View Single Post
Eski 06-10-2015, 15:30   #9
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Kıklareli, Kofçaz'ın Kocayazı ve Kula köylerinde çakal eriğinden yapılma mayalı bir içecek hatırlıyorum da tarifi yok. Bilginiz var mı veya bağlantılarınız, soracak birileri
Acaba öğrenebilir miyim diye Kofçaz'da reçelcilik yapan yerel bir firmayı aradım. Durumu izah ettim ama maalesef konuştuğum kişi böyle bir tarifi ne biliyor ne de duymuş.

Yalnız benim kendimin yaptığı bir tarif var ama ben de ticari olarak yapmıyorum, imalathane olduğum için elimdeki imkanları kullanarak sadece eşime dostuma yapıyorum dedi bu ürünü. Daha çok kan şekerini düzenleyici bir içecek olarak değerlendiriliyormuş.

Tadı buruk olan yabani ahlat ve elmadan ya da güvem eriğinden yapılıyor. İçerisinde de ren bitkisi diye bir bitki daha var dedi. Sadece su kullanılıyor. İçerisine ne şeker ne de tuz konulmuyor. Turşu gibi bir şey oluyor ama turşu tadında kesinlikle değilmiş. Tarif yok. Koca dedemden accık şundan accık bundan konuluyor diye yapa yapa öğrendim dedi. Vakit olarak ise Ekim sonu Kasım başlarında falan yapılıyormuş.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön