Ben yoğurdumu hep marketten aldığım(önceden keşfetmemiştim ev yapımı yoğurdu) daha önceki yoğurt kaplarına mayalarım ve onda da tüketirim.Daha önceki yoğurdumdam ayırdığım 1çorba kaşığından az yoğurdu maya olarak kullanırım.İyice karıştırır içine 1 tatlı kaşığıda şeker koyarım ve kabın ağzını iyice kapatıp üstünede sofrabezilerimi kapatır sabaha kadar öyle bırakırım.Sabah kalktığımda direk ağzını açmadan buzdolabına kaldırırım ve servise hazır kapağını her açtığımda o eşsiz güzellikle karşılaşırım yoğurdum tutmuş ve tatı nefis.Ve bir dip not yoğurdumu kaselerime servis yaparken hep üstten alırım ki yoğurt sulanmasın.Ha bu arada yoğurdum bir kere tutmadı oda damızlığı market yoğurdundan olması idi.

menekşemehtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025