agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2015, 11:17   #1
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Yapım aşaması şu şekilde


Name:  P-1.jpg
Views: 2375
Size:  17.8 KB


Name:  P-2.jpg
Views: 2281
Size:  33.3 KB


Name:  P-3.jpg
Views: 2285
Size:  30.8 KB


Name:  P-4.jpg
Views: 2250
Size:  24.3 KB


Ilıtma, mayayla sütün karıştırılması ve fırına yerleştirme.
Saat 9 . 20 de fırının kapağını kapattım.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 11:26   #2
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bir litreden artan 1 bardak sütü mikrodalgada 30 saniye ılıtıp onu da bir kavanoza koyarak mayaladım, kabın içinde artakalan çok az karışıma ekleyerek.
10 dk. sonra diğerlerinin yanına yerleştirdim.



Name:  P5.jpg
Views: 1915
Size:  21.8 KB

Name:  P6.jpg
Views: 1894
Size:  18.5 KB

Name:  P-7.jpg
Views: 5645
Size:  35.4 KB


Taş gibi sert yoğurt zaten tabiata aykırı bir şey.
Yoğurdun kokusu ve tadı da Activia ile örtüşüyor.
12 saat sonra kontrol ettiğimde henüz olmamıştı.
İşlem kaçta bitti bilmiyorum, sabah 6 da bakabildim.
Dar kavanozda daha başarılı olduğunu siz de görüyorsunuz.
Hepsinin tadı aynı.
Bozulma veya sünme gibi bir sorun katiyen yok.
Artık kapaklı bardaklarda, tek kullanımlık, yapmayı düşünüyorum.
Kefirle aynı sürede oluyor, nerdeyse.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025