agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen Engin37
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2013, 19:14   #1
Yeni Üye
 
Engin37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 21
Değerli dostlar,
Ben doğma büyüme Kastamonuluyum.Tarhananın içindeki tüm malzemeleri rahatça bulabilir ve tarifi uygulayabilirsiniz.

Ancak bu işin püf noktası bizim DORAK dediğimiz çiçek açmış dereotudur.O olmadan asla işe yaramaz. Olmazsa olmazdır.

Bu malzeme yoksa kimse Kastamonu tarhanası yapmak için zaman harcamasın.

Kiraz ve eylems beğendi.
Engin37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 13:29   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Engin37 Mesajı Göster
Değerli dostlar,
Ben doğma büyüme Kastamonuluyum.Tarhananın içindeki tüm malzemeleri rahatça bulabilir ve tarifi uygulayabilirsiniz.

Ancak bu işin püf noktası bizim DORAK dediğimiz çiçek açmış dereotudur.O olmadan asla işe yaramaz. Olmazsa olmazdır.

Bu malzeme yoksa kimse Kastamonu tarhanası yapmak için zaman harcamasın.
Sn. Engin37, bana tarifi veren Kastamonulu kişi de tarhana otu adı verdiği bitkiyi tarif etti, buy otu da diyorlarmış, onsuz tarhana yapmazlarmış, araştırınca çemen olduğunu bulduk, kurumuş otları da Kasatamanu'dan getirtti. Sanırım tarhana otu olarak orada da farklı otlar kullanıyor. Çemeni çok az sürede sıcak karışımda bekletip çıkardığım için kokusu tam karar oldu, ağır olmadı. Orijinalinde tahananın içinde bırakılıyormuş. Dorak katılanı merak ettim, seneye deneyeceğim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 22:26   #3
Yeni Üye
 
Engin37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 21
Sayın Kiraz,
Buy otunun dorakla bir ilgisi yok.Buy otu dediğiniz gibi çemen yapmakta kullanılır.Pastırmanın olmazsa olmazı da odur.Dorak başka bir bitkidir.Çiçek açmış dereotudur.Çiçekleri sarı renkte açar.Toplandıktan sonra güneşte değil gölgede kurutulur.Rengi kaçmasın ve çiçekleri dökülmesin diye.Çok güzel bir kokusu vardır.Beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Engin37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025