![]() |
|
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
1- Ocaktaki hesap, matematiğe uymuyor efendim ![]() Meyveler yavan tadda olduğundan şekeri fazla kullanıyoruz. 3 Kg. şeker, 2 kg. su ile koyu şurup kıvamına kadar kaynatılır(zencefil+karanfil+havlıcan da olmalı). 10-15 dakika sürer kıvamını bulması. Majiskül boyutta olduğundan, buharlaşma; deneyinizden daha az olur. Sonradan su ilave edilmez. Kısık ateş değil, harlı ateş olacak. 2- Biz limon tuzu kullanmıyoruz pek. Şurup kıvamını aldıktan sonra, meyveler, içine atılır ve meyveler şerbeti çekip şişene kadar ''ateşi kısarak'' pişirmeye devam edilir. Bu reçelde şerbet kalmaması önemli. Kestane reçeli gibi tane tane, sadece şurubu çekmiş meyveler olmalı. Ateşten indirmeye 2-3 taşım kala 3-4 damla limon suyu sıkılır(unuttuğumuz).... ![]() 3- Hanıma sordum. Limon tuzu da konabilir imiş. İşin hammaliye kısmı bana, şerbet ona ait olunca, üstüne de bendeki ifade eksikliği sizin haklı tesbitlerinize neden oldu. Özürler, sayenizde eksiklerimizi tamamladık sanırım. Harlı ve kısık ateş te vurgulandı sayenizde. Şimdi zamanıdır, pazarlarda boy göstermeye başlamıştır bile. Sütüne dikkat, kemiğe kadar işler. Afiyet olsun, sağlıkla kalınız inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|