agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni84Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2015, 20:37   #14
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Konuya dahil olmadan edemedim, Ankara'dayken biz de güvem eriği toplamaya giderdik, Ekim-Kasım gibi toplayıp şurubunu yapardık.

Güvem erikleri temizlenip yıkandıktan sonra 5lt.lik cam kavanozlara şekerle basardık, siyah zeytin yapımı gibi ama tuz yerine şeker, bir kat meyve bir kat şeker bu şekilde kavanoz doluncaya kadar arada bastırırdık iyice meyvelerin yerleşmesi için, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve serin karanlık yerde kendi kendine sulanır mayalanırdı.
1-2 ay sonra açılır bir ölçüye 2-3 ölçü su karıştırıp içilirdi. Aynı şekilde kızılcıktan da yapılırdı.

Şekeri isteğe göre ayarlanabilir.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025