agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen dostca

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-07-2012, 20:41   #19
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
İncir reçelini ben de çok yaparım. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi 1-2 kere kaynatmak yeterli olmaz ben 3-4 kere kaynatıyorum.

Ayrıca reçelin kıvamı incirine göre değişiyor. Şöyleki, reçeli her halukârda ham incirden yapıyoruz. Fakat, aşılı (pazarlardan alıp yediğimiz) incirin ham halinden yapılırsa içi çekirdekli ve etli olduğu için incirler yumuşak düşebiliyor.

Aşısız (doğada kendi kendine büyüyen) incirden yapıldığı zaman adeta kıtır kıtır oluyor. Zaten aşısız incir aşılıya göre daha küçük ve içi boş oluyor, daha sert olduğu için yumuşak düşmüyor. 3-4 taşım kaynattıktan sonra şekerle buluştuğunda şeffaf ve kıtır bir hal alıyor.


Düzenleyen rodoslu : 30-07-2012 saat 00:53
rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025