![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 21
|
Değerli dostlar, Ben doğma büyüme Kastamonuluyum.Tarhananın içindeki tüm malzemeleri rahatça bulabilir ve tarifi uygulayabilirsiniz. Ancak bu işin püf noktası bizim DORAK dediğimiz çiçek açmış dereotudur.O olmadan asla işe yaramaz. Olmazsa olmazdır. Bu malzeme yoksa kimse Kastamonu tarhanası yapmak için zaman harcamasın. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 21
|
Sayın Kiraz, Buy otunun dorakla bir ilgisi yok.Buy otu dediğiniz gibi çemen yapmakta kullanılır.Pastırmanın olmazsa olmazı da odur.Dorak başka bir bitkidir.Çiçek açmış dereotudur.Çiçekleri sarı renkte açar.Toplandıktan sonra güneşte değil gölgede kurutulur.Rengi kaçmasın ve çiçekleri dökülmesin diye.Çok güzel bir kokusu vardır.Beğeneceğinizi tahmin ediyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|