agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2015, 16:46   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
İdeal mayalanma sıcaklığı 42 derece civarıdır. Sarıp sarmalamanın amacı da budur. Daha öncede yazmıştım hatırlatayım. Kaynadıktan sonra ılımaya başlayan sütün ısısı 42 derece civarına geldiğinde probiyotik, hazır veya önceden kendi yaptığım yoğurt mayası içerisine bir tatlı kaşığı şeker de katıp karıştırıyorum. Daha sonra üzerini sadece kabın kendi kapağı ile örtüp fırının içerisine çalıştırmadan koyuyorum. Gece 11-12 gibi koyduğum yoğurdu sabah 7-8 gibi alıp buzdolabına kaldırıyorum. En az bir gün bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Burada önemli olan yoğurdun taş gibi olması değil. Sert olması için içindeki suyu iyice kaynatarak yok etmeniz veya içerisine süt tozu gibi katı madde katmanız lazım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 18:24   #2
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Teşekkür ederim arkadaşlar,önerilerinizi dikkate alacağım.
Yoğurdun katılaşmasında bi sorun olmuyor ,sorun kabın dibinde çökelekimsi bir pütürlüğün ortaya çıkıyor olması,çok ilginç kimsenin yoğurdunda duymamıştım böyle bir oluşum ,benim neredeyse tüm mayaladıklarım bu şekilde oldu ne yazıkki 😕
Önümüzdeki çarşamba günü mayalayacagım ,perşembe günü buraya neticeyi yazarım.

plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025