agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen dostca

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-05-2010, 16:05   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
İncir reçelinden geçen gün yaptım, ama kabuğu soyulmamış kısmını atlamışım, hazır kabuğu soyulmuşundan aldım. Reçelim güzel oldu olmasına ama merak ettiklerim var.

Kabuğu soyulunca incirler tam bir sünger gibi oluyorlar ve haşlanırken içine çok fazla su çekiyorlar. 3 kere suyunu süzüp haşlama işleminden sonra şerbetini hazırlayıp incirlerin parçalanmamasına dikkat ederek tek tek sularını sıktım, kaynayan şerbetin içine attım. 2 dakika içinde tüm şerbeti sünger gibi içlerine çektiler, tencerede hiç şerbet kalmadı. Acaba sularını sıkmamalıydım?
Şerbetini az hazırlamış olduğumu düşündüm.

Acaba kabuğu soyulmamış incir de aynı şekilde su çekiyor mu? Bu hafta muhakkak yeniden denemek istiyorum.

Bu arada TV de seyrettiğim bir aşçı bey, şerbetin şekerlenmesinin sebebinin kaynatma süresinin kısa tutulduğu için olduğunu söyledi. Şerbet kaynama noktasına geldikten sonra ateş iyice kısılıp en az yarım saat kaynatılmalıymış. Bunu öğrenmeden önce bu tarz şerbetli hazırlanan reçellerim çok çabuk şekerlenirdi, şimdi bu uygulamayı yapıyorum bir yıl bile dursa şekerlenmiyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025