View Single Post
Eski 09-11-2007, 14:47   #84
menekşemehtap
Ağaç Dostu

menekşemehtap's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2007
Arkadaşlar ben neredeyse 1 yıldır köyde yaşıyorum ve 1 yıldırda yoğurt ve çökeliğimi kendim yapıyorum.Bugüne kadar yoğurdum hep tutmuştur çünkü yoğurdumun ana maddesi olan süte burda köylüler hiçbirşey katmazlar.Gözümün önünde sağarlar süzerler ve al ılık zaten hemen kaynat derler.Eve gelir kaynatırım kaynama işlemi uzun sürmeli taşmaması için tencerenin içine hep kepçe koyarım daha sonra soğumaya bırakırım.Bu soğuma işlemi serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklık olmalı.Ben yoğurdumu hep marketten aldığım(önceden keşfetmemiştim ev yapımı yoğurdu) daha önceki yoğurt kaplarına mayalarım ve onda da tüketirim.Daha önceki yoğurdumdam ayırdığım 1çorba kaşığından az yoğurdu maya olarak kullanırım.İyice karıştırır içine 1 tatlı kaşığıda şeker koyarım ve kabın ağzını iyice kapatıp üstünede sofrabezilerimi kapatır sabaha kadar öyle bırakırım.Sabah kalktığımda direk ağzını açmadan buzdolabına kaldırırım ve servise hazır kapağını her açtığımda o eşsiz güzellikle karşılaşırım yoğurdum tutmuş ve tatı nefis.Ve bir dip not yoğurdumu kaselerime servis yaparken hep üstten alırım ki yoğurt sulanmasın.Ha bu arada yoğurdum bir kere tutmadı oda damızlığı market yoğurdundan olması idi.

menekşemehtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön